Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krzak Dzikiej Róży

Imię dla córeczki - EDYTA. Co sądzicie?

Polecane posty

Gość gość
gdybys teraz nazwala tak corke to imie by miala wyjatkowe, poniewaz teraz tak dzieci sie juz malo nazywa. Tak samo jak julka, julka i oliwka ,wsrod malych dzieci jest nijakie i pospolite. Jednak dla 30 letniej julii lub oliwii w dzisiejszych czasach , byloby bardzo nowoczesne i odmladzaloby taka kobiete.

Gość gość
Ja tez juz wole JUDITA...

Gość gość
To i ja sie wypowiem- jako Edzia ;-) Ani mi to przeszkadza ani obraza.Jedni mowia Edzia,inni Eduarda :-D,jeszcze inni Edysia :-). A osobowosc jest w czlowieku,a nie w imieniu.Jestem osoba powszechnie lubiana,odbierana bardzo pozytywnie i nie sadze,ze to przez imie,tylko po prostu taka jestem :-D. A wulgarne wpisy swiadcza o poziomie wpisujacych,a nie o samym imieniu :-o .Pozdrawiam

Gość gość
oczywiscie,i Eduarda moze fajna byc :) Natomiast imie Edyta niezbyt mi sie podoba.

Gość gość
Nie chcę nikogo urazić ale dla mnie to imie jest BEZNADZIEJNE. Nie ma zdrobnień, brzmi twardo, jest starobabskie, nie pasuje do małej słodkiej dziewczynki. No i jak będziesz na nią mówić? Edzia? To się raczej z babcią kojarzy... Sorry ale ja bym wolała dziecko nazwać Patologia niż Edyta... Przynajmniej ma zdrobnienia Patola Pati xD

Gość gość
imię może nie jest najpiękniejsze, ale zdecydowanie lepsze od Julek, Lenek, Zuzi, Mai, Amelek i innych badziewi.

Gość edytta to ja
Imie Edyta bardzo sie podoba Amerykanom i Rosjanom. Prawie kazdy Amerykanin prawi mi komplementy na temat mojego imienia,ze jest piekne , a Rosjanie pytaja mnie ,skad mam takie imie i dlaczego takie imie dostalam . Podoba sie takze ludziom, ktorzy mieli przodkow -dziadkow, pradziadkow z Polski i bardzo chcieliby wrocic do korzeni i dac dziecku polskie imie. Na forum znalazlam, az dwie osoby, ktorzy z tego powodu postanowili nadac coreczce imie Edyta . Znalazlam tez jedna Amerykanke , ktora coreczce nadala trzy imienia, pierwsze wybrala ona, drugie dala po babci meza, a trzecie po jej babci - Edyta. Powiedziala, ze ona bardzo zaluje, ze nie dala corce na imie Edyta, bo to imie do niej najbardziej pasuje. Dziecko jest piekne, zywe i jest "malym wojownikiem" i dlatego wszyscy wolaja na nia edyta... Nie mam pojecia, jak Amerykanka moze rozumiec , ze imie Edyta bardziej pasuje do jej dziecka , ale widocznie wie. Jednak w Polsce Edyta nie bedzie wyjatkowe.

Gość gość
Tak wiec mieszkam poza Polska i moje imie tutaj jest wyjatkowe i niepowtarzalne . Czesto , gdy wypowiadam moje imie mezczyzni i kobiety prosza mnie , abym je powtorzyla, bo jeszcze takiego imienia nie slyszeli .Za to mi sie podoba imie Emma ( podobno, ze ono ma historie starodawna z Polski!!!), Sawana, itd. Jednak weszlam na amerykanskie forum i tam wypowiadaly sie dziewczyny, ktore nosza to imie i wszystkie powiedzialy, ze nienawidza tego imienia, bo np: jest 100charakterow w filmach i show , ktore nosza imie Emma , albojedna dziewczyna napisala tak : Mam na imie Sophia, u mnie w klasie jest 3 dziewczyni Sophia i trzy Sophie, u mojej mlodszej siostry w klasie jest 5 Sophia i 4 Sophie , a u mojej najmlodszej siostry w klasie jest 6 Sophia i 5 Sophie itd :) Tak wiec chyba najpiekniejsze imoina sa te niepowtarzalne i rzadko spotykane. Ja swoim dzieciom nadam imiona spoza top 100 !!!

Gość gość
Hm..imię modne tak rocznikami 75-85 .Czyli dziś ciotkowe :D Z całym szacunkiem lecz wolę 4 Julkę w klasie niż Edzię ...

Gość gość
W pokoleniu 30 plus jest sporo Edyt. Wiekszosc, które znam, to takie miłe, spokojne, romantyczne dziewczyny.

Gość gość
Ja rozważałam imię Edyta dla córeczki. Ale okazało się że będzie chłopiec.

Gość gość
ok, lepsze niż Antonina, Zuzanna, Lena