Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam doła i już

Nie przeżyje tej ciąży

Polecane posty

Gość mam doła i już

Mam dość. Jak nie ból głowy i to taki, że płaczę to zawroty głowy, wymioty i nudności, a teraz mam stan podgorączkowy i dreszcze i dreszcze. Za jakiś czas mi się to w gorączkę rozwinie. Chce mi się wyć.

Gość ciocia dobra rada ;)
Niestety ciąża to nie same przyjemności. Na mdłości polecam kup sobie herbatkę imbirową.

Stan podgorączkowy to normalne. Pewnie 3 miesiąc? Podobno jeden z najgorszych, ja nie wiem, dopiero wchodzę. Mogę powiedzieć tylko jedno - przejdzie :)

Gość mam doła i już
mdłości to pól biedy ale co zrobić z tą gorączką i bólem głowy? To moja kolejna ciąża w poprzedniej miałam dolegliwości ciążowe, ale teraz czuje się chora. Czuję, ze coś jest nie tak.

Gość mam doła i już
początek 3 miesiąca. Boli mnie gardło wiec obstawiam, ze to początek anginy i nie wiem co teraz bo mi na to pomaga tylko antybiotyk :(

Gość Kafeterianka252
ojej jak ja cie rozumiem.... ktory to tydxień??

Gość tajasne
przeziębiłas się. weż sobie jakis paracetamol na tę gorączkę.

ja do 16tc myślałam, że umrę i zapierałam się: nigdy więcej dzieci. Teraz jestem w 23tc i super samopoczucie :) Pewnie końcówka będzie znowu ciężka

Gość tajasne
a z anginą idz do lekarza, sa antybiotyki ktore kobiety w ciąży mogą brac. bez histerii :)

Gość Kafeterianka252
ja mam teraz 16 tydzien ale od 6 do 11tc wymiotowalam prawie nonstop i to w 40sto stopniowych upalach...

No cóż, pozostaje tylko lekarz. Może przepisze Ci coś, co pomoże, a nie zaszkodzi maluchowi. A tak w ogóle to polecam metodę babciną - gorrrące mleko, skarpety, kanapka z czosnkiem i na kilka dni pod kołdrę. Najlepiej puchową. Jest okropnie gorąco, a tego żaden wirus nie wytrzyma :) No i nie zaszkodzisz bobaskowi. Jednak najpierw chyba lekarz...

Gość tajasne
jak ma wymioty i nudności to nie wiem czy ten czosnek to dobry pomysł. wyhaftuje sie na druga stronę... :)

Gość mam doła i już
Na prawdę się martwię. Wszystko jest nie tak jak powinno od samego początku. Dziecko jest malutkie, za małe jak na dany tydzień. Mam hemoroidy i leci mi dużo krwi podczas wypróżniania a maści nie pomagają. I te bóle głowy, a teraz jeszcze to. Wiem że zrzędzę, ale jestem u kresu swoich możliwości. Przejście do łazienki to dla mnie wyczyn bo tak mi się kręci w głowie, a moja lekarka zbagatelizowała wszystko mówi ze takie są uroki ciąży. Byłam w ciąży i wiem jakie są jej uroki, ale czuje że to nie to.

Gość mam doła i już
czosnek odpada. Herbatę toleruje i banana w małych ilościach.

Gość Kafeterianka252
każda ciąża jest inna- moja siostra w pierwszej- żadnych objawów tylko zmęczenie za to jej druga ciąża to była makabra...

Gość tajasne
jak za małe na dany tydzen ciąży? od kiedy te tygodnie liczone? z USG czy z daty ostatniej miesiaczki? bo wiesz, na date ostatniej miesiaczki to moja ciąża jest starsza o prawie miesiac i tez zdecydowanie za mała :) hemoroidy - ciężka sprawa. jak nei maści to moze jakieś czopki?...

