Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

finnie

Wyprowadzka z domu co i jak?

Polecane posty

Ile mieliście lat , gdzie mieszkaliście , jakiej pracy szukaliście pracowaliście w dwóch miejscach by się utrzymac? Jakie są wasze relacje z rodzicami po zabraniu swoich manatków z domu? Bo u mnie myśle to bedzie wyglądac tak : praca x 2 , studia zaoczne + wynajem pokoju....

Gość Mysio Zapyziały
będzie dobrze

Gość u mnie to było tak
wyjazd na studia, pokój w akademiku - rodzice pomagali na początku i chwała im za to. Raz dawali więcej raz mniej, było też stypendium i dorywcze zajęcia, ale do czwartego roku jakoś tam mi zawsze pomagali finansowo, więc się nie liczy. Na czwartym roku dostałam stałą pracę, w związku z czym wzięłam IOS na studiach. Powiedziałam wtedy rodzicom, że nie potrzebuję już ich pomocy i utrzymuję się sama. Póki mogłam, mieszkałam w akademiku (bo było taniej), potem wynajęłam pokój. Teraz myślę o wynajmie jakiejś kawalerki.

Gość fimka
mialam 18 konczylam technikum. rodzice wspierali a ja w wakacje dorabialam za granica i na rok skromnego zycia starczylo wiek 20 studia zaoczne praca na 3 zmiany 1000 zl na reke i dorabianie w wakacje. dalam rade

Ale mi 1000 zł nie starczy ....bo studia około 350 zł...a wynajecie pokoju w mieszkaniu też z 300 400...rodzice mi nie pomogą...niestety bo " nie to żebym klepała biede albo teraz opływała się w luksusach " ale moi rodzice są zadłużenie na niezła sumke i niedostane kredytu studenckiego ...

Gość to nieważne na ile są
zadłużeni Twoi rodzice - nie oni muszą być żyrantami.

no nie wiem.... wracając do tematu tego że moi rodzice są zadłużeni ...na pare ładnych zer na koncie...to jesli teraz nie mają kasy nic , bo taki jest efekt a kiedyś mieli jej w chuj..:O :S to jak by chcieli z u. skrbowego dochody ich to i tak sie nie załapę na kredyt studencki - mimo iż teraz mają syndyka na karku....

Gość drgawka
Też się nad tym zastanawiam...

u mnie to było tak: wynajęte mieszkanie x 1, praca x 1, studia zaoczne x1 (5 letnie mgr) dodam że nie było łatwo mieszkanie było w starej rozlatującej się kamienicy musiałam zrobić gruntowny remont żeby w ogóle jakoś tam funkcjonować

Chcę żyć normalnie. Studiowac pracowac żyć jak dziewczyna w wieku ponad 20 lat. I nawet gdybym miała nie spac po nocach pracowac na 2 etaty studiowac zaocznie i miec swoje 1800 zł będe zadowolona . Rodzice mi nic nie dadzą bo nie mają ....eh life is brutal.

Gość mam 30 na karku
ja mialam 26 lat jak poszlam na swoje . 1 praca, rodzice oplacaja mi czynsz, reszte rachunkow ja place (prad, woda, gaz, co, net, tv) szalu nie ma ale jakos daje rade :)

zasmarkana smarkula Starczyło ci na mieszkanie i utrzymanie się w ogole jak jedzenie jakiejś ubranie wyjscie czy coś ? z jednej pensji ? Ale ja wybieram inne miasto na studia. :)a to też zasadnicza różnica gdzie się pracuje i studjuje...

musiało mi starczyć bo nie miałam na kogo liczyć. Ciuchy i wyjścia bardzo sporadycznie. Czasem było bardzo ciężko, tak, że nawet były weekendy kiedy miałam kasę tylko na 2 bułki. I musiało wystarczyć. A potem byle do wypłaty. Jak się czegoś jednak chce, to trzeba zacisnąć zęby i piąć się w górę. Powoli ale systematycznie. Nie ma nic za darmo i nie ma nic od razu. Lata wyrzeczeń, ale opłaciło się zacisnąć pasa,

Ciesz sie że ci sie udało A teraz jak u ciebie wygląda sytuacja w ogóle?

Chyba dobrze :D raczej napewno .... eee to ja 100 lat za tobą jestem hehe