Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmmmaaaama przyszla

Nie karmie bo nie mam mleka-wymowka czy fakt?

Polecane posty

Gość mmmmmaaaama przyszla

Jestem w 8 miesiacu ciazy. Zastanaiwam sie jak to bedzie z karmieniem...z jednej strony chcialabym, z drugiej nie wiem... Ostatnio ciagle slysze tylko, karmilam dziecko 2 tygodnie, bo nie mialam pokarmu...Z drugiej strony jednak czytalam gdzies kiedys ze nie ma czegos takiego jak brak pokarmu-jak sie chce karmic to pokarm bedzie, jak nie to jakos psycha tak zadziala, ze nie bedzie. Ile w tym prawdy??????

Gość fajnna mamamama
Niektorzy mowia, ze najgorsze sa 3 pierwsze tygodnie i duzo matek wtedy rezygnuje z karmienia, bo piersia bola i cos tam, a zwlaja wszystko na brak pokarmu, bo trudno sie przyznac do tego, ze sie nie chcialo karmic bo cycki bolaly! Ja tam karmiłam do 6 miesiecy

Gość alechandrooo
wymówka

Gość Pieguskaaa
A ja karmiłam tylko 2 dni w szpitalu bo na prawdę nie miałam pokarmu. Zaczęli dokarmiać małego bo strasznie płakał z głodu. W domu jeszcze probowałam dwac mu piers ale było tak samo jak w szpitalu, więc zrezygnowałam po co maluszek mial się męczyc

ja bardzo chcialam karmic piersia i nawet nie przyjmowalam do wiadomosci tego, ze moge karmic sztucznie. Ale wyszlo inaczej. Po porodzie caly czas przystawialam dziecko do piersi, a nic nie lecialo:( Nawet polozne sie dziwily. Dziecko plakalo, ja plakal mi tak w kolko. Do tego doszedl stres zwiazany z choroba i smiercia mojej may, ogolnie ciezko bylo, moje dziecko tez mialo problemy ze zdrowiem i uwierz mi, same checi nie wystarcza, musialm zaczac karmic sztucznie.

Dla mnie oczywistym bylo, ze bede kamic piersia moje dziecko. Nie zastanawialam sie nad tym, nie myslalam co bedzie. I pokarm mam do dzisiaj-juz 18mies. Niewiele, ale jest. Cora pije raz dzennie-rano po przebudzeniu. W ciagu dnia sie nie domaga, wiec mysle, ze nie bede miec problemu z odstawieniem, bo za miesiac wracam do pracy :)

Gość nie wymówka
mam koleżankę która bardzo chciała karmić piersią, ale mleko miała takie, że dziecko nawet jak popiło to i tak było głodne i trzeba je było dokarmiać. A jak raz spróbowało butelki, tak już potem nie chciało niczego innego. Ale to chyba zależy od sytuacji. Czasem jest to fakt, a czasem wymówka i tyle.

Gość ja karmiłam dwa tyg
ale dziecko dostawało mieszankę bo by się zagłodziło. Nie wiem dlaczego ale jak nacisnęłam na pierś to tryskało mleko a potem pusto. Ściągałam 5 ml 2 piersi. Piłam herbatkę na laktację, dużo wody, nawet mleko- sposób naszych babć herbata z mlekiem. Próbowałam wszystkiego. Kupiłam laktator. Przystawiałam malucha co 3 godziny. Nic nie pomogło. Nie wiem co jest nie tak z moim ciałem ale nie jestem w stanie wykarmić dziecka. Miałam depresje z tego powodu bo na prawdę bardzo chciałam, ale po 2 tygodniach nic już nie leciało, ani kropelki. Nie wiem co robiłam źle :(

ja probowalam 2 tygodnie karmic, mala nie chciala ssac bo mam plaskie brodawki, nikt mi nie powiedzial o nakladkach, probowalam odciagac, w ciagu jednego dnia odciagnelam az 30ml... a siedzialam z laktatorem non stop, skonczylo sie to tym ze moja mala caly czas plakala z glodu...

100%, chciałam karmić i karmię mimo, że pocżatki były trudne. Po cc pokarm ściągałam laktatorem po 5/10ml w ciągu 30 min gdzie dziewczyny miały taką ilość w ciągu pierwszych 5 minutach, 30 ml miałam łącznie po 3 ściąganiu, bolące sutki bo nie umiałam córki przystawić, potem dokarmianie bo uważałam że nie mam pokarmu, pomogła mi lekarka z poradni laktacyjnej, dziś córka ma prawie rok a ja nadal karmię :) chcieć to móc, było warto :)

Gość ja karmiłam dwa tyg
ja ściągałam 5 ml na cały dzień z 2 piersi. Przy zdejmowaniu stanika jak nacisnęłam to tryskało jak fontanna i pustka. Nic więcej nie było. Nie pojmuje dlaczego.

U nas w szpitalu dokarmiają STRZYKAWKĄ a nie butelką, żeby nie zakłócić ssania dziecka, butla ten proces zakłóca a strzykawka nie, bo dziecko musi ssać, fakt że nie odważyłam się i pokarm podawały położne, ale córka do tej pory nie zna ani butli ani smoka :)

A co to za roznica czy wymowka czy nie? To chyba sprawa matki czy chce karmic piersia czy nie. Zajmijcie sie soba,a zycie i decyzje innych zostawcie im. Zadna z Was lekarzem nie jest,a roznego rodzaju zaburzenia sie zdarzaja i pokarmu moze nie byc. Lepiej meczyc dziecko i glodzic niz podac butle,bo mamusia chce na sile karmic piersia,a biedne dziecko potem sie wydziera w nieboglosy...

Gość grrrr..................
Jesli matka nie odzywia sie dobrze to pokarmu moze miec malo, albo malo wartosciowy... A niestety w Polsce jeszcze pokutuje przekonanie ze karmiaca matka to tylko o sucharach i wodzie ma zyc ;) Odpowiednia dieta, regularne przystawianie dziecka do piersi i mozen i 2 lata karmic :)