Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kebabiatko

ile kcal moze miec kebab?

Polecane posty

Gość kebabiatko

normalny kebab, w bulce, z sosami, z miesem cielecina i surowami? z 800 kcal?

Gość kebabiatko
upupupu

Gość karmela-serdela
2.500

Gość Anilka
Około 1000-1200 kcal

Gość Anilka
jasne, kobietko- ogarnij się;D Mięcho- co najmniej 150 gramów Buła! Surówki sosy!!!!!!!! Jak umiecie liczyć dobrze kcal to przestaniecie się łudzić:) Kebab na diecie to przestępstwo!

Gość kebabiatko
to w koncu ile moze miec? 1500 kcal? naprawde az tyle?

Gość ttdfds
450 kalorii

Gość spokojnie....tylko
25kcal:p można jeść dowoli :D

Gość a co problem doda ma
w Polsce mieszkaja Turasy?????????

Gość mysle, ze od 500 do 1000
200 kcal ma kanapka z masłem i wędliną z 1 kromki chleba. Wiec kebab ma na bank wiecej niz 2 takie kanapki. czyli 500 kcal musiałby miec bardzo mały kebab.

Gość mysle, ze od 500 do 1000
ale jakby ktos miał kebaba , to niech go weźmie i zważy

Gość z ksiazki gillian mckeith
kebab- 704 kcal- rownowaznik 15 lyzeczek cukru i prawie 1/10 kostki smalcu

Gość a co problem doda ma
NIE WIERZE ZE W PL GDZIES TURASY MIESZKAJA:-O no to jakim miescie bo w moim nie:-O

Gość malinka ja uwielbiam kebab
mam słabość do kebabu ! ale teraz już tak dużo go nie jem ograniczam się- mogę powiedzieć tak,że ze swoim facetem przez jakiś czas wpieprzaliśmy kebab codziennie na kolację - trwało to z miesiąc i boki mi urosły ! (ps.najlepszy kebab robią w knajpach Istanbul- z baraniny ) Tak raz w tygodniu nikomu nie zaszkodzi :P

Gość a co nas to obchodzi
Zależy jaki. Jak tłuste sosy, ile warzywek ile mięsa, jak duża buła. Myślę że kebaby mają od 500kcal do tych mega 1200kcal.

Gość bibliotekarka
w 100 g jest ok. 560 kcal a kebab ma na pewno kilkaset g :) więc można łatwo policzyć ;)

Gość Anilka
Jestem przerażona niskim poziomem intelektualnym niektórych bywalców Kafe;/ Czy naprawdę trzeba wyzwisk? Dziewczyny? Po co sobie wmawiacie, że coś jest niskokaloryczne? Żeby móc obżerać się bez wyrzutów sumienia? To dlatego później powstają te żałosne posty na forach pt. jak schudnąć 30 kg w miesiąc;/ Łudzicie się jak nic! Kebab jest b. kaloryczny. W Łodzi( w tej wiosze, jak to któraś "uprzejma" nazwała) kebaby są naprawdę duże- po jednym takim czuję się syta przez cały dzień, są bardzo syte. Więc nie wmawiajcie mnie, ani sobie, że mają 500kcal! ehhhh....brak słów.... edukujcie się kochane na temat kaloryczności potraw.

Gość kadyś
tak czy siak, nikt nie wie ile kebaby maają kalorii.... szkoda, sama chciałabym wiedziec.

Gość cloepatre
Dziewczyny kebab w bułce ma koło 1000kcal, nie wmawiajcie sobie,że mniej. To istna bomba kaloryczna. Do tego ogromna ilość soli i tłuszczu + cukier! Cheseeburger z mcdonaldsa ma 350 kcal, a zobaczcie jaki jest mini i do tego mięso wołowe. W kebabie poza mięchem , które ocieka tłuszczem macie hiper kaloryczny sos na bazie majonezu lub pomidorowy. Wszystko dosładzane. Do tego bułka lub pita w durum. Wystarczy w sklepie zobaczyć , że sam jeden placek durum ma 300 kcal. A gdzie nie gdzie dodają nam jeszcze fetę czy oliwki do kebaba. Podsumujcie to sobie!!! Gdyby kebaby miały 500kcal to w każdej diecie można by jej jeść. Co oczywiście nie zmienia faktu ,że je lubimy.

Gość gdyniankaaaaaa
u nas w gdyni są tureckie kebaby ... i turasow jest pełnooo, prawda jest , ze mają najlepsze kebaby. ja kupuje kebab w tzw nalesniku ...napewno ma mniej kalorii niz ten w bułce... i biorę bez sosów

Gość majeczkkkka
w życiu nie zjadłabym kebabu bez sosu, przecież sos to podstawa, ja biorę z ostrym sosem, który jest robiony na bazie koncentratu pomidorowego, a nie jakiegoś tam majonezu. 3 łyżki koncentratu mają 69 kcal, więc taki sos to raczej nie jest bomba kaloryczna. poza tym kupuję kebab w kubełku bez bułki, bo wiadomo, że bułka czy tortilla mają najwięcej kcal.

Gość marakesz99898
u nas kebab xl ma 950kcal. jest naprawde spory, jestem facetem i ciezko mi go samemu zjesc całego

Gość gość
Tutaj tabelka ile kalorii ma kebab (na grubym i cienkim cieście): www.Ile-Ma-Kalorii.blogspot.com/

Gość gość
drogie Panie w kebabie ten biały sos to sos na bazie jogurtu z pieprzem solą miętą ogórkiem czosnkiem i co tam kto jeszcze ma chęć sobie dodać , a sos czerwony to sos z sambału z przecierem pomidorowym oregano i wodą , skąd wam się bierze majonez i o zgrozo keczap........ . może trzeba zmienić knajpę w której się stołujecie? oczywiście nie oznacza to że kebab kalorii nie posiada, posiada mniej więcej około 150 - 200 kalorii na każe 100 g czyli w picie od ok 500 do 700 za 350 g. pozdrawiam anka