Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

milamilka

czy ktos z was ma bardzo niskie cisnienie??

Polecane posty

ma ktos taka przypadlasc??? Ja sie mecze juz pare lat zadko wzrasta powyzej 90/60 a ostatnio juz kawa ktora sie ratowalam troche nic nie pomaga mam krople na podwyzszenie cisnienia ale tez guzik daja. I ledwo zyje co chila mi slabo zawroty glowy mam, po prostu jakbym miala sie przewrocic. Ma ktos to samo??? Niestety moje cisnienie jest zwiazane z wada serca:/

Gość aha i achh
Ja mam takie. Od pielęgniarki usłyszląam, ze kawa nie pomaga, bo podnosi ciśnienie na krótko, a ono potem spada jeszcze bardziej. Jeśli już, to herbata czarna bardziej. No i kieliszek wina lub koniaku, ale tego akurat w pracy robic nie mogę niestety. :D

dzieki z ta herbata sprobuje;) a co lampki koniaku,wina tez u mnie nie za bardzo bo male dziecko mam:)

Gość mmaallaa gosia
ja