Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taxxa10

mama leniwego siedmio i pół miesięczniaka

Polecane posty

Gość taxxa10

cześć wszystkim...czy wasze maluchy też są takie leniwe czy tylko mój? jeszcze nie siedzi,wręcz nie chce,jak go podpieram to kręci tyłkiem żeby sie zsunąć do pozycji leżącej,albo sie wkurza jak nie może sie zsunąć,zębów ani widu ani słychu z brzucha na plecy ze trzy tyg. temu sie nauczył obracać ,no i wogóle mam wrażenie że mu mozolnie idzie z postępami...czy wasze dzieci też są takimi leniuszkami czy tylko mój taki?

Gość moze nie jest leniwy
tylko niedorozwiniety?

Gość taxxa10
lekarz twierdzi że dojdzie pomału do wszystkiego,ale już sama niewiem.. jest dosyć duży więc może to jest powodem

Zmień lekarza i poproś o zestaw ćwiczeń .Nie ma na co czekać :)

Gość izabelka www.com
zrób wszelkie badania.i zmień lekarza, bo lekarz może się mylić,

Gość fajjjjjjjjjjjna
Powiem Ci tak: WSZYSTKO W NORMIE. Jedno nauczy sie siadac jak bedzie mialo 6 miesiecy inne jak 10 (moja nauczyla sie jak miala 9 miesiecy- a rozwija sie super). Kolezanki syn do 8 miesiaca nie robil prawie nic. Pozniej z dnia na dzien zaczal sie przekrecac, siadac, raczkowac i chodzic w wieku 9 miesiecy. Inna kolezanka ma trojke dzieci - jedno poszlo w wieku roku, drugie 12 miesiecy a trzecie w wieku 16 miesiecy. Dzis wszyscy sa prymusami na renomowanych uczelniach... Poza tym opowiem Ci historie. Sasiadka pyta mnie czy moje dziecko juz chodzi. Mialo 8 miesiecy i nie chodzilo. Sasiadka mowi " moja wnuczka jak miala 8 miesiecy to zaczela chodzic" Mysle no ok. 3 odziny pozniej spotykam jej corke, matke dziecka i okazuje sie ze mala zaczela chodzic jak miala 13 miesiecy :)

Gość taxxa10
nareszcie jakieś pocieszające słowa:) dzięki fajna...bo ten muj leniuszek oprócz tego,że leniuszek to jest bardzo grzecznym i kochanym dzieckiem wiec nie chciałabym go ciągać po lekarzach jak nie ma większej potrzeby

Gość fajjjjjjjjjjjna
Kiedys moj autorytet w tej dziedzinie Pawel Zawitkowski moiwl, ze u dzieci norma jest nauka poszczegolnych czynnosci opisanyh w podrecznikach +- 3 miesiace. Czyli dajmy na to jak mowi sie ze dziecko roczne powinno chodzic to norma jest to ze dziecko 9 miesieczne zaczyna chodzic i 15 miesieczne gtez moze dopiero zaczac chodzic i bedziew normie.