Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość druga krecha

druga kreska po poł godzinie???czy to cos znaczy?

Polecane posty

Gość druga krecha

spoznia mi sie okres 5 dni i zrobiłam test. pierwszy wyszedł hmm dziwny jakis dałam tak jak było napisane na opakowaniu 5 kropel moczu a tam wyszła jedna kreska ta kontrolna a przed nia wyszła druga kreska, gdzie powinna wyjść za nią dopiero, zrobiłam jeszcze drugi test tez tej samej firmy bo tamten chyba jakis trefny był i po półgodzinie wyszła kreska druga ale taka bardzo szeroka grubosci 2 razy takiej jak ta kontrolna. czy te testy były jakies wadliwe?czy to moze ciaza?

Gość druga krecha
prosze o rade bo nie wiem co myslec

Gość ale testy to chyba powinny w
kilka minut wyjść przynajmniej ja tak miałam... poczekaj i zrób rano innej firmy to bedzie pewne

Gość limomka
jesteś w ciąży:)

Gość DOBRA SPACERÓWKA
jesteś w ciazy u mnie po 3 min jak się nie pojawiło wyywaliłam test, a potem po 2 tyg jak byłam u lekarza zobaczył ciaże :D

za duzo moczu jesli wyszla gruba i nie w tym miejscu zmien test 3 krople to max zwykle 2 wystarcza i test nie zmienia koloru.Powtorz ja lubie quick vue nie pozostawia watpliwosci nie przebarwia sie po czasie.

Gość malutaka_34
ale durnoty jej piszecie. Ciąza gdy druga kreche wychodzi po pól godzine hehehe Drób jeszcze jeden test z porannego moczu i jeski dwie kecy pokarzą się do 5 minut to gratuluje a jesli nie to trudno

Gość yujyuyjuu
malutka nie masz racji... ja robilam test, byla jedna kreska, odlozylam na bok a po ok pol godzinie chcialam wyrzucic, patrze a tam krecha druga. Dzis mam 2 letniego synka

Gość malutaka_34
a jaka masz pewnosc ze była po pol godzinie?? u mnie były dwie krechy z tymze ta druga bladsza i na drugi dzien dostałam@ więc nie chrzan głupot

Gość tajasne
hmmm a moze ten pierwszy test trzymałaś odwrotnie po prostu? :D

na wszystkich testach pisze że wynik odczytany po więcej niż 5 minutach może być zafałszowany radzę zrobić drugi z porannego moczu i po krzyku

Gość druga krecha
na tescie było napisane ze trzeba wlac 5 kropli moczu wiec tyle wlalał, patrzylam i niestety nie było to odwrotnie . zamias za kreska kontrolna druga kreska pojawila sie przed nia. było cos w stylu tak: druga kreska kreska kontrolna a w miejscu kreski potwierdzajacej ciaze nic nie było. ale test pokazal 2 kreski. a mam pare objawow ciazy i dlatego sie martwie. a robiłam testy płytkowe firmy quixx.

Gość yujyuyjuu
jejku..wiesz, czasem jest ciaza i pokazuje prawidlowo a czasem nie. U mnie bylo tak jak posze, po pol godzinie zobaczylam i byla druga krecha...w miedzy czasie zerkalam na test i nie pojawiala sie...tak dla pewnosci. W koncu chcialam wywalic a tu kreska

Gość mami82
hmmm może fabrycznie coś z tym pierwszych zchrzanili i im się próbnik przesunął i tam gdzie powinna być kontrolna była potwierdzająca a kontrolna była z przodu może tak się zdarzyć podobno a co do drugiego hmmm jak jest małe strężenie hcg to wynik może wyjść po większym czasie niż piszą na opakowaniu. Najlepiej z samego rana z pierwszego moczu powtórzyć test tylko koniecznie innej firmy

Gość druga krecha
a jakiej firmy test polecacie? bo słyszałam jeszcze ze bobo testy sa dobre i pink testy. to jutro kupie inne i zrobie w niedziele juz tak dla pewnosci chyba wytrzymam.

Gość malutaka_34
a nie lepiej zrobichc bete hcg?? i masz janosc

Gość mami82
bobo są fajne natomiast pinków nie polecam one do szczęścia potrzebują sporego poziomu hcg a najlepiej jak nie masz pewności to idz do lekarza :)

Gość druga krecha
ale na bete to dopiero w srode, bo u nas laboratorium jest otwarte w srody, czwartki i piatki. to troche dlugo.

Gość druga krecha
dzwoniłam do mojego lekarza i powiedział ze narazie trzeba czekac. jak jeszcze tydzien lub półtora sie okres nie pojawi a test wyjdzie negatywny to wtedy na wizyte mam przyjsc.

Gość mami82
i pewnie ma rację poczekaj zrób ewentualnie test i bete bez nerwów bo jak to ciąża to nerwy nie sa zbyt mile widziane :)

robilam wiele testow w tym ostatnie 7 quick vue i na kazdym jest napisane 2-3 kropli moczu. kiedys z nerwow wkroplilam wiecej i sie zalal ja robilam 4 dni przed @ i po 3 minutach byla kreska kiedys wkroplilam wiecej i test sie zalal.

A jakie masz oznaczenia nad miejscami gdzie powinny pojawić się kreski? Jaki literki? Nie mam teraz testu przed oczyma, ale zdaje się, ze ta pierwsza kreska (liczac od okienka z moczem) to jest własnei ciazowa, a nie testowa.

C-control-kontrolna T-test-testowa testowa jest pierwsza ale pozniej sie zabarwia.

Też tak myslałam, Eterno - czyli autorka chyba pomyliła kreski - T to ta testowa czyli CIĄZOWA i właśnei ma wyjsc PRZED kontrolną kreską, a nie ZA, czyli autorce dobrze wyszło. Na moje jest w ciazy. W tym problem, ze niektóre dziewczyny nie doczytaja i myslą, ze C oznaczą ciązową, a to jest akurat na odwrót.