Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ppomooobcy

facet mnie sznatazuje i neka :( Pomocy

Polecane posty

Gość ppomooobcy

neka mnie ze wszystkie smsy które do niego pisalam, a wiekszosc z nich byla baaardzo nieprzyzwoita jesli chodzi o mojego staroswieckiego tate, wysle do niego :( Jesli sie z nim nie spotkam. Wiem ze to zrobi, a ja nie chce sie z nim spotkac, bo niepotrzebnie sie zauroczylam a teraz juz nie moge wytrzymac jak wiecznie cos do mnie ma :( Mówi tez ze znajde sie w szpitalu gdy sie z nim nie spotkam, bo mnie z kumplami pobije :( Wiem ze to moze brzmiec glupio, ale prosze, co robic? :( jestem zrospaczona :(

nie zrobi tego..mialam podobny przypadek.. zadzwon do niego i powiedz ze jesli nie przestanie cie szantazowac to pojdziesz na policje i powiesz ze cie straszyl ze cie pobije... albo druga opcja... nie reaguj wogole! sam przestanie

Gość ppomooobcy
wlasnie o to chodzi ze juz go raz straszylam policją to na dzien tylko to pomoglo. teraz to samo. Są nawet szantaze ze przyjedzie , ze chce sie spotkac z moimi rodzicami, wszystko im opowiedziec jak bylo w intymnych sytuacjach, zeby znali swoją córeczke itp. Nie wytrzymam tego. ciągle mnie straszy. A jak mam siedziec cicho? skoro on pisze co 3 minuty do mnie smsa z szantazem to mam udawac ze mnie nie ma? czy cos odpisac? sma juz nie wiem :(

Gość skoro boisz się taty
to znaczy że jesteś bardzo młodą osobą,nauka płynie taka nie bawić się w dorosłe życie ;) powiedz szczerze czego się boisz i że jesteś szantażowana,jak tata czy mama tego nie zrozumieją - to masz pecha że masz takich rodziców :O jeśli jesteś osobą pełnoletnią możesz zgłosić to na policję

Gość ppomooobcy
jesli chodzi o szantaz, ze znajde sie na pogotowiu to zawsze mowi to(nie pisze). Jest cwany. A jesli chodzi o te inne sprawy, typu wysylanie sms do taty itp to takze smsami :(

Gość a jaki bedzie mial dowod ze
sam nie napisal tych smsow? przeciez jak zrobi opcje "przeslij dalej" to twoj tata nie bedzie wiedzial kto je pisal. a moze porozmawiaj z tata ze rzucilas kolesia a on cie gnebi i tyle? mnie tez kiedys koles szantazowal, ale przestalam reagowac. nie odbierala telefonow, smsow, nie odzywalm sie ani slowem. po 2 miesiacach mu dopiero przeszlo ale przeszlo. nie reaguj i pogadaj z tata.

Gość ppomooobcy
tylko ze on nie jest glupi i wie ze gdy nagrywam te polączenia to sie taki odglos pojawia u mnie w telefonie. Niby powinnam miec to w nosie co tata pomysli, ale gdy dostanie takie moje smsy które , powiedzmy odnoszą sie do sytuacji w których bylam a są, hmm, troche nieodpowiednie to nie wiem co bedzie :( ale dziekuje wam

Gość MAM POMYSL
Napisz mu,ze nie masz glosnik w tel popsuty i nie mozesz rozmawiac i unikniesz rozmow Niech pisze sms powiem tak nie mozesz pokazac,ze sie boisz FACET JEST DRASTYCZNY BRON BOZE SIE Z NIM NIE SPOTYKAJ powiedz mamie prawde bo facet Ci krzyde zrobi. Rodzina musi trzymac sie razem Wiem co mowie sama bylam ze swirem. Prosze CIe posluchaj mnie.

Gość afagadagaaaa
facet wyjatkowy--> jakie mu pokaz? Ty jej radzisz by ona sie z nim spotykala? NIE! oNA PWOINNA ZADZWONIC NA POLICJE JUZ TERAZ ZAMELDOWAC TO. PO TO POLICJA JEST! POKI ON NIE ZOBACZY,ZE JAK ONA UMIE SIE BRONIC BEDZIE JESZCZE GORZEJ

Gość ppomooobcy
on, mysle, czuje moja slabosc :( ze gdy zaczyna mnie na maxa szantazowac ja odpisuje lub dzwonie do niego. Bo nie wytrzymuje... che mu powiedziec by przestal, lecz on wtedy nie odbiera... manipuluje mną, tak juz od 2 miechów, a ja powoli nie daje sobie rady :(((

Zgłoś na policję. Nawet jeśli nie zostanie to zakwalifikowane jako groźba, to zostanie jako złośliwe niepokojenie (art. 107 kw). Dostanie 1.500 grzywny, to się uspokoi.

Gość ppomooobcy
tylko ze moj tata nie wie, co ze tak powiem wyprawialismy razem, jakie sekrety nas lączyly, a ja slepo zakochana, ufalam mu jak nikomu i opowiadalam wszystko ! Wszystko co dla mnie bylo najmniejszym sekretem, do czego nigdy nikomu bym sie nie przyznala...... a Teraz on mnie szantazuje tym :((( ze wygada, ze napisze. A nagroda jest jedna-spotkam sie to nie zrobi tego. Ale gdy nie teraz to pozniej bedzie to samo.....

Gość ppomooobcy
ale czy sam szantaz o napisanie do starych to jakikolwiek szantaz? fakt faktem ze truje mnie tym strasznie... ale czy policja w ogole takie rzeczy rozpatruje?? bo gdy nie mam dowodów ze szantazowal pogotowiem, to co mu mogą zrobic za zwykle nękanie ze napisze do starych ???? pewno nic w tym kraju... a mi psychika peka...

Laska, wyluzuj. :) Twój tata robił fajniejsze rzeczy i to z pewnością nie tylko z Twoją mamą :P Nie bój się i zgłoś problem na policję a stanie się on problemem Twojego "nękacza" :)

Gość ppomooobcy
chce tylko wiedziec co to jest to zlosliwe niepokojenie? Nie chce wyjsc na idiotke przed policją, po prostu. Moze jestem glupia, przepraszam, ale zastraszona,choc wiem ze to nie jest usprawiedliwienie....:(

Dziewczyno, to jest CO NAJMNIEJ złośliwe niepokojenie (wykroczenie z art. 107 kodeksu wykroczeń). Jeżeli to "spotkanie" na które on tak nalega miałoby polegać na bzykaniu, to jego działanie zostanie zakwalifikowane jako usiłowanie zgwałcenia (art. 197 1 w zw. z art. 13 1 kodeksu karnego) a to jest przestępstwo zagrożone karą od 2 do 12 lat więzienia. Po przedstawieniu zarzutu sprawca idzie siedzieć bo grożąca surowa kara jest samoistną przesłanką zastosowania tymczasowego aresztowania.

Gość ppomooobcy
ale on wlasnie nie chce sie bzykac, tzn nie o to mu chodzi. On chce po prostu ze mną być,bo mu zalezy, to jak sie to do tego ma???

Gość ppomooobcy
a skąd wiesz? :) Po prawie jestes ? Dziekuje Ci :)