Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nadina*

obawiam sie ze cos jest nie tak:( pomocy!

Polecane posty

Gość nadina*

hej dziewczyny, mam pytanie. jestem w 6 tyg. brzuch mnie pobolewa, tak lekko kluje z lewej strony, czy to normalne? i nie mam jeszcze nudnosci,a moze jeszcze za wczesnie...

Gość agula 80
kochana nie kazda ma nudnosci a takie lekkie popobelwanie jest normalne to tak jakbys miala dostac okres? albo takie klucie jajnika tez jest normalne jakbys miala silny bol brzucha albo plamienie to zglos sie do lekarza

Gość normalne albo i nie
na poczatku ciazy taki bol jest dosc czesty, mnie bolalo jakies dwa tygodnie. gdy dojdzie do tego plamienie to koniecznie udaj sie do lekarza. ale narazie mysle, ze nie masz sie czym martwic. odpoczywaj duzo.

Gość nadina*
agula80 to nie tak jak na okres, mozliwe ze to jajnik. czesto mam wrwzenie ze mam pelny pechez nawet chwile po wyjsciu z toalety

Gość agula 80
czeste chodzenie do toalety tez jest w ciazy normalne ja ci napisalam ze bol jest taki czasem podobny jak na okres albo odczuwa sie takie klucie jajnika ja tak mam do tej pory a jestem w 32 tyg.c a bylas juz u gina na badaniu?

Gość agula 80
kochana a jak nie masz innych objawow to sie lepiej nie nakrecaj bo sie tylko zdeenerwujesz niepotrzebnie a to teraz nie wskazane poodpoczywaj sobie polez i sie nie stresuj polez najlepiej sobie na lewym boku moze przejdzie i najlepiej nic nie dzwigaj

Gość agula 80
a nudnosci nie zawsze sa ja w pierwszej ciazy wogule nie mialam zadnych oznakow ciazy nic kompletnie ani wymiotow ani nudnosci a ni bolacych nawet piersi teraz to moja druga ciaza i nudnosci mialam do 4 miesiaca takze widzisz co ciaza to inaczej ale jak ich nie masz to sie ciesz bo to nic przyjemnego

Gość nadina*
staram sie nie nakrecac, ale wiesz jak to jest... ja raz juz poronilam i teraz sie boje , tym bardziej ze bardzo dlugo nie moglam zajsc:( odpoczywac za bardzo nie moge, pracuje i nie jest to lekka praca. ale konieczna

Gość do lekarza bym poszla zobaczyc
czy wszsystko w porzadku, ja przy takim bolu mialam zagrozona ciaze, a bylam wtedy w 7tc

Gość nadina*
ja mialam nudnosci w pierwszej i drugiej ciazy i zadnych buli, wogole wszystko bylo innaczej. u lekarza nie bylam jeszcze, mieszkam w ladynie i tu jes innaczej, dla nich ciaza jest dopiero w 12 tyg.

Gość agula 80
kochana ja cie doskonale rozumiem tez jestem po jednym poronieniu tylko z tego co wiem w angli mozna chodzic do poloznej czy jakos tak a moim zdaniem powinnas brac jakies leki na podtrzymanie skoro jestes juz po poronieniu i niestety moim zdaniem powinnas zrezygnowac z pracy jak bedzie cos nie tak musisz sie zastanowic co jest ci wazniejsze dla mnie poprzednio tez byla praca wazna i wlasnie z tego powodu poronilam w 7 tyg. a teraz jak udalo mi sie zajsc to odrazu zrezygnowalam wazniejsze mi dziecko a tez mam sporo problemow w tej ciazy wiem ze to nie latwe ale czasem konieczne

Gość agula 80
ja na poczatku bralam duphaston

Gość nadina*
mozna chodzic do poloznej, najpierw idziesz do przychodni i zglaszasz ciaze, mowisz kiedt byla@ i idziesz do domu. czekasz na list kiedy masz pierwsza wizyte z polozna, a to zwykle wypada wlasnie w 12 tc. juz i tak bardzo malo pracuje,

Gość agula 80
i tez nie mieszkam w polsce i tutaj u lekarza bylam dopiero w 14 tyg ale naszczescie wczesniej bylam na odwiedzinach w polsce i tam skorzystalam z lekarza w 4 tyg i wlasnie ona dala mi duphaston tak na wszelki wypadek

Gość agula 80
a moze powinnas zglosic poloznej wlasnie ze jetes juz po poronieniu i masz obawy moze wcisnie cie wczesniej ale masz jakies inne objawy jeszcze?

Gość nadina*
ja do polski sie nie wybieram teraz, niedawno tam bylam na wakacjach.

Gość nadina*
ale jakie objawy masz na mysli?

Gość agula 80
typu plamienie albo jakies uplawy? jesli nie to radze ci nie denerwuj sie za wczasu

Gość nadina*
nie nic takiego sie nie dzieje, wszystko bylo ok do czasu az poczytalam troche na necie, i moze zaczelam troche przesadzac...

Gość nadina*
dziekuje dziewczyny za dobre slowa

Gość agula 80
a wlasnie bron Boze nie czytaj tych roznych gtlupot w necie nie jednej dziewczynie namacily w glowie niepotrzebnie moim zdaniem jest wszystko ok tylko koniecznie musisz sie oszczedzac i nie przemeczac powodzenia

Gość nadina*
agula80 wielkie dzieki , tobie rowniez powodzenia zycze!

Ja w 5 i 6 tc miałam bóle podbrzusza. Raz mnie tak mocno chwyciło, że myślałam, że "po grzybkach". A okazało się że to normalne. Jak nie masz nudności to się ciesz. Ja miałam od 5 tygodnia do 16 w sumie i zaręczam - to fajne nie jest.

A magnez bierz - tak mi ginekolog zaleciła. To na skurcze pomaga, a bóle są właśnie objawem powiększania się macicy. MagneB6 konkretnie.

Gość nadina*
to ona sie tak szybko zaczyna powiekszac?:)

Jeśli o mnie chodzi to tak rzutami. Na początku te dwa tygodnie, a teraz tak co jakiś czas. Ale już tak nie bolo, może co jakis czas jakiś mały skurcz i znowu parę dni spokój. Tak, że glowa do góry. A jakieś USG masz w planie niebawem?