Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siersc z kota

co myslicie o weselu w remizie

Polecane posty

Gość siersc z kota

hmm wesele w straznicy, czyli remizie strazackiej? to na dzisiejsze czasy obciach?

ja miałam, nieuważam tego a obciach..zwłaszcza, że salę dekorowała profesjonalistka i wyglądała pięknie...najważniejsze dla gości jest dobre jedzenie( i jego wystarczająca ilośc) i dobra orkiestra:) no i oczywiście uśmięchniete miny PM:) nie ważne gdzie:)

Gość erril
obciachem może być tylko nieodpowiednie zachowanie gości. a co za różnica, gdzie się będą bawić? :) teraz wszystko tyle kosztuje, że obciachem może być jedynie obgadywanie kogoś, że gdzieś chciał oszczędzić ;)

Gość w remizach wesela sa cool
;) Zaden obciach.

Gość ewcia89
remiza - już wolałabym zrobić w jakiejś szkole,ale ja osobiście wesele będe miała w sali bankietowej. miejsce nie wazne liczy się dobra zabawa

Teraz większość remiz ma profesjonalne sale bankietowe. Z pełnym zapleczem kuchennym klimą i całą resztą. Więc jaka to różnica? Oni mają z tego poważną kasę więc się przykładają.

Gość xzb dsb
Obciach jak nie wiem. Ostatni jak widziałam zdjęcia z wesela w remizie to myślałam, że się przewrócę goście siedzieli na obskurnych ławkach dla mnie to zero taktu.

obskurnych ławkach mówisz? to chyba dawno musiałaś byc na tym weselu...nasza remiza miała nowe krzesła, do tego dodatkowo na każdym były pokrowce...

Gość ulowska
taa jaki obciach? chyba naoglądałyście się wesela pokroju "Wesele" Wojciecha Smarzowskiego :D tam mieli bardzo obskurną łazienkę i kuchnia nie była za ładna :P a tak w rzeczywistości teraz remizy są przecież ładnie wyremontowane, że wyglądają super. Ładne pomieszczenie, ładny wystrój to czego chcieć więcej? kucharki też ugotują swojskie jedzenie i każdy ze smakiem sobie zje. Byłam kilka razy na weselach w remizie i one wcale nie były gorsze od wesel w salach weselnych :) Koszty też na pewno tańsze co nie znaczy, że gorzej. Pozdrawiam

sam lece do polski na slub 28go ktory odbedzie sie w remizie i wydaje mi sie ze bedzie super

Najfajniejsze wesele na jakim byłam odbyło się właśnie w remizie, w przygotowanej i fajnie udekorowanej sali bankietowej. Państwo młodzi sami wszystko przygotowali, udekorowali, poustawiali, a potem sami sprzątali ;) Kuchnia i kucharki na miejscu, jedzonko pyszne, klimat super! Jak dla mnie żaden obciach, raczej fajny pomysł racjonalizatorski;)

Gość advjnoebw
Jjak sama twierdzisz państwo młodzi wszytko sami przygotowywali i sprzątali a ja wolę zapłacić 180 zł od osoby i mieć wszystko gotowe i o nic nie musieć się martwić a nie tyrać i sprzątać na własnym weselu.

Gość liczbapi
najlepsze wesela na jakich byłam odbywały się w remizach - dużo jedzenia, muzyka do tańczenia itd, zawsze fajnie się wytańczyłam - najgorzej wspominam wesele w sali jakiego pałacyku, przygrywał kwartet smyczkowy a na miejscu do tańczenia była marmurowa podłoga - wesele skończyło się po jakiś 3 godz, a PM i rodzice bardzo zdziwieni. Także remiza górą :P

Jeśli remiza jest odremontowana, ma ładną sale, ładne zaplecze, ma krzesła które można przykryć pokrowcami, klimatyzacje to czemu nie? :)

Gość Szczyapwica
Obciach,może nie ale w Remizach ludzie robią bo jeśli robią na ponad 100 osoba wesele,to wychodzi taniej zrobic w remizie :P Ja wraz z przyszłym mężem i rodzicami oglądaałam sale i nie podobało mi się,zero klimatu,nic szczegolnego. Remizy są dla biednych :P

Gość jajco wam do tego
Remizy są dla biednych - beznadziejne podsumowanie :O typowe na nędzny poziom

wszystko zależy od przygotowania, ostatnio byłem na weselu w remizie (jako fotograf), była to jedna z bardziej udanych imprez..

