Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nicmisieniechce

tabletki..i inne nieszczęścia..

Polecane posty

Gość nicmisieniechce

Otóż biorę tabletki..ostatnio pojawiły się u mnie kłopoty z wypróznianiem.. tzn nie mogę... tabletke biore o 21.. zatem moje pytanie chcialabym niedlugo zwiac tabletke, po ktorej moge dostac biegunki, po prostu chce cie oczyscic w koncu i czy to nie zmiejszy mojego zabezpieczenia??? wiem ze biegunka do 4 godz. po przyjeciu tabletki moze zmiejszyc ochrone ale chcialam sie upewnic co myslicie??????dziek iz gory:*

Gość nicmisieniechce
pomozcie

Witam. Tableka wchłania sie po 2-och godzinach od przyjecia. O ile pamietam na ulotce jest napisane ze jesli po czasie od przyjecia tabletki ( chyba do 2-och h) wystapi biegunka to trzeba sie dodatkowo zabezpieczyc. Przeczytaj w ulotce ale mysle ze te 4 h to wystarczajaco dlugo zeby tabletka sie wchlonela i nie trzeba sie dodatkowo zabezpieczac. Informacja z ulotki (mimicrogynon 21) wystąpienia zaburzeń żotądkowo-jelitowe (wymioty, ostra biegunka)Jeśli wystąpiły wymioty lub ostra biegunka substancje czynne preparatu Microgynon 21 mogą nie wchłonąć się całkowicie. Jeżeli wymioty wystąpiły w ciągu 3 do 4 godzin po zażyciu tabletki, należy postępować zgodnie z zaleceniami dotyczącymi pominięcia tabletki. W przypadku ostrej biegunki należy kontaktować się z lekarzem.

tabletki przeczyszczające dopiero minimum 4 h od zażycia pigułki. A dla pewności to tabletkę bym wzieła godzinę wcześniej. i po 5h zażyła tą na przeczyszczenie.