Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 14-latkaa. ;))

tampon a mocz

Polecane posty

Gość 14-latkaa. ;))

wiem, niektórym tu bedzie do smiechu .. ale jka macie sie smiać to lepiej nic nie wpisujciee. x// a tym którzy chcą pomóc .. mam już pierwsze miesiączki za sobą. odwazyłam się n tampon, ale po pierwsze wziełam mini a wchodził dość ciężko, po drugie, przy wyciąganiu troche bolało, tak jakbym podrazniła pochwę,a po trzecie najważniejsze : jak sikałam a po tym od razu wyciągnełam tampon to był cały przesiąkniety moczem .. był w pochwie a nie cewce dla ciekawych, bo było na nim już trochę krwi, wiec przez cewke chyba nie uszłaaa, x// jestem źle zbudowana czy co ?? pomocy, nie chce isc z tym do ginekologa ani do mamy bo by mnie wysmialii ..x// dziewczyny, pomóżciee!! plisss, .. bo z tego co wiem to przez pochwe mocz nie uchodzii .:((((((((

Tak jak wyżej. Poczytaj dobrze instrukcje tamponów, żebyś dobrze zaaplikowała i wtedy nic nie będzie a przynajmniej nie powinno Cię boleć;)

Gość 14-latkaa. ;))
no ale on był cały nasiąknięty i taki ''napuszony", dosłownie jakbym ''sikała przez pochwę'' .x/// czy to możliwe, ma ktos tak??

Gość ja mamm
cos podobnego. tylko u mnie, jak sie przyjrzalam (bez zboczonych mysli, to powazna sprawa) widze tylko jedna dziurke, a druga to łechtaczka chyba Ps na gornym zlaczeniu warg sromowych, dziurka wielkosci wejscia do rurki takiej do picia, no troche mniejsza.) .. nie mam cewki moczowej czy co ?? eii, wpadam w powazne kompleksy .. na serio pomocyy!! PS. jak sikam to przez pochwe chyba!??

Za plytko wlozylas tampon. Kup tampony z aplitakorem. On ulatwi Ci aplikacje w miejscu w ktorym ten tampon byc powinnien. Pozdrawiam ;) Mam nadzieje ze mnie posluchasz.

Gość Kafeterianka252
No normalnie po sznureczku nasiąknął, bo tampony szybko chłoną, a tak poza tym, w pochwie jest tez sluz, i czasami jak masz koncowke to mozesz miec nappuchnietego ale balego tampona a i nie przesadzaj z tamponami- na noc nie zostawiaj- ja tak robilam i drozdzakow sie nabawiłam, a i nie wyciagaj za czesto bo sobie pochwe podraznisz, tampon musi byc mokry- ja po sznureczku poznawalam:)

Gość Kafeterianka252
tylko tampaxow nie kupuj - aplikator swietna sprawa ale tampony do du**... ja wyciagalam aplikator i aplikowalam sobie o.b. oczywiscie higienicznie:):)

Gość Turq.....
skoro byl nasiakniety moczem tzn ze nie wlozylas go wystarczajaco gleboko. po prostu. sprawdzone und potwierdzone. jak bylam dziewica, tez wkladanie nawet mini sprawialo mi straszny bol.

Gość Kafeterianka252
hehe, pamiętam jak sama pierwszego tampona włażyłam, wczesniej kupiłam malą paczke zadnego nie włożyłam:):) przyzwyczai sie, ja tez na poczatku nie wiedzialam co i jak bo praktyki musisz nauczyc sie sama:):):)

Gość Turk.........
mi sie najwygodniej wklada, jak podniose lewa noge do gory. ale to moze wynikac z mojej budowy, bo jak sie bzykam to tez najprzyjemniej jest z lewa noga w gorze hehe

Gość Kafeterianka252
hehe:)

Gość 14-latkaa. ;))
czyli jak wsadzam tylko takl żeby nie było widać to za mało? jeszcze mam pchac? a apropos sikania przez pochwe .. mozliwee? bo jak sikałam z tamponem to czułam jak mi go mocz wypycha... x// i na pewno mocz sie z tamtad wydobywa .. raczej. a do 'ja mamm' , ja teraz sie przygladnelam i tez nie widze u siebie jakiej dziurki miedzy lechtaczka a pochwa ...x/// nie mam cewki moczowej czy coo??

