Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krzak Dzikiej Róży

Imię dla córeczki - EDYTA. Co sądzicie?

Polecane posty

Gość dfghjk345678
okropne

Gość dfghjk345678
Sylwia... rownie okropne ja bym sie zdacydowala na Marię :) bez zastanowienia

Gość ja mam na imię Edyta
i to imię średnio mi się podoba ale Sylwia i Marysia podobają mi się jeszcze mniej :O:O już bym wolała Julka tylko że za "moich" czasów to nie było popularne imię

Ja jako posiadaczka imienia Sylwia wypowiem sie ;) zdanie na temat tego imienia jest bardzo podzielone, jednym sie bardzo podoba innym natomiast wcale, ja osobiscie lubie swoje imie z racji tego ze jest dosc eleganckie i rzadkie, fajnie tez ze dosc ciezko wymyslic jakis głupkowate zdrobnienia tego imienia, bynajmniej ja nie słyszałam... Mysle ze Sylwia to dobry pomysł :)

Gość oliwka2000
moja córka ma przyjaciółkę edytę.miła dziewczyna.świetnie gra na gitarze.znam jeszcze 2 edyty bardzo sympatyczne.ale imię nie do końca mi się podoba.podobnie jak sylwia.ja bym nazwała OLIWIA.teraz popularne.ja mam 30 lat i każdy w latach 80 i 90 krzywił się na to imię..... PS:nie przejmuj się złośliwymi komentarzami.ja też lubię orginalne imiona.nazwałam dzieci IWO ,IWA I ROMA na te imiona tylko oni się odwracają.chociaż ludzie mieli różne zdania co do tych imion. PS:edyta kojarzy mi się z edytą górniak.....ale eśli ci się podoba to tak nazwij córeczkę.nie mogę sie doczekać mojego synka eryka.

Gość mnie się nie podoba
i jeszcze to zdrobnienie Edzia, porażka. Sylwia też niezbyt. jest tyle ładnych imion...

Gość Nie cierpię...
imion tj. Edyta, Beata, Sylwia, Renata, Agata - jeśli chodzi o osoby to również nie za dobrze się kojarzą.

Gość rikipomponik
Od Edyty chyba już lepsze Ewa bo Edyta to tak za "twardo" no i bedą na nią wołać EDZIA kup Śledzia itd ...

Gość Margaryna z miodem
Daj jej Edyta na imię. Niegłupie, bezpretensjonalne i nie tak często spotykane dzisiaj. Ja tak mam na imię i nie przysparza mi ono niemiłych sytuacji. Nie wiem skąd ta niechęć do tego imienia.

Gość Margaryna z miodem
...a głupie zdrobnienia można wymyślić praktycznie do każdego z imion. Przykłady są zbędne, każdy dobrze wie :P

Gość bjbjb.kajscIAHACc
ja mam na imię Edyta i b je lubię;) moge bys edysia, edytka, edyteczka :P edi, edit, editą, oczywiscie wszystki i eduardami i edwardami, edziami itd. Nie znam zadnej dziewczyny rowiesniczki o moim imieniu ... na roku przy 200 osobach jest tylko jedna jeszcze... :P a imie oznacza odwage mestwo i dobroc. polecam :D lepiej to niz byc julka ania ola kasia itd. choc te imiona sa b ladne :)

Gość wisieeenka
Mnie sie trafiło takie imie (tatusiowi podobała sie edyta wojtczak). Nie narzekam. Podoba mi się. Mam 35 lat i nikt do tej pory nie zwracał sie do mnie "Edzia". Jak byłam mała, to Edytka, a teraz normalnie Edyta, co nie którzy mówia Edith. Mi to nie przeszkadza. Wole takie proste, nawet twarde niż jakies wymyślne - bo teraz taka moda.

Gość tzo wy chceta od slangełe
Znam jedną Edytę , fajna dziewczyna :) I żadna Edzia na nią nie wołają . I co takiego dziwnego jest w Edzi !?

