Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amenoameno

Odnośnie studiów prawniczych

Polecane posty

Gość amenoameno

Czy ma ktoś pojęcie czy wykładowcy prawa mają tendencję do robienia tzw. wstępniaków? Chodzi mi o testy z jakiegoś przedmiotu szkolnego (przykładowo historia) zaraz na początku roku w ramach zaliczenia? Studiowałam jeszcze inny kierunek i pamiętam, że się strasznie cieszyliśmy, że nie mamy czegoś takiego, a ludzie na przykład na farmacji i medycynie tak. Jak to jest z prawem?

Gość amenoameno
I jeszcze jeśli ktoś studiuje, to poproszę o opinię. Czy uważacie, że jest ciężko czy da się znieść?

Gość ja studiuję prawo
Mam też znajomych, którzy uczą się na innych wydziałach (w sensie: inne uniwersytety) i na żadnym z nich nie jest to praktykowane - za wyjątkiem lektoratów. Powód jest prosty - historia, jakiej uczysz się w liceum, nijak ma się do przedmiotów historyczno-prawnych.

Gość ja studiuję prawo
Zależy, co rozumiesz poprzez "ciężko", zależy od uczelni, zależy od tego, czego nauka przychodzi Ci z łatwością. Na pewno jest to kierunek dla ludzi lubiących czytać i mających dobrą pamięć, ale też myślących logicznie, jasno formułujących myśli, nie mających problemów z wypowiadaniem się czy pewnością siebie, no i gotowych na długą naukę - potem dochodzi jeszcze aplikacja, co prawda niekonieczna, ale... ;)

Gość amenoameno
O, to świetnie, że nie ma czegoś takiego. A o prawie marzyłam od dawna i nareszcie będę studiować to, czego zawsze chciałam się uczyć. Na swoją pamięć nie narzekam i jestem przyzwyczajona do ciężkiej pracy, więc oby tylko nie wylecieć po pierwszym semestrze i jakoś sobie może poradzę. Dzięki za opinię :)

Gość ja studiuję prawo
Na pierwszym roku jest najłatwiej ;) Powodzenia!

Gość MariaClara
Na prawie naprawde pewnosc siebie to podstawa,kazdy egzamin Ci to bedzie weryfkowal :)