Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość de koralina

ile kasy potrzeba na slub na ok 40 osób????prosze o rade.

Polecane posty

Gość kotlet mielony raz
za mało wodki przynajmniej z 25/30 butelek powinno byc na tyle osob

Gość Dziewczyno Ty jesteś w siebie
ja bym dalal wiecej coli, jesli bedzie duzo mlodych osob. Ja sama potrafie na imeprezie wypic jedną ;) U mnie byla restauracja ale bylo tak: - rosól i II danie - zimne szynki, ryba po grecku itp. - potem byl żurek na cieplo i po oczepinach golonka i bigos i cos tam jeszcze na cieplo- m usi byc bo ci padna goscie A ciasta byly na osobnym stoliku razem z kawa i herbatą ciepla caly czas wiec kazdy bral kiedy chcial :) i tam tez lezaly sobie owoce :)

Gość de koralina
goście to w znacznym stopniu bedą osoby koło 40 lub po, a mlodych osób oprócz nas i 2 dzieci bedzie 5/6. a do zimnego bufetu mozna dac: jajka faszerowane, albo roladki nadziewane pieczarkami i szynka?

Gość de koralina
a co z ta wódka ile powinno być tak zeby starczyło? i ile zaplacic kucharkom?

Gość Barowa dziś pogoda
Malutkie robicie te wesela.ale to w sumie zależy od rodziny, znajomych.ja robiłam na 130osób i wyniosło mnie to 75tys. Ale pozwoliłam sobie na luksusy , np.poprawiny na statku, na wiśle.polecam pomysł:) najtaniej wychodzi z kazimierzu dolnym.a tak pozatym bigos to dobra sprawa na weselu, zafunduj też rybę po grecku.i na 40osób 25butelek wódki musi być

Gość jakos to mega skromnie ....
na przyjecie imieninowe wiecej picia idzie i nie mowie tu o wodzie tylko o napojach jak chcesz przyciac albo nie masz kasy to wcale nie rob bo tylko sie skompromitujesz :O i jeszcze ta kuchara za 150zł :O chyba ze to jakas zapadła wies to wtedy rozumiem wsyztsko ..

Gość Barowa dziś pogoda
150dla kucharek to mało, 200 daj. I ciast 5 najlepiej, plus tort.przygotuj wcześniej plastikowe pudełka na ciasto -wypada dać.

Gość Mimimus sanktus barabeus
Planujecie slub czy juz jest zaplanowany i teraz panikujesz? :D

Gość Do Barowa dziś pogoda
Opowiedz mi o swoim weselu - jakie byly koszty i co - tak mniej wiecej. Z narzeczonym planujemy slub ( szukamy sali - menu - itd. ) I mamy budzet 30.000 euro... chcemy wynajac cos fajnego. Co do kwoty to wiemy ze bedzie ok ale tu nie chodzi o to zeby wydac i bylo ch.j.wo :p tylko zeby bylo fajnie, elegancko i przyjmnie z klasa

Gość Barowa dziś pogoda.
Dziewczyno, na jedzeniu i piciu i tak nie zaoszczedzisz. Broń boże nie kupuj coli w butelkach, i wody też nie! Kup w skrzynkach takie małe 0.3 chyba. Jak to będzie wyglądało jak postawisz butle na stole? Kup 30coli, 10wód i z 10 np fant. Do tego soki w kartonach które przelejesz do dzbankow i podasz z lodem.zaoszczedzilas już wiele na stroju.nie żałuj gosciom jedzenia. Niech będzie rosół, do tego mięso , ziemniaki lub frytki plus surówki.następnie podaj sałatki z 3rodzaje muszą być.wędlina -nie wydziwiaj prosta zwyczajna, wiem z doświadczenia.żadnych jajek faszerowanych, jajka jak troche postoja robią sie zimne suche i niesmaczne.kasa wywalona w błoto.udka to dobry pomysł.skrzydełka też.po oczepinach podaj barszcz z pasztecikami np. Następnie bigos, lub gulasz.ten gulasz to lepszy pomysł, więcej osób lubi.ale taki porządny żeby sie najedli. A później znów wędliny sałatki chleb udka itd.wesele to głównie jedzenie i picie.jak chcesz na tym zaoszczedzic? Skromnie udekoruj salę ale nie żałuj zarcia.

Gość de koralina
skromne wesele bo mamy bardzo małą rodzine. znajomych nie zapraszamy bo oni tez nas na swoje wesela nie zaprosili. Pytam o rade bo nie bylam nigdzie na weselu i nie wiem co i ile dawac dlatego was pytam ile potrzeba wszystkiego na 40 osób.

Gość a niby w Polsce taka bieda
młodzi ludzie nie mają na własne mieszkanie, a tu proszę - 5 kawałków to jak splunąć.

Gość ha ha ale jaja
moja siostra miala wesele na 50osob w restauracji. za restauracje placila chyba ok 7tys. wodke liczyli pol litra na glowe (nawet dzieci) bo wiadomo sa konkursy i wygrywa sie flaszke lub na bramki tez musisz liczyc wodke

Gość de koralina
fakt ze na sukience zaoszczedzilam bo taka sama jak ta co kupilam w salonie kosztuje ponad 2 tys a uwaza ze tylko na jeden dzien nie wart dac tyle pieniedzy za sukienke skoro mozna kupic taka sama za duzo mniejsze pieniadze a niczym nie rozniaca sie od tej z salonu.

Gość de koralina
nie licze w tym wodki na tzw butle co sa u nas dzien przed weselem bo na to mamy oddzielnie i ciasta tez. tylko chodzi mi ile potrzeba na to przyjęcie jedzenia i jakie najlepiej dac zeby bylo dobrze bo nie wiem.

