Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wima7

do mam karmiących bebilonem pepti

Polecane posty

Gość wima7

witam. mam mały problem. moja miesięczna córka od wczoraj jest na bebilonie pepti. wcześniej była na bebilonie comfort. ona sie nim chyba nie najada. podaje tak jak zleciła lekarka ale nie wytrzymuje tych 3 godzin i muszę ją dokarmić bo bardzo płacze. czy któraś z was miała ten problem?

może płacze bo ma kolki? pepti jest na alergię na białka krowie, jakie były objawy, ze przepisano pepti? mój synek jest na pepti i żarłok był i jest nadal, ale butla mleka wystraczała na 3godziny, a był też na piersi dosyć długo

Gość wima7
przepisano jej to mleczko właśnie z powodu kolek. ale ten płacz nie jest kolkowy tylko właśnie z głodu... potafie już to rozróżnić. Czy Twój synek je tyle ile jest zalecone na puszce? czy to jemy starcza?

Gość mamuśka......
Ja akurat też karmię Bebilonem, ale zwykłym. Ale z innej beczki: To co pisze na opakowaniu odnośnie tego ile mleka i wody należy dawać zgodnie z wiekiem dziecka to nie do końca trzeba tak robić. Ja się nie stosuje do tego co pisze na opakowaniach. Moja według opakowania powinna jadać już dużo więcej, a nadal zjada tyle ile 2 miesiące temu, bo poprostu więcej jej nie potrzeba. Je co pełne 3 h. A twoje dziecko poprostu się nie najada na 3 h i musisz odejść od tego co pisze na opakowaniu i robić dziecku więcej mleka;) Nie trzeba się stosować do wszystkiego co pisze na produktach tylko do potrzeb dziecka;)

Gość maglenap
Obydwie moje dziewczynki były karmione bebilonem pepti. Młodsza córka nie mogła wytrzymać 3 godzin do następnego karmienia. Podawałam jej mleczko wcześniej. Ważne aby przy sztucznym pokarmie pamiętać o dopajaniu dziecka. Pozdrawiam

niezależnie od tego, jakim mlekiem karmisz- jak dziecko jest godne to daj mu jeść.

Gość DOBRA SPACERÓWKA
moją też od początku karmiłam pepti, ale się najadała. kolezanki zaś syn podobnie jak twója cały czas był głodny, jak mu zwiększyła porcję było ok. spokojnie ok 4 miesiąca bedziesz dawać już kaszkę i nią zageszczac mleczko, na pewno bedzie już lepiej a czy twoja ulewa dużo? bo jak tak to moze temu byc jej mało jedzonka, ja swojej na ulewanie dawałam Nutriton-jest bez recepty, jest to preparat z mączki chleba świętojańskiego, może byc podawany od miesiąca, naprawdę widziałam ogromna poprawę!!