Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam_pytanko___

corka konczy niedlugo 9 miesiecy daje jej kaszki prosze o porade mamusie

Polecane posty

Gość mam_pytanko___

mam pytanko czy ktoras zamiast mleka modyfikowane ja podaje nan czy moge dac normalne z kartonu? z kaszka bobovita?

Gość mam_pytanko___
moge ale ona dostala kilka kaszek od kumpeli i chcialam sie zapytac czy mozna tak zrobic a jak tak to jak hee nie jestem doswiadczona w tych dziedzinach,owszem moge podawac jej z mlekiem modyf ale tak pytamz ciekawosci czy z mlekiem w kartonie nic jej nie bedzie zawsze sie troche zaoszczedzi

na Twoje ryzyko, mozna spróbowac ja nie daje do dzis, ew przetworzone w nalesniku, serki, w zupie

czytałam, że nie powinno się dziecku podawać mleka krowiego do ukonczenia drugiego roku zycia. Moja coreczka ma roczek i pije tylko mleko modyfikowane, a na mleku krowim, to tylko czasem jej robie np. budyn, czy kupuje danonki itd.

Gość mam_pytanko___
aha to wole nie ryzykowac dzieki laski

Gość ja mialam cc
jak juz to postaraj sie dawac na niehomogenizowanym mleku

Gość zwykłe mleko po 12 miesiącu

Gość zwykłe mleko po 12 miesiącu
MIT NUMER 1 - mleko krowie uczula -- BZDURA! MODYFIKOWANE JEST PRODUKOWANE NA BAZIE KROWIEGO SPROSZKOWANEGO + MA DODANY OLEJ I RÓŻNE SZTUCZNE SUPLEMENTY DIETY (WITAMINY I MINERAŁY), KTÓRYCH MALUTKIE DZIECKO KARMIONE UBOGĄ ILOŚCIĄ PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH NIE MIAŁOBY INACZEJ SZANS DOSTARCZYĆ ORGANIZMOWI! I TYLKO O TO CHODZI W MLEKU MODYFIKOWANYM! A NIE ŻADNE UCZULENIA! MIT NUMER 2 - mleko krowie powinno się podawać po 2 roku życia -- BZDURA! PONIEWAŻ ROCZNE DZIECKO JE JUŻ WSZYSTKO O MA DOROSŁĄ DIETĘ, NIE POTRZEBUJE JUŻ SZTUCZNYCH SUPLEMENTÓW DIETY! ALE PONIEWAŻ PEWNE GRUPY INTERESU LUBIĄ ZARABIAĆ NA NIEWIEDZY KLIENTÓW, WCISKA SIĘ WAM KIT. NA SZCZĘŚCIE NIE WSZĘDZIE, CHOĆ AKURAT POLSKA SŁYNIE Z FARMACEUTYCZNYCH ŚCIEM...

Ja zaczelam dawac w wieku 12m-cy alle teraz bym dala juz duzo wczesniej, syn jest zdrow jak ryba. Moja bratowa dawala synowi mleko krowie na pol z modyf jak mial 4mies i dzis chlop jak dab- zeby ma zdrowe i przystojniak z niego ze ho ho. :) Jezeli corka nie jest alergiczka , nie ma uczulen itp to dawaj. Tez uwazam ze z tym mlekiem modyf to bzdura i naciaganie ludzi na kase.

Gość ksjkjdksads
Moja ma 6 miesięcy i też zamierzam za miesiąc może za 2 spróbować podać normalne mleko krowie. Nie rozumiem skąd się wzięło przekonanie, że mleko uczula nawet te dzieci, które nie mają skłonności do uczuleń i, że wogóle mleko jest zakazane do roku czasu:o Dawniej dawało się dzieciom od urodzenia co prawda prosto od krowy, ale się dawało. Spróbuj podać dziecku mleko krowie i zobaczysz jaka będzie reakcja;)

Gość mam_pytanko__
aha a jak np roboic jej kaszke tak jak jest podane na opakowaniu kaszki na 150 ml mleka 4 lyzki kaszki? czy te mleko z woda przegotowana rozrobic czy nie trzeba

kaszke rob w takich proporcjach jak jest na opakow napisane. Ja daje mleko takie prosto od krowy i nie dodaje wody . Gotuje na nim kasze manne, syn ja uwielbia.