Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamiiiilllkkkkaaaaa

grzybica??

Polecane posty

Gość kamiiiilllkkkkaaaaa

Witam, mam pewien problem. Od 2 dni czuje świąd w miejscach intymnych, koło warg sromowych, przy wejsciu do pochwy, i na 'guziczku' :( Zauważyłam białe grudkii myślę, że to grzybica, współżyje z jednym parnterem który dzisiaj napisał mi ze chyba ma uczuelnie na penisie bo go swędzi. Dzisiaj wybrał się to apteki po lek przeciwgrzybiczny ale najwiekszy problem jest w tym, że nie wiem jak sie za to zabrac, nie mowilam mu ze mam takie objawy tylko zeby to uzywał, żeby mnie nie zarazic, a sama wstydze sie isc do apteki :( Brakuje mi msc do 8 nastki i do ginekologa nie pójde... Poradzcie cos...

Co z tego, że brakuje ci do 18? To już nie można iść do ginekologa poniżej tego wieku? :D Swędzenie i krosty i nastąpiły po współżyciu? Chodziłaś osttanio na basen, lub korzystałaś z czyjegoś ręcznika?

Wlasnie jedyne co mozesz zrobic to isc do ginekologa! A wiek nie jest zadna przeszkoda! Mysle, ze na sto procent to grzubica. Jak czesto sie podmywasz i zmieniasz bielizne?

Gość może to nie jest grzybica,
tylko zapalenie pochwy, kup sobie tantum rosa i irygator, oraz calendulin tabletki dopochwowe, nic innego bez recepty nie dostaniesz, chyba że uprosisz w aptece to na grzybicę maść do użytku zewnętrznego pimafucin, oraz tabletki dopochwowe o tej samej nazwie

Gość kamiiiilllkkkkaaaaa
Sama nie pójdę [ wtydzę się a z mamą nie pójdę, po prostu] Nie korzystalam z nikogo recznika i nbie bylam na basenie. Swedzenie było już podczas ostatniego współzycia co bylo bardzo uciazliwe i sprawialo bol. Jakiś tydzien temu 'ostro' się zabawialismy gdzie doszlo do krawienia i od tamtej pory mam ten problem. Uzywam dobrego płynu antybakteryjnego do miejsc intymnych i smaruje kremem do miejsc intymnym zeby zalagodzic bol,

Gość może to nie jest grzybica,
myślę że masz po prostu infekcję, ostatnio jak byłam u gina powiedział, że grzybica często występuje bezobjawowo, więc dopóki nie pójdziesz nie będziesz miała pewności, ale kup to co napisałam i na pewno poczujesz ulgę

Gość kamiiiilllkkkkaaaaa
Oczywiscie ze codziennie sie podmywam ii zmieniam bielizne..

Gość kamiiiilllkkkkaaaaa
w jakich cenach wahają się te leki??

Twoje podejscie na temat ginekologa jest totalnieniewytlumaczalne i pozwole sobie nazwac glupie. Juz dawno powinnas miec za soba pierwsza wizyte u ginekologa, tym bardziej, ze wspolzyjesz. Nie wiesz o tym, ze kazda kobieta po okolo pol roku wspolzycia powinna poddac sie cytologii? Tez pewnie nie pojdziesz bo sie wstydzisz?! To tak jakbys nie poszla do pediatry z grypa. Dla ginekologa to codziennosc. Widac nie jestes dojrzala. Tylko skoro dalas rade rozszerzyc nogi i nie wstydzilas sie to na pewno dalabys rade pojsc do ginekologa bez wstydu.

Gość kamiiiilllkkkkaaaaa
Takie opinie moglam uslyszec od kazdego, proszę o rade. Wiem, że ginekolog to najlepsze rozwiazanie

Kup w aptece PLIVA FEM F-ŻEL ok. 25 zł kosztuje, ja kiedyś miałam podobny problem, bo wsyzstko mnie tam zaczęło strasznie swędzieć i to pomogło.

Gość kamiiiilllkkkkaaaaa
Dziekuję :)

Gość a ile ten
calendulin kosztuje? to są tabletki dopochwowe? MYSLICIE ZE SA LEPSZE OD vAGICALU?

Gość a ile ten
PROSZE WYPOWIEDZ SIE JESZCZE

Gość a ile ten
Co lepsze Vagical czy calendulin??? jestem na wakacjach w innym miescie i nie wytrzymam zaraz :(