Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karolina89

jak sie czujecie/czulyscie w 37 tc?

Polecane posty

ja tez jestem strasznie spuchnieta, poczawszy od nosa, dloni, warg sromowych mniejszych konczac na stopach;(mialas juz robione ktg?

Gość a ja w 37...
zajmuję się przede wszystkim sikaniem - i w dzień i w nocy, jak tylko wstanę na nogi albo się przekręcę z boku na bok toczuję parcie na pęcherz, koszmarne uczucie...

Gość zaciekawiona płcią
tez co chwile sikam co 30min:) ale daje rade, to juz koncowka nie martw sie:) bedziesz miala chlopcsa? dziewczynke?? wszystko pokupowane ??? co kupilas?? co spakowalas do szpitala? na kiedy termin?? z jakiego miasta jestes??

tez tak mam;/srednio co godzine budze sie w nocy zeby udac sie siku;/na dodatek dostaje dziwnych boli w biodrach.

Gość Macierzankaaa
ja teraz jestem w 36tc, łatwiej sie mecze, lubie odpoczywac, ale nie umiem dlugo spac a nawet mam problemy ze snem nad ranem od okolo 4 dlatego do póxna ogladam tv :) rano niekiedy boli mnie krzyz troche i to tyle, poza tym jestem zdziwiona ze jest tak dobrze (odpukac), nie puchne nic, jezdze samochodem wszedzie jeszcze, spaceruje sobie, i tyle jest ok ogólnie, niekiedy czuje malenkie rozciaganie w kroczu ale nie bolesne jakies..do toalety chodze tyle co przed ciaza, ogólnie to dobrze znosze, gorzej bylo tydzien temu jak byly upaly to nic mi sie nie chcialo robic :D jest mi łatwo mysle ze dlatego bo malo przytylam - 8,5kg co daje teraz 62,5kg, mam tylko taka pileczke z przodu....ale nastawiam sie ze moze byc coraz gorzej :(

Gość a ja w 37...
chłopca, pokupowane, spakowane, z Wrocławia :) a Ty?

Zaciekawiona termin mam na 9 wrzesnia, ale czuje ze moge urodzic wczesniej. Bede miala chlopca. Torbe do szpitala mam juz spakowana. U nas w szpitalu musimy miec tylko chusteczki nawolzajace dla dziecka, pampersy i krem na odparzenia. Sama dla siebie spakowalam dwie koszule, majtki jednorazowe, podklady, stanik do karmienia i kosmetyki. a Ty?

Gość zaciekawiona płcią
ooo ja tez z wrocławia:)):) a gdzie będziesz rodzić we wrocłąwiu??? co spakowałas do torby? wymien szczegolowo???? jak ubierzesz dziewcko na wyjscie jak bedzie ciepłoa jak jak zimno?opisz;) i w czym wyniesiesz dziecko ze szpitala ? w foteliku 0-13kg??? co kupiliscie w wyprawce?i czy znasz tanie sklep[y z ubrankami we wroc lub lumpexy?

Gość a ja w 37...
w sumie też jeżdżę autem jeszcze, nawet nie pomyślałam, że może nie powinnam..., jak długo zamierzasz jeździć? bo ja chyba do skurczy porodowych ;)

Gość zaciekawiona płcią
Karolina89!! a z jakiego miasta jestes? gdzie rodzisz??? bedzie facet przy porodzie czy niez???? ile masz lat? 21?

Gość a ja w 37...
będę rodzić w oławie, spakowałam nie wiem już sama co... to mniej więcejco Karolina 89, no i oczywiście ciuszki jakieś na wyjście dla dziecka dorzucę, ale jeszcze nad tym nie myślałam szczegółowo, zawsze mąż może coś przywieźć, no w foteliku małym ze szpitala będziemy wieźć

Gość zaciekawiona płcią
Karolina 89! moj facet chcial yc przy porodzie , a ostatnio powiedzial ze nie chce byc i go nie zmuszam, w sumie i tak mi w niczym nie pomoze, postanowiłam żeby był ze mną w szpitalu az do czasu porodu, niech ze mną pojedzie,zaniesie walizkę itd, poczeka, a potem jedzie do domu i niech wroci jak urodze i odwiedzi mnie i dzidzie w szpitalu:):) nie bede go zmuszać... bo im bardziej zmuszalam tym bardziej nie chciał,a fcacet to facet tez jak jest mlodszy to moze sie obrzydzić do sexu tak mi sie wydaje.... -> takie moje zdanie... a co kupiliscie w wyprawce???? ile ciuszkow? jakie ciuszki ciepłe sie sprawdzaja.??? jakie ubranka kupiliscie np. na pochmurne dni lub zimne dni??? jakies cieple czapeczki???? jaakie ubranka z bawelny? jaki wozeczek??? pokoik urządzony? co stoi w pokoiku maluszka?

Tez swojego nie zmuszam. Ciuszki dla malego kupowalam glownie w lumpexie. Dziecko i tak bardzo szybko rosnie i nie ma sensu kupowac nowych rzeczy. Czapeczki jak na razie same bawelniane, a ciuszki to takie jeszcze na lato i poczatek jesieni,zadnych cieplejszych jeszcze nie mamy. Lozeczko juz stoi, po wozek jedziemy w niedziele na gielde(podobno sa fajne i tanie wozki). Co do kosmetykow dla dzidziusia slyszalam, ze najlepiej stosowac nasze polskie bambino.

Gość zaciekawiona płcią
ja kupiłam: -10sztuk body bawełna dlugi rekaw -10sztuk body bawelna krótki rękawek, - 5kaftaników - 6pajacykow bawełnianych -6 czapeczek bawełnianych -1 czapeczka ciepła - 3ciepłe pajacyki - pajacyk polarowy - bluza ciepła 4sztuki -spodenki ciepłe 4 sztuki - skarpetki 8sztuk -3 rajtuski - łąpki niedrapki - 3 kocyki grubsze - 2 kocyki cienkie - pieluszki flane;lowe 8sztuk -pieluszki tetrowe 20sztuk - kosmetyki: sudocrem, patyczki, waciki, oliwka nivea, bambino krem do buzi, bambino oliwka, oilatum do kąpania, frida do noska w spraju i frida w aspiratorze, nozyczkki. mam rózowo grafiotowy wózek, pokoik pomalowany na jasnozielonpo, jasnozielone gwiazdki na suficie któe swiecą w ciemnosci:):):) pokoik zielony, a ubranka raczej różowe i wozek rozowy, więc boję sie ze jak nagle moja dziewczynka sie zamieni przy porodzie w chlopca tro bedzie źle;):)): co o tym myslicie?? zdarza sie taK?