Gość idź do lekarza a nie
płacz tutaj:/ Tampon nie wypychał mocz, tylko skurcz mięsni bo miałas tampon za płytko włożony

Gość Turk.........
ja wkladam najdalej jak moge wepchac - mam krotkie palce. zasada jest taka - wlozysz pokrecisz tylkiem zrobvisz pare krokow i jesli go czujesz - tzn ze nie wlozylas wystarczajaco gleboko. ma go NIE BYC widac z zewnatrz.

Gość 14-latkaa. ;))
jeszcze jedno, ale najpierw odpowiadajcie na poprzednia wypowiedz. :) bo moja pochwa jest strasznie mała ja sie mecze z włożeniem tamponju MINI a już nie myslec o współżyciu .x// jak niby ma sie tam zmiescic penis??? mam dopiero 14 lat, ale na takie pytania to stanowczo NIE za wczesniee. x//

Gość do cewki moczowej nie ma
możliwości włożyć :) Czyli za płytko go wsadziłaś po prostu. Może przeszkadza ci w tym głębokim wkładaniu budowa twojej błony dziewiczej. Jeśli sprawia ci ból, to pewnie masz zbyt mały otwór w błonie i nie pchaj na siłę, bo się jej pozbedziesz. A są do tego przyjemniejsze sposoby:) Niektóre młode dziewczyny przez mocną budowę błony nie mogą korzystać z tamponów. I ten mocz na pewno z powodu płytkiego wsadzenia nie do końca

Gość Turk.........

Gość kamulka
Poczytaj dokładnie instrukcję aplikacji tamponów. Przyłóż palec wskazujący w miejscu, gdzie jest sznureczek, drugą ręką rozchyl wargi sromowe i ostrożnie spróbuj włożyć tampon. Dobrze jest ukucnąć lub postawić nogę na wannie czy na WC. Wkładając tampon pamiętaj, że najpierw wprowadza się go do góry, a potem w kierunku pleców (wynika to z anatomicznego kształtu pochwy). Tampon powinien być umieszczony mniej więcej na takiej głębokości, by palec, którym go wkładasz, wszedł do pochwy do końca. Wtedy nie będziesz czuć tamponu. Jeśli umieszczasz go po prostu tak, by nie było go widać - to za płytko. Jeśli jeszcze nie współżyłaś, to rzeczywiście błona dziewicza może sprawiać (przynajmniej z początku), że wkładanie tamponów będzie odrobinę bolesne. Na razie się tym nie zrażaj, czy jeżdżenie na rowerze też zawsze wychodziło Ci świetnie? :) Pochwa jest wilgotna w środku, więc nawet jeśli wyciągnięty tampon był jeszcze biały, to nie była to sprawa sikania, a tej przezroczystej wydzieliny. Nie da się sikać przez pochwę, mocz nie wydobywa się tamtędy. Przejrzyj jeszcze raz podręcznik od biologii oraz rysunki.

Gość urszula kochanowska
jestem całkiem dorosła,a mam problemy z tamponami,używam tylko tampaxów-ze względu na aplikator-lepszy poślizg przy zakładaniu ;-),ale miałam jak autorka-najpierw się wysikałam,a zaraz potem wyciągnęłam tampon i był on mokry,i to na pewno nie była żadna inna wilgotność z pochwy teraz jak sikam,to sznurek trzymam ręką za plecami ;-) nie wiem,jak głęboko aplikuję sobie tampon,ale nigdy mi on nie przeszkadza,a sznurek dość długi wystaje,ostatnio nad morzem miałam okres i problem-jak tu się kąpać (o.b. kiedyś reklamowała dziewczyna na basenie)-pamiętając jak szybko po sznurku przemaka,obcięłam dość krótko sznurek,a jego końcówkę "schowałam" między wargi mniejsze i było w porządku też się zastanawiałam czy coś z moim układem moczowo-płciowym jest coś nie tak,ale nie

Gość urszula kochanowska
a jeśli martwisz się,jak TAM zmieści się penis,to odpowiem trochę nieładnie "jak się popieści to się zmieści" ;-) pochwa jest rozciągliwa,nawet dziecko zdoła się przepchnąć,więc co dopiero penis? grunt to odpowiedni partner,miejsce i czas,a reszta-to sama natura :-)