Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

TheEssence

Rozmiar stanika!

Polecane posty

Witam :) Może mi ktoś pomóc w doborze stanika? Była tutaj pewna użytkowniczka nawet, która w tym pomagała. Kazdy biustonosz, jaki bym nie kupiła, jest zbyt ciasny w obwodzie i ma za duże miski, albo jest dobry w obwodzie, ale miski nadal są za duże :( Nie noszę usztywnianych staników, kupuję biustonosze dobrej firmy a w każdym jest mi niewygodnie. A jak znowu miski dobrze leżą, to się okazuje, że mi biust spłaszczają i dopiero jestem płaska... Jeśli ktoś mi pomoże, to mogę podać dokładne wymiary, tylko jakie? :O

Mam wrażenie, że noszę źle dobrany stanik. Wiem, że mam mały biust i nie przeszkadza mi to, ale jakoś mi niewygodnie momentami :O. Np druty pod miseczkami podtrzymujące je, często unoszą mi się do góry, a powinny przylegać do klatki piersiowej. Albo obwód stanika podnosi mi się do góry, ku łopatkom, co nie jest miłe, a miska jest za duża. Już nie mam sił, tyle staników przymierzałam w życiu i żaden nigdy nie leżał dobrze, to zaczyna być moją zmorą!

Tabelkowe 70B, ale nie takie z triumpha, bo takie rozciąga się do ponad 90cm, czyli Twojego biustu raczej nie podtrzyma. Z rozciągliwych staników szukaj 65D, np Freya Arabella

TheEssence skoro druty ci sie podnosza to masz za luzne w obwodzie wiec trzeba dobierac taki obwod zbey bylo ciasno pozatym faktycznie masz malutkie piersi i nie wiem czy i tak nie bedzie ci sie biustonosz podnosil bo nie bedzie mialo za bardzo co go przytrzymac

głaszczka nie no teraz przesadzilas 65D/E to ja nosze na 68 pod biustem i 84 w biuscie czyli 16 cm roznicy a dziewczyna ma tylko 8 cm

Fiszbiny wchodzą Ci na piersi i obwód podjeżdża, bo jest za luźny. Miski np w 70A z bieliźniaka mogą Ci odstawać, bo właśnie obwód jest luźny, a jak zawiążesz go na kokardkę to biust Ci się wyleje. W dobrze dobranym staniku cały dzień chodzi się bez poprawiania :)

Ja też noszę 65D na 66/84, ale nie bierzemy pod uwagę realnej różnicy, tylko od wymiaru w biuscie odejmujemy obwód stanika

No wiem, że mam malutkie piersi, co ja mogę poradzić :(. Nie miałabym problemu, gdyby nie te niewygodne staniki.

Miska w 65D wcale nie jest duża, mniej więcej taka jak w 70B. Napisałam Ci, czemu nawet A Ci odstaje. Bo masz za luźny obwód, zawiąż go na kokardkę i zobacz czy dalej będzie odstawała.

Ja odkąd noszę stanik, to ciągle poprawiam :(, głównie właśnie podjeżdzający obwód, że tak powiem i ciągle poprawiam piersi w miseczkach. Ech wam powiem, to zaczyna być problemem, nie móc sobie dobrać stanika. W dodatku mieć szerokie biodra, a biustu nie widać, nie mówiąc o tym, jak się położę :D

ja kupuje 75C i sa mi dobre :P a po obliczeniu wyszlo mi ze powinnam miec 70D :|:| przymierzałam raz 70D i był mi za duzy, odstawał mi..to jak to jest :/

Spróbowałam i zawiązałam i wtedy się nie podnosi... Ale nie będę odczuwała tej "ciasnoty" wtedy?

Pytająca, nawet kalkulator wylicza taki rozmiar w rozciągliwcu. Przecież 70B i 65D to praktycznie taka sama miska, jakbym miała stare 70B to bym Ci zdjęcie zrobiła, no ale wyrzuciłam.

Nie będziesz odczuwała ciasnoty. Wygarnij teraz wszystko do miski spod pach. Wypełniła się? To samo pani 75C-70D. Może nie wygarnęłaś, stąd pustki w misce?

I napisałam przecież, że 65D w rozciągliwym staniku. Normalnie niech nosi 70B dobrej marki (czyli nie Triumph, tylko np Panache, Pour Moi, Discover Mademoiselle).

Gość amator dużych piersi
Przy takich "wypryskach" po co Ci wogóle stanik???

kurcze... tak jakby troszke sie wylewały.. ale nigdy mi jakos nie przeszkadzało, że mam C75, choc raz tez kupilam taki stanik i teraz jest mi mały.. moze to od miski zalezy a nie od rozmiaru? przeciez miski nie zawsze sa jednakowe, jedne sa mneijsze drugie wieksze.. sama nie wiem..

Gość Ta co nie wie i pyta dlatego
Przepraszam, ale zaciekawiłam się i dołączę się- jak mam 67/92 to powinnam nosić 65F ? Miałam 60F i w obwodzie był na styk, ale miseczke miał dużo za małą.

Mam 18 lat, nie zarabiam, więc na rzeczywiście markowe staniki mnie nie stać... w triumphie kupowałam tylko raz, kostium kąpielowy :P Tak to kupuję staniki od 60 do 100zł za jeden.

Teraz mam na sobie 75A, rozciągnął się straszliwie i w obwodzie jest za luźny i podjeżdza mi do góry, a miski chyba przyciasne, skoro ciągle muszę piersi poprawiać? jak je wygarnę spod pach do miski, to niemalże sutki i wystają, więc chyba powinnam mieć B, a nie A, chociaż mam mały biust? A jak chodzę i mi się "rozłażą" to miski są prawie puste :O

Zobaczyłam te linki i chyba normalnie zaraz zmierzę się jeszcze raz a potem jeszcze raz, bo nie wierzę moje są dużo mniejsze! to naprawdę są WYPRYSKI, więc chyba mi się coś z wymiarami pochrzaniło, chociaż dwa razy mierzyłam