Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaAmelki

moje dziecko nie chce chodzic

Polecane posty

Gość mamaAmelki

Witam moja córeczka pare dni temu skończyła roczek, raczkuje i normalnie się rozwija nie chodzi, nawet podtrzymywana za rączke jak ją wezme pod paszki to zaczyna tak szybko przebierac nogami jak by chciała biegac ale o normalnym kroku nie ma mowy w łóżeczku czy przy meblach podnosi sie ale tylko na kolana, stac na nóżkach też nie potrafi. Czy coś jest nie tak?

Gość mamaAmelki
Nie ma nadwagi waży 10, 400 byłam z nią ostatnio na szczepieniu to lekarz powiedział że teoretycznie ma czas ale się martwie przy meblach tylko sie podciąga na kolana na nóżki nie potrafi

Gość wdwqdwd
Dziecko mając równy rok jeszcze nie musi wstawać, a tym bardziej biegać:o Poczekaj jeszcze trochę niech to dziecko samo zacznie:o

Gość mamaAmelki
Nic nie robie na siłe, widze sama że robi postępy, tylko martwi mnie że nie umie nawet jak ją trzymam stac prosto na nogach tylko jak by chciała na palcach

spokojnie, wstanie i pobiegnie jak przyjdzie jej czas :) mój synek zaczął wstawać sam jak miał 11 miesięcy, wtedy też zaczął chodzić za rączkę i tak chodził za rączkę do...14 miesiąca, dopiero wtedy poszedł sam! dzieci mają czas do 18 miesiąca na naukę chodzenia, dopiero po tym czasie można zacząć się martwić.

mój syn ma rok i 2 tygodnie i też nie chodzi... waży 10,3 kg. tyle, że właśnie bez problemu wstaje trzymając się mebli i chodzi trzymając się ich, tańczy nawet przy nich :P skacze na trampolinie trzymając się podpórki, ale jak tylko poczuje, że ja chcę z nim ćwiczyć chodzenie to od razu klęka na kolana i nie daje się podnieść :O

mi też lekarka powiedziała, że ma czas do 18 mies. aby zacząć chodzić. dlatego już nie męczę mojego syna bo tylko niepotrzebnie stresuje...

i dobrze, nie męcz go bo to odwrotny skutek przyniesie! w końcu stanie sam i pójdzie, a jak już zacznie chodzić i zauważy że to o wiele szybszy i lepszy sposób poruszania od raczkowania to będziesz marzyła o tym aby choć na jedne dzień się uspokoił i przestał biegać :P :P

trzymam stac prosto na nogach tylko jak by chciała na palcach - bo dzieci tak stają :) moja zaczynała to palce podwijała w łóżeczku. Stawiaj Ją przy meblach, ścianie, stoliku, pokazuj zabawki które leżą dalej :)

Gość mamaAmelki
Dzięki wszystkim troche mnie to uspokoiło:)

Gość xdsxdsd
moja chrzesniaca poszla jak miala poltora roku...nie martw sie

Gość przyjaciolka Izy
a mojej przyjaciolki corka ma 19 mcy i wciaz nie chodzi, boi sie stanac, tylko przy meblach a tak ciagle na podlodze, szukamy informacji na forach bo lekarze powiedzieli ze wszystko jest ok, dziecko jest zdrowe...ona spac nie moze przez to:(

Gość malgorzata86aa
Koniecznie w takich przypadkach jest szybka diagnoza i ocena prawidłowego rozwoju dziecka. Proponuję u specjalisty np. http://dzieci-rehabilitacja.pl/