Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madzianka123

Problem z rozliczeniem za 2008rok

Polecane posty

Gość madzianka123

Byłam w US po zaświadczenie o dochodach z US za 2008rok, jednak okazło się że w 2008 nie zlożyłam wogóle pita. Zapytałam co mam teraz zrobić to kazała mi teraz złożyć zalegly więc tak zrobiłam. Ale że nie miałam karty tej od pracodawcy bo ja zgubiłam więc wpisałam zarobki zerowe bo tak naprawde były one nie wielkie. Teraz dostałam wezwanie do wyjaśnienia. Co mnie czeka>>?? jak myślicie ile dostanę kary??

Ty tak poważnie? Ze skarbówką nie ma żartów. Za samo spóźnienie naliczą Ci karę, a za oszustwo podatkowe bekniesz zdrowo :(

Gość pierwszy taki wyskok
to samoukaranie 200zł jak kolejny raz z czyms zalegasz to może być i 2000 :P kwota wolna od podatku w 2008 roku to bodajże 3 015,49 zł - więc jeśli mniej w sumie zarobiłaś to nie masz żadnych zaległości - a nawet możesz mieć jakiś zwrot o ile płaciłaś zaliczki na podatek.... co nie znaczy że nie powinnaś złożyć pita i się rozliczyć - tak że mandatu się spodziewaj.

Gość riki fiki
to czemu nie poszlas do tej pracy po duplikat pitu 11 przecież oni widzą ze wypisalas glupoty bo ten sam pit 11 poszedl z twojej pracy do nich

Gość riki fiki
idz do tej pracy lub wyslij prośbe o przysłanie duplikatu gdzyż potrzebujesz do korekty i wypełnij jeszcze raz jako korektę i idz osobiście i to złóż i spytaj sie czy tak możesz zrobić

Gość madzianka123
o to chodzi ze to były tylko 2 umowy zlecenie. Taka dorywcza praca na promocjach i ja nawet dobrze tych firm nie znam.

Gość riki fiki
no to masz problem - jak można wyrzucić pit11

Gość madzianka123
a mogę powiedzieć że myślałam że jeśli kwota jest mniejsza niż to 3 tys to nie trzeba się rozliczać?Pewnie nie uwierzą ale może mniejszą kare nalicza. Co byście zrobili na moim miejscu?? jak się tłumaczyć??<

Gość autorko ogarnij się
no kara będzie i to niezła....za fałszowanie zeznania podatkowego!

Gość mamuśka......
Jak można zapomnieć o rozliczeniu się ze skarbówką :D:D:D:D:D Śmiechu warte :D To o czym ty dziewczyno pamiętasz? :D Ty chyba nie zdajesz sobie sprawy z tego, że nie rozliczenie się jest karalne:D

Gość mamuśka......
To jest jeden z najważniejszych obowiązków obywatela :D

Gość autorko ogarnij się
nieznajomość przepisów nie zwalnia od odpowiedzialności! Dobre to było....zapomniałam złożyć PIT :D Lubię Was dziewczyny :)

Gość madzianka123
pomóżcie

Gość bukaa
Szkoda, ze pani nie doradziła Ci, zeby złożyć czynny żal - wtedy uniknęłabyś kary za niezłożenie pitu. To jedna sprawa. druga jest poświadczenie nieprawdy - napisałąś, że nie osiągnęłaś dochodów, choć osiągnęłaś. Sorry, ale jesteś bezmyślną osobą. :o Powiedz to, co nam napisałaś, choć dla mnie to żadne usprawiedliwienie. Chyba najlepszym wyjściem będzie wniesienie o dobrowolne poddanie się karze, bo wtedy nie masz w papierach, że byłaś karana. A najlepiej podczas rozmowy zapytaj w urzędzie co masz zrobić. Teraz większość urzędniczek jest bardzo fajnych, nie patrzą na podatnika jak na wroga i służą radą.

Gość ksjkjdksads
Większość urzędniczek jest fajnych:o To chyba u ciebie w urzędach:o