Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

TheEssence

Rozmiar stanika!

Polecane posty

A biust na zdjęciu wygląda, jakby opadał, jakby był za nisko i zaraz miał wyskoczyć. Może to wina kroju, ale wygląda jakby był obrany w zwykłe 75B. ewelinka, niektóre modele są dużomiseczkowe, niektóre małomiseczkowe. 67/92 To właśnie 65(30)F brytyjskie, 65H polskie. Raczej z ciasnych staników, bo w rozciągliwcach będziesz potrzebowała 60(28)G i 60J/K TheEssence, ja za staniki Panache, Discover Mademoiselle daję około 50zł :) Tylko trzeba umieć znaleźć. Wszystko co opisałaś to wina za luźnego obwodu. Jeżeli z 75A sie wylewasz, to może nawet 70C powinnaś mierzyć, ale zawsze z wygarnianiem, potem kilka ruchów łapkami, jak biust ucieknie, to znaczy, że za luźny obwód.

La Senza to brytyjczyk, więc ich 65E jest na 89cm w biuście, a nie na 84, to aż 5 cm różnicy. Może masz po prostu taki kształt biustu, ale spójrz na dziewczyny w linkach, które podałam

Dobra, zmierzyłam jeszcze raz i teraz mi inne wyniki wyszły Na moją niekorzyść... 72cm pod biustem, ale zmierzyłam dość ciasno, mając już na uwadze, że kupię stanik ciasny w obwodzie. A w biuście luźno, ale przylegająco mi wyszło 82cm ciut poniżej sutków mierzone, żeby nie było na sutkach :P Katastrofa... A w biodrach mam 84cm, no to jest straszne :D

głaszczka hehe biust na zdjeciu jakby byl z anisko oj jakbym zalozyla stare 70 C albo 75 B to dopiero zobaczylabys jak biust opada i sie rozjezdza teraz w tym 65 E to jesy luksus cycki az wytrzelily w gore

Gość Ta co nie wie i pyta dlatego
Dziekuję bardzo !Szkoda tylko, że u mnie takie rozmiary to w cenie od 130 zł.

Gość orzechowy lód
te kalkulatory są jakies dziwne.. wyszło mi 60E ale to niemożliwe, skoro noszę 70B i są na mnie w 100% dobre

Gość nie wiedzaca11
kurcze ja tez nie moge dobrac odpowiedniego biustonosza.jende za male drugie za duze :/ mam 69 na 82. doradzicie?

Czyli o co powinnam pytać w sklepie? Jutro jadę czegoś poszukać ale nie mam pojęcia co powiedzieć ekspedientce, o jaki rozmiar. One się głównie nie znają, przynajmniej te u mnie :/ tylko spojrzą i od razu rzucają same A, mówiąc, że B będę miała za duże. I nie wiem co im powiedzieć, bo to one podają biustonosze.

Ta co nie wie i pyta dlatego Dlatego ja do sklepu idę tylko zmierzyć, a kupuję w internecie to samo taniej :P orzechowy lód, ta, mi też 75B leżało idealnie :D Popatrz: http://img10.myimg.de/cvdggl6dbab7.jpg 69/82 to 65C TheEssence, http://stanikowamapa.prv.pl/ Tutaj masz mapę i w tych sklepach najlepiej szukać. Na 72 pod zwykłe 70A nie będzie Ci pasować, będzie za luźne, musiałabyś mieć stanik La Senzy albo Discover Mademoiselle albo jakiś inny ciasny, a tego pewnie nie znajdziesz, dlatego z innych powinnaś szukać 65C, ale nie wiem, czy znajdziesz stacjonarnie. http://www.balkonetka.pl/katalog/size/30c tak wygląda 65C

Kurcze, naprawdę 65C takie małe wychodzą? Potem popatrzą na mnie w sklepie jak na idiotkę, przyszła z mikrocyckami, a stanik C chce zmierzyć :D

W porządnym sklepie (z mapy) nikt nie będzie tak na Ciebie patrzył :) Do Triumpha nie wchodź nawet, bo oni tam mają od 70A i do tego rozciągliwe, że bioder by Ci dobrze nawet nie opięło, a co dopiero mówić o trzymaniu biustu. Na mapie nie wszystkie sklepy są, np u mnie w mieście są 2 sklepy z szeroką rozmiarówką, ale na mapie nie są zaznaczone, bo panie jeszcze nie do końca znają się na rozmiarach, ale do mnie dziwnych min nie robią jak proszę o 65D albo 60DD/E, czasem nawet F mi chcą dać. Jeżeli mieszkasz w większym mieście to musisz chodzić i pytać i nie przejmuj się głupimi tekstami, że nawet A nie masz :) A z 75A wylewają Ci się piersi po zawiązaniu :)

Mieszkam w małym mieście niestety i jestem pewna, że na mnie będą patrzeć jak na idiotkę :P A może rzeczywiście powinnam spróbować miski B albo C z ciasnym obwodem to wreszcie będę się dobrze czuła w staniku. Spróbuję coś jutro poszukać w tym kierunku :)

Obwody 65 ma np polska firma Konrad, ale u mnie w mieście miski chyba sprowadzają od D. Poniżej miski D z obwodem 60 i 65 ciężko coś znaleźć stacjonarnie, bo wiele firm szyje miski dopiero od D.