Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie taka znowu wazna 232

Co myslicie???? Bo mnie szlag trafia!!!

Polecane posty

Mam kolezanke ktora ma dobrze platna i prestizowa prace i ona caly czas sie ze mnie nabija ze ja mezowi obiady gotuje kolacje robie, piore , sprzatam gotuje itp Ostatnio bylam z nia w sklepie i mowoe ze musze kupic cos na kolacje a ona na to w smiech i o jezuuu majac skwaszona mine. Kiedys opowiadala mi o kolezance ktora ma corke rozwiodla sie w wieku 30 lat ale o wszystkim potrafi porozmawiac , na kazdy temat sie wypowiada (chodzi o to ze taka inteligentna) Inna jej znajoma ma meza i 2 dzieci ale zamiast sprzatac to ona sobie na basen jedzie z rodzina U niej w dou nigdy sie obiadow nie gotowalo fakt wszyscy sa bardzo szczupli ona troche bardziej zaokraglona :O ona uwaza ze gotowanie to strata czasu kasy i wogole . Wnerwia mnie to okropnie!!! Co myslicie na jej temat ? Moze ma racje, moze powinna powoedziec dosc! I siedziec na dupie!

Gość piekny tekst
daj sobie z nia spokoj!kazdy zyje jak chce:)sama opiekuje sie dzieckiem,gotuje,piore sprzatam,prasuje mezowi i jestem zadowolona:)wcale nie uwazam tego za ujme,a wrecz przeciwnie:)

ale ona to mowi w taki ponizajacy sposob ze niby jestem kura domowa i ogolnie DNO! Caly czas daje mi jakies durne przyklady kobiet z jej zycia kltore robia jakss zawrotna kariere... Ona sama nie ma meza jest ju kolo 30

to po cholere sie z nia zadajesz ? co ? ja dzwoni to mow ze nie masz czasu ... bo na basen z rodzina jedziesz :) i tyle a moze co poprostu zazdrości < bo ona nie ma komu gotowac ludzie sie w taki głupi sposób dowartosciowuja

Jej nie zrazaja ani nieodbieranie tel ani mowieie ze nie mam czasu... nia ma innej kolezanki takiej prawdziwej tylko mnie a ja mam jej juz dosyc. Kiedys jak jeszcze nie parcowala byla zupelnie inna a teraz ... szkoda gadac :(

Gość tajasne
a mzoe powiedz je to tak po prostu?... powiedz jej że sie z nia spotkasz chetnie pod warunkiem że nie bedzie u Ciebie wywolywać uczucia poniżenia. że nie lubisz jak tak do Ciebie mowi, bo Twoje życie to Twoje życie i to nie jej sprawa żeby je oceniac. że sprawia Ci tym przykrość. ze jesli chce samej sobie poprawić nastrój i utwoerdzić sie w poczuciu "jestem zajbeistą biznesłumen" Twoim kosztem, to Ty dziekujesz bo Cie to nie bawi?...

to powiedz jej ze cieszy cie jej życie i kariera , ale masz własne i nie zamieniłabyś sie z nią za skarby świata i masz dosyć słuchania o wspaniałych koleżankach robiących kariere itd. bo ty sie spełniasz inaczej i ci z tym dobrze

Gość piekny tekst
staropanienstwo sie odzywa i dlatego dowartosciowuje sie w ten sposob tak jak to napisala mama klaudii.jak dla mnie to Ci zazdrosci meza i rodziny,ale stara sie tego nie pokazac ,wiec wymysla jakies glupoty o karierze..

Gość piekny tekst
nie daj soba pomiatac!w zaden sposob nie pokazuj po sobie,ze ona ma lepiej itak fajnie,bo pracuje i moze robic co jej sie tylko podoba...

Gość julia00
to mnie ostatnio bratowa w podobny sposób wk**ła jak przyjechała do mnie i zaczeła mi opowiadać jak byli nad morzem z bratem i dzićmi i jeszcze byli z nimi w jednym domku ich znajomi tez z dziećmi I cały czas nadawała ze tamta kolezanka to cały czas latała kolo dzieci i ciągle kanapeczki picia deserki budyńki im robiła, ryby skrobała jak mąz złowił i cały czas oczami przewalala przy tym a na koniec ze mój A to nawet by sie bał odezwac żebym to JA ryby skrobała albo zemym mu kanapke zrobiła to niech zapomni Oj bidny ten móh brat z ta grubą krową

Gość jtyjtujt
A może zastanów się nad sobą? Może faktycznie - w rozmowach z koleżanką, w swoim skądinąd czasie wolnym - zbyt duży kładziesz nacisk na te domowe zajęcia jak gotowanie?

Po 1 - po prostu się z nia nie spotykaj. Prosta przecież. Po 2 - jesli juz koniecznie musisz sie z nia spotkac i zerobi CI jakaś uwage to uśmiechnij sie uroczo i powiedz, ze jesteś super szcześliwa i nie zamieniłabyś swojego zycia na żadne inne. Takei Ci pasuje i juz.

Gość matka 2 dzieci
a może pomyśl... zrób mniej pracochłonny obiad, część prania zostaw na jutro, jak nie odkurzysz też nic się nie stanie - a pól dnia przeznacz na wspólną, rodzinną wycieczkę. Koleżanka ma trochę racji...

Gość Lenka - Lenka
Czy jesteś wyrobnicą? Czy nie masz prawa do wypoczynku? Nie nauczaj członków rodziny [choćby i małolatów], że jesteś ich ściereczką podłogową! Pozwól im samym popracować nad obiadkiem, sprzątaniem... Nie rób z siebie osoby, która super z tym się upora. Lepiej na tym wyjdziecie, Ty i Twoja rodzina...

Gość a tak nieco inaczej
am kolezanke ktora ma dobrze platna i prestizowa prace i ona caly czas sie ze mnie nabija ze ja mezowi obiady gotuje kolacje robie, piore , sprzatam gotuje itp Ostatnio bylam z nia w sklepie i mowoe ze musze kupic cos na kolacje a ona na to w smiech i o jezuuu majac skwaszona mine. rób tak dalej i nie dziw się po 3 latach, że mężuś w dupsko cię kopnął.

ja mialam kolezanke,ktorej facet ciagle imprezuje,a ona sie nudzi.W zwiazku z tym ciagle szukala towarzystwa.Dla niej to byl szok ze weekendy spedzam czas z facetem i z dzieckiem.Uwazala sie za wspaniala pania domu.Jak powiedzialam kiedys:"wracam do domu jestem strasznie glodna,a moj dzisiaj kurczaka pieczonego robi" to mine zrobila jak srajacy kot na puszczy i mowi:"to ty nie gotujesz?" No gotuje ale jak facet cos czasem zrobi to mu raczki nie odpadna.To ona mowi:"moj to jest taki dobry,ze jak wracam zmordowana czasem z pracy to mowi,zebym nie zmywala tych garow co sa w zlewie,zebym sobie to pozniej zrobila jak juz odpoczne" hahaha myslalam,ze padne

najwazniejsze to nie popasc z jednej skrajnosci w druga.Nie musisz robic wszystkiego sama ale na dooopie calkiem usiasc tez nie wypada.Robisz swojemu kolacje?Niech on czasem zrobi ci sniadanie.