Gość przyszła młoda mama:)
Autorko ja też jestem na początku 3 miesiąca i dzieje się ze mną to samo co z Tobą:( Czasami myślę że reszty miesięcy nie dam rady wytrzymać:(Mój lekarz kazał mi się kłaść jak tylko poczuję się źle i nie przemęczać się.

Gość mam doła i już
ja w poprzedniej wymiotowałam i miałam mdłości, ale to były takie ciążowe wymioty reakcja na zapachy, a teraz nawet w nocy przez sen wymiotuje albo mam mdłości. Nie mogę się zwlec z łóżka, ciągle mi słabo a ciśnienie mam w normie. Mam przed oczami takie kropeczki wirujące jak mówiłam lekarce to powiedziała ze od ciśnienia ale jest ok. A głowa tak boli. Codziennie taki ból :(

Gość mam doła i już
czopków w 1 trymestrze nie mogę tak gin powiedział. a dzidziuś jest o 2 tygodnie mniejszy niż powinien być.

Wow. No to ja mam fuksa, jakoś ulgowo to znoszę... Pewnie mi się po porodzie zwróci. lekarka niestety ma rację - takie uroki ciąży. Co nie zmienia faktu, że ja chyba modliłabym się o koniec. Zaznaczyłabym sobie, kiedy mi wypada tak mniej więcej środek czwartego miesiąca i jak dożyję to z górki już będzie. Wiem, łatwo mi mówić, bo mam jakiegoś aniołka w brzuchu co nie sprawia kłopotów, ale po prostu trzeba przetrzymać. Tylko anginę wyleczyć koniecznie.

Gość Kafeterianka252
W nocy też???? Zmień lekarza... Naprawdę, moja siostra jak tak wymiotowala i sie zle czula to w szpitalu lezala.

Gość mam doła i już
przyszła młoda mamo ale ja mam małe dziecko i muszę się nim zając obiad zrobić, a zwyczajnie nie mam siły. Matka się na mnie rozdziera, że co ja wyprawiam piękna pogoda a dziecka na spacer nie zabiorę, a ja wstać nie mogę. Drze się że leniwa jestem :( mam dość na prawdę żałuję ze zaszłam w tą ciążę.

Gość Kafeterianka252
A tak pozatym kochana nie chce cię straszyć ani dołować- broń boże, ale wiesz na czym polega zatrucie ciążowe???

Gość mam doła i już
wiem ale przy gestozie ma się wysokie ciśnienie a ja mam w normie. i nie puchnę i mocz bez białka.

Matka się drze? To jej powiedz, że jak jest taka mądra, to niech się salmonelli naje i wtedy dziecko na spacer zabierze. I tak będzie się czuła lepiej niż Ty.

Gość Kafeterianka252
aaaaa, to przeprasza, jeśli to głupio zabrzmiało... Przeczekaj kochana, no rzeczywiście nie masz najciekawiej ale zaraz mdłości i zle samopoczucie powinny mijać:):) Trzymaj sie, szczęścia życzę tobie i dzidziusiowi:)

Gość mam doła i już
ech mnie tez dziecka szkoda. Dziewczyny ja uciekam bo już nawet nie mam siły laptopa trzymać czuje ze zaraz znów zwymiotuje. Dzięki za dobre słowa.

Gość rozpieszczona babskoooo
przeżyjesz jeszcze nie jedną, już jedną przeżyłaś i jesteś w drugiej, bo ja jak miałam z jedną problemy to o drugiej nawet nie marzę

Gość Krystyna Potencjalna
No i wez tu w takim stanie kobieto chodz do pracy - jak ktos krzyczy, zeby nie dawac zwolnien kobietom w ciazy, to powinien sobie poczytac ten temat.

Gość widocznie nie jest tak źleeeee
nie każda tak ciężko przechodzi, a jeżeli faktycznie tak wszystkie ciąże są ciężko przechodzone to żeście całkowite idiotki jak pakujecie się świadomie w taki ból i to niejedna rodzi po kilkoro dzieci