Gość chanelllkkaa23
jeśli to czysta, dobrze wyglądająca remiza to czemu nie:) zreszta mozna ladnie udekorowac i bedzie ok

W remizie jak najbardziej, ważne aby była odpowiednio do tego przygotowana i przystrojona. Dodatkowo jak jest blisko do domów większości gości to jak najbardziej. Nie lubię wesel gdzie trzeba kombinować jak tu wrócić do domu i prosić kogoś aby o 3 w nocy po mnie przyjeżdżał.

Jak jest porzadne zaplecze to czemu nie, mozna tez pieknie udekorowac (niekoniecznie balonami) i przede wszystkim wynajac firme cateringowa, zeby samemu nie tyrac i nie sprzatac. U mnie w miesice tania i ladna jest sala domu kultury. placi sie chyba 130 zl i w tym jest jedzenie, obsluga, dekoracja (i wcale nie kiczowata ;) ) no i sprzatnie i wszystko inne.

Mi sie remiza też podoba!-raz nawet byłam na 50-leciu właśnie w remizie! I super było! I wkurza mnie takie snobistyczne gadanie że niby remiza jest dla biednych. Takie opinie zachowajcie dla siebie, a nie rańcie innych

Gość fv
"remiza - już wolałabym zrobić w jakiejś szkole,ale ja osobiście wesele będe miała w sali bankietowej. miejsce nie wazne liczy się dobra zabawa" Drugie zdanie zaprzecza pierwszemu. Miejsce niby nieważne, ale ona pisze że już by wolała w szkole. Byłam niedawno na weselu w remizie. To była normalna, ładnie wyglądająca sala bankietowa z zapleczem kuchennym, własnym personelem itd. Bardzo fajne wesele i chyba nie tanie sądząc po ilości wszystkiego na stołach.

Gość gość
Wiekszosc remiz to raczej zdziadziale wyglada. A ze znajdzie sie kilka zadbanych , to inna kwestia, raczej cud. Remizy sa brzydkie. Szkoda nerwow na takie miejsca, same przygotowania zniechecaja i czesto wyglad i zaplecze budynku. Zaraz druhowie hejterzy z osp mnie zagryza ale tak jest . Wiadomo ze ochotnicy z wesel maja kase na zbiorki , a bez tych zyc nie moga, wiec wsciekle bronia koryta. Tylko ze zamiast korytem sie zajmowac , to powinni dbac o remize

Gość gość
Sto lat temu tak. Dzis to zwyczajne skapstwo i dziadowanie. Wstyd. Robiac wesele w remizie narazasz sie na politowanie i smiech innych

Gość gość
Najlepsze wesela i najlepsze wiejskie potrawy, właściciele sal powinni uczyć się zamiast pieprzyć farmazony, dotyczy to również tych mało inteligentnych brudasów co to w domu mają syf a uważają się za szlachtę. Pozdrawiam normalnych idiotów radze omijać bo ich jest więcej.

Gość gość
Wydaje mi się ,że co niektórzy przesadzają.Dzisiejsze remizy (większość z nich )jest wyremontowana i spełnia funkcje "sali weselnej"nie każda sala jest obskórna .

Gość gość
ja jestem z miasta tak jak i moi goscie, wiec nie worarzam sobie wesel w remizah, my planujemy w jakims palacyku a na stole beda krulowały makrze, ostrygi, móle... itd, slul szwecki obowiazkowo, rzdnych tak klusek....najlepiej bez alkocholu zeby gości nie zazygali lazienek orkiestera nie jakas tam,ale slingowa ma byc z klasa, sukienke w koloze ekri bo te biale to juz obciach :) jaką ruzyczke proponujecie do moich bląd włosuw ?

Gość gość
WRÓĆ DO SZKOŁY NA LEKCJE JĘZYKA POLSKIEGO!

Gość gość
Dziewczyna się nabija, a tępe dzidy z miasta nie rozumieją.