Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majakorona

problem z unieważnieniem komentarza na Allegro

Polecane posty

Gość majakorona

Mam problem :( W pomocy Allegro dziwnie pisze, więc nie mogę nic zrozumieć. Może ktoś już unieważniał i może mi pomóc ?? Otóż sprzedający mnie oszukał i dostał ode mnie negatywa. Teraz pisze w formularzu sporu i straszy mnie,że odda sprawe do sądu i bedzie żądał zadośćuczynienia za starty finansowe i moralne. I uwaga..... Napisał, że do srody czeka na wniosek unieważniający komentarz. No to klikam na ten wniosek i jest jakaś tabelka. Należy podać nazwę kontrahenta i numer aukcji. Z kolei w nad tabelką pisze, że wniosek unieważniający wysyłam "ja" jeśli chcę unieważnienia negatywa na SWOJEJ KARCIE. Więc analogicznie---> jeśli gość chce unieważnienia komentarza na jego karcie- dlaczego sam nie wyśle mi wniosku, tylko ja mam mu go wysyłać. Czyli w polu "KONTRAHENT" mam wpisac swój nick i numer transakcji, czy jego nick i numer transakcji. Błagam pomocyyyy :(

Gość porada porada
Skoro Cie oszukal to negatyw mu sie nalezy. Nie lam sie i nie uniewazniaj komentarza.

Gość majakorona
Nikt nigdy nie unieważniał komentarzy??????????????

Gość Anna Wanna
Jeśli on Cię oszukał, to po co chcesz unieważniać komentarz ? A groźby są karalne ..... Może napisz maila, albo zadzwoń do Allegro i tam Ci wyjasnią co i jak.

Skoro cię oszukał, to negatywny komentarz jest uzasadniony. Ja na twoim miejscu zamiast unieważniać komentarz, bo sprzedający tak sobie życzy, napisałabym do allegro, opisała całą sytuację i poprosiła i danie ostrzeżenia temu użytkownikowi.

Gość majakorona
chcę to zrobić dla świętego spokoju, to nie jest miłe jak ktos cię sądem straszy i piszę z jakich art. bedzie cie oskarżał i ci wytoczy proces cywilny o zniesławienie...

Gość majakorona
zdemaskowałam go publicznie bo napisałam, że handluje z drugiego konta, gdyz poprzednie mu zawiesili i podałam nazwe tego zawieszonego konta.

napisz do allegro.. ja kiedys mialam taka sytuacje ze zaplacilam na alegro i nie moglam doczekac sie przesylki bo ja nie wyslali. postraszylam alego i od razu sie uspokoili.

Gość Anna Wanna
Bez przesady, jeśli nie ma podstaw, bo oszukał, to może te wszystkie paragrafy sobie wsadzić - wiesz gdzie. Skontaktuj się bezpośrednio z Allegro i opisz tę całą sytuację. Nie daj soba pomiatać i się szmacić "dla świętego spokoju".

''o zniesławienie'' Komentarz negatywny w przypadku gdy ktoś cię oszukał, nie dotrzymał warunków sprzedaży to nie jest ZNIESŁAWIENIE. Co napisałaś w tym komentarzu? Chyba nie obelgi pod adresem sprzedającego a zwyczajne niezadowolenie z przeprowadzonej transakcji?

Gość majakorona
niech mi ktoś doradzi jak wypełnic te cholerna tabelkę bo mam go juz dosyć :(

Gość porada porada
Jesli to prawda co piszesz i faktycznie to ta sama osoba to czym sie przejmujesz. Zobaczy ze sie nie lamiesz to da Ci spokoj. Napisz do Allegro w tej sprawie. Oni sprawdza czy to ta sama osoba.

Gość majakorona
podała nazwę konta z którego handlował poprzednio i mu je zaiwesili

Gość majakorona
gość się zapiera że tamto konto to zupełnie ktoś inny, a dane z tamtego konta oraz dane na jego rachunku z transakcji są takie same tylko dlatego, że to jest jedynie ta sama hurtownia i tylko to łączy te dwa konta ze sobą.

Gość majakorona
napisał że to jest pomówienie przeciwko niemu i tego tak nie zostawi jeśli nie wyslę tego wniosku....

Gość majakorona
Jak napiszę do allegro to wyświetlą sprawę ie jeszcze bardziej go pogrążą, a potem to juz na bank się zemści. Kupiłam u niego towar, przysłał mi zupełnie inny i nie chce go wymienić. Nie odpowiada na maile i telefony... cO MAM WPISAĆ W TEJ TABELCE---> :(

Zacytuj tutaj ten komentarz i wyjaśnij co to znaczy, że kontrahent Cię oszukał. Zapłaciłaś i nie dostałaś towaru czy co? Więcej informacji dawaj, z unieważnianiem się wstrzymaj, przynajmniej narazie.

Gość do majakorona
Napisz mu, że skontaktowałaś się z allegro, poprosiłaś ich o zweryfikowanie czy podana przez ciebie informacja jest prawdziwa i w przypadku gdy nie miałaś racji to allegro unieważni na twoją prośbę negatywny komentarz. I naprawdę pisz do allegro, a nie podporządkowujesz się, on nic ci nie zrobi.

Gość majakorona
Tak -to przedsiębiorca. Ja chcę się go już po prostu pozbyć raz na zawsze. Nie mam juz zdrowia do niego, to nie jest miłe jak ktoś się zarzeka że ci wytoczy proces "cywilny". Allegro nie ma tu nic do rzeczy, tak samo jak Allegro nie uniewaznia komentarzy, tylko dzieje sie to automatycznie poprzez "wniosek uniewazniający", pomiedzy dwoma stronami sporu.

Gość majakorona
Napisałam już że dostałam inny towar niz zamawiałam, a gość ignoruje maile i nie odbiera telefonów.

Gość majakorona
nikt mi nie chce momóc :(

Gość majakorona
no dobra, tylko nie moim kosztem.... dlaczego to ja mam cierpieć za miliony

Gość majakorona
poprzednie konto mu zawiesili bo miał 40% negatywów. teraz załozył lewą firmę, nowy nick i handluje dalej ze świeżego konta. Zdemaskowałam go bo podała publicznie nazwę tego konta i teraz stał się bardzo kontaktowy.

Gość majakorona
Podnoszę może ktoś wreszcie wie, czyj nick wpisać w tej tabelce ???????

Gość majakorona
jakby był temat z cyklu oceńcie mojego penisa to by wszyscy wiedzieli . Dzienx.

Gość bvc
nierób tego.to tak jak byś ty się przyznała do błędu.

majakorona, unieważnienie komentarza nic Ci nie da bo jego treść i tak będzie widoczna tyle, że przekreślona. Nie ulegaj gnojowi, odpisz mu w formularzu sporu: Szanowny Panie, nie unieważnię kometarza gdyż odzwierciedla on moją satysfakcję z otrzymanego towaru. W świetle Pana uwag informuję, że- aby nie byc gołosłowną w użyciu wobec Pana słowa "oszust"- po lekturze strony http://paragraf415.republika.pl zgłoszę sprawę organom ścigania oraz wystąpię do Allegro.pl o zwrot zapłaconej ceny z Programu Ochrony Kupujących. Wnosząc powództwo cywilne naraża się Pan na znaczne koszty procesu- w tym koszty zastępstwa procesowego przeze mnie poniesione. Decyzja moja jest ostateczna i nie zamierzam wdawać się w dalsze dyskusje z Panem.