Gość adriana1976
Zarowno Edyta jak i Sylwia nie sa polskimi imionami,i uwazam,ze nie sa imionami najladniejszymi.Moze warto poszukac w kalendarzu, imion bardziej polskich? Moja siostra (17 lat) ma na imie Edyta i nie jest zachwycona tym imieniem (a wlasciwie zdrobnieniem,jakim ja obdarzaja Edzia),ale moze za xxx lat to minie.A wszystkim przeciwnikom imienia Zuzanna,oglaszam,ze ja tak mam na imie,i tez nie bylo fajnie,gdy w podstawowce spiewano mi wiadoma piosenke(oczywiscie znieksztalcona).Dzis mam lat 30 i nikt z moich znajomych nie nosi tego imienia,moze to nie zbyt grzeczne,ale ciesze sie,ze nie jestem kolejna Kaska czy Anka.

Gość gość
ja mam na imie edyta i nikt nigdy na mnie edzia nie wołał. a mam juz 30 lat. czasem, owszem sie zdarzylo ze ktos powiedzial ale zwrocilam uwage ze nie podoba mi sie i nie ciagnelo sie za mna to zdrobnienie. czasem edi sie do mnie blizsi znajomi zwracaja co wg mnie jest do przyjecia- edzi nie znoszę, udusiłabym ;p nie znam ani jednej osoby mlodszej ode mnie o tym imieniu,. kilka osob w moim wieku sie przewinelo w moim zyciu o tym imieniu ale mlodszych to nie. ciekawa jestem czy w ogole ktokolwiek teraz nazywa swoje córki tym imieniem. chyba juz powoli odchodzi w zapomnienie. gdybym miala wybierac sama to wybralabym sobie inne imię ale nie jest to tez jakas tragedia. imie jak imię a jak do mnie mowią zdrobniale Edytka to mi sie nawet podoba albo tak powaznie- pani Edyto to też może być;) ..

Gość Dzikidzik
Fantastyczne Imię! Najładniejsza dziewczyna w szkole miała tak na imię...

Gość gość
Edytka b.ładnie;mam koleżankę o tym imieniu,dużo osób mówiło do niej Edzia ale jej to nie przeszkadzało,super imie.Sylwia też bardzo ładnie,ale Marysia nie podoba mi się

Gość gość
brzydkie to imie, nie nazywaj Edyta a ni Sylwia, Sabina lub Sandra. Juz wole imie Maria,

Gość gość
Ładne znam pare dziewczyn o tym imieniu

Gość gość
Edyta, Aneta, Anita, Sylwia, Iwona - coś strasznego, w życiu nie chciałabym miec tak na imię

Gość gość
Iwona to mi się kojarzy z taka wieśniarą po zawodówie. okropne są jeszcze Mariola, Wioletka i Ewelina :/ :/

Gość gość
Znam jedną Edytę i to najsympatyczniejsza babeczka na świecie! Imię niegłupie, dość w sumie eleganckie. Z kolei nie przepadam za Sylwią, ale to pewnie dlatego że w podstawówce miałam w klasie chyba ze cztery Sylwie, w drugiej połowie lat 80 to było chyba jedno z popularniejszych imion do nadawania dziewczynkom. W związku z tym imię Sylwia po wsze czasy będzie mi się kojarzyło z dziewczynami noszącymi plastikowe opaski na włosach, odblaskowe frotki i złote kolczyki z pierwszej komunii.

Gość gość
Edyta - wchodzi jej wielka pyta.

Gość gość
Sama mam tak na imie i akceptuje je.Kiedys wolalabym byc Ania Ela bo to malo spotykane imie i malo w sumie znam osob o tym imieniu. A ty autorko nie kieruj sie opiniami z kafe tylko tym co ci sie podoba bo tu zawsze znajdzie sie ktos kto bedzie dorabial sobie dziwne teorie i wypisywal tu glupoty.

Gość gość
tylko idiotki pytają o imiona obcych z forum , samemu nie umieć zdecydować o własnym dziecku , później pytaj nas czy ją szczepić czy nie , czy karmić cyckiem czy nie, czy zrugać za palenie fajek w gimnazjum itd itd weź się lecz

Gość gość
znam edyte mowia na nia edek ....... wstretna baba nie ba o siebie po porodzie a dziecko ma prawie 5 lat wiecznie niezadowolona z zycia wszystkich na okolo myslac ze ona sama jest wspaniala ........