Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kebabiatko

ile kcal moze miec kebab?

Polecane posty

Gość gość
To nie wiem jaki ty chleb jesz, że 200 kcal ma kromka z masłem, jak np razowy, 10 kromek ma 400 kcal. Chyba jakąś anorektyczką jesteś. A kebab np. w tortilli, z sosem np. ostrym bez majonezu itd, albo w ogóle bez i z surówkami, zamiast obiadu np. raz w miesiącu myślę, że nie zaszkodzi. Najlepiej samemu w domu zrobić. Nie można w skrajności popadać. Ja bym całe życie na tak restrykcyjnej diecie nie wytrzymała. Bo diety na parę miesięcy moim zdaniem są bez sensu, kilogramy wrócą.

Gość gość
A gdzie ty masz tłuszcz w tym Kebabie ? U ciebie mięso na patelni smażą, czy co ? Bo u mnie jest opiekane/grillowane bez tłuszczu, a w surówce też raczej wiele nie ma tłuszczu. Tylko lepszy jest w tortilli bo bułka ma faktycznie dużo kcal. Lepszy kebab niż pizza czy hamburgery.

Gość gośpssssć
Ale pierdoły piszecie..to zależy wszystko od tego jaki kebab jest duży i co w nim jest. Wszyscy piszą o bułce a przecież kebaby są tak że bez bułki..więc odejmijcie bułkę i kaloryczne zostają tylko frytki, mięso i sos który nie zawsze robiony jest z majonezu tylko z jogurtu naturalnego który jest zdrowy i dobry przy diecie, plus surówki które tak że są zdrowe, więc jak dobrze pomyśleć i samemu zrobić to w cale taka bomba z tego kebabu nie musi byc :)

Gość gość
Ja zrobiłam wersję light, może nie do końca kebabu, ale coś w tym stylu ;) powiedzmy, pomieszanie kebabu i tortilli ;) 1 placek tortilla- ok 200 kcal, zależy jaki kupujemy 150 g kurczaka (pierś) ok 150 kcal 1 łyżeczka oliwy (50 kcal) przyprawy: ostra papryka, czosnek, sól, pieprz, suszona cebula. ulubione warzywa- ok 150 g- 50 kcal (ale to już trzeba indywidualnie policzyć) sos: 60 g jogurtu, 2 ząbki czosnku, mięta, sól, pieprz- ok 50 kcal kurczaka przyprawiamy, nacieramy oliwą i odstawiamy na pół godziny. Pieczemy go po tym czasie w woreczku do pieczenia. ok pół godziny w 180 stopniach. Kroimy go na cienkie paseczki faszerujemy placek nim i warzywami. Robimy sos: czosnek przez praskę łączymy z jogurtem, posiekaną miętą i przyprawami. polewamy nim wnętrze kebaba. 450 kcal- idealnie na obiad :)

Gość gość
mniam , pychotka :)

Gość gość owa
Ja zrobiłam dzis kebab wg przepisu od gościa. Pyszny! Z warzyw były pomidory, ogorki cukinia gotowana i kilka pieczarek

Gość gość
1500-2000 ? Wy jesteście chyba nienormalne ;)

Gość reniulka912
Kebab ma dużo kalorii;) ogólnie nie lubię kebaba, tak wiem dziwna jestem;) ale nie lubię, a jak mój narzeczony chce zjeść to po prostu robię mu sama takiego w wersji fit;) a nie mega kaloryczne... Ja odchudzam się już 2 miesiąc wraz z suplementacją Afrykańskie Mango http://szczupla-kobieta.pl dzięki niemu mój apetyt zmniejszył się a metabolizm przyśpieszył;)