Gość ha ha ale jaja
no i piwo bo nie kazdy lubi wodke

Gość ha ha ale jaja
a ciast moja siostra miala chyba lacznie 13 z tortem ale piekla jej kucharka

Gość de koralina
pomozecie mi zrobic liste ? to piszcie ile ma tego byc i co przewaznie jest na weselach. nie chciałabym zeby zabrakło ale tez zeby sie zmarnowalo i zostalo nie wiadomo ile. bedzie sporo mezczyzn a wiadomo ze ci potrafia do picia duzo zjesc wiec pomozcie.

Gość Barowa dziś pogoda.
Miałam opowiedzieć o swoim weselu-więc tak.cała impreza odbyła sie w hotelu król kazimierz w kazimierzu dolnym.tam też odbył sie ślub , w kościele na rynku.polecam sierpień lub lipiec, klimat i atmosfera tego miejsca nie opisana.moja rodzina do bogatych bardzo nie należy, nikt jednak nie miał problemu z przyjazdem zaznaczając że ja ani mąż nie mieszkamy w tych okolicach.75tys zapłaciłam za samo przyjęcie, plus dekoracją kościoła sukienka. Dodatkowo płaciłam za hotel ale to już na pół z rodzicami i teściami.hotel jest bardzo elegancki - drogi...dlatego nie wszyscy goście w nim spali.obok jest wiele innych hoteli.my wybraliśmy ten najbliższy i rozłożyliśmy gości na dwa .poprawiny jak wspomniałam miałam na promie, na dole było jedzenie, a na górze tańce.wszyscy byli wniebowzięci-naprawdę:) jedzenie podałam tradycyjne.jednak były też inne specjały jak np sushi. Po północy zmieniłam sukienkę czyli dodatkowy koszt.sprawdź ten hotel w internecie, cudowne miejsce, cudowne miasto.nie żałuję ani złotówki.takiego ślubu nigdy nie zapomnę

Gość Barowa dziś pogoda.
13ciast to za dużo.nic sie nie zmarnuje.co zostanie zamrozisz

Gość Barowa dziś pogoda.
13ciast to za dużo.nic sie nie zmarnuje.co zostanie zamrozisz

Gość ha ha ale jaja
napisalam ze 13 ciast razem z tortem pietrowym a to ciasto ktore zostalo podzielilismy wsrod gosci.

Gość teli
robilam 2 tygodnie temu córce wesele na 30 osób w restauracji.... koszt około 4500zł...byłó 30 butelek wódki.... 7 butelek wina...ale nie poszło wszystko..zostało z 10...wszyscy byli bardzo zadowoleni.....przyjęcie byłó od godz.17 do 23 ..... uzbierali 9500zł...od gosci...

Gość de koralino, a nie lepiej
zamówić sobie kucharkę i niech ona Ci podpowie co i jak ?? Dogadacie się co do ceny, jedzenia itp. Ciasto - z jednej blachy masz chyba ok. 25-30 kawałków. Na weselach ciasto schodzi tak sobie, ludzie raczej nastawieni są na konkrety. Na 40 osób dałabym maksymalnie 3 blachy ciasta no i tort. I chyba wystarczy. Jesli się myle, to proszę mnie poprawić :) Jeśli jedzenie zostanie, to można je zamrozić - mam tu na myśli mięsa.

Gość Barowa dziś pogoda.
Sałatki zapakujesz i weźmierz do domu.goście pewnie będą przychodzić to ich poczęstujesz.i sama zjeśz z mężem:) też mi sie wydaje że 3, 4ciasta plus tort będzie dobrze.ale obiad i jeszcze jedno ciepłe danie to koniecznie

Gość Do Barowa dziś pogoda
Przepraszam ze sie wkrecam na ten topik ale my z narzeczonym chcemy zrobic wesele w Krasiczynie ( bardzo nam sie tam spodobalo ) ale nie wykluaczmy innego miejsca... dlatego sie pytam,owszem mamy spory budzet ale nie chcielibysmy wszystkiego wydac.

Gość Barowa dziś pogoda.
A mogę spytać skąd jesteś? Byłam na weselu tam .i tak o zwiedzić też byłam .powiem tak, było fajnie, jedzenie super itd.ale cały urok miejsca, alejki, oczka wodne itd, znika jak tylko słońce zajdzie.a cała atrakcja w tym otoczeniu jest taka że goscie wychodzą pod zamek (jeśli mówisz o tym miejscu bo wątpię żeby w krasiczynie była restauracja godna waszych pieniędzy) zapalić papierosa:/ dlatego polecam z ręką na sercu kazimierz.ale to wasza decyzja.musielibyście tam pojechać i zobaczyć.może mieszkamy gdzieś niedaleko? Jestem z podkarpackiego:)

Gość de koralina
a czy jakies drinki lub likiery warto kupic? np takie małe kolorowe jak sa w biedronce, albo żubrówke, lub pinacolade albo likier czekoladowy? co o tym myslicie?

Gość Barowa dziś pogoda.
Nie zaczynaj z drinkami bo byś musiała dużo tego kupić.nie wydaje mi sie żeby to był dobry pomysł

Gość gość
u nas likierów nie było tylko wodka;] tradycyjnie;] my mielismy wesele w izabelli w Puławach, bardzo fajna sala, smaczne dania i wszystko ladnie ustrojone, cenowo tez nam niewiele wyszlo chociaż robilismyn na 80 osob duzo zalezy od tego gdzie mieszkasz bo pewnie w warszawie trudno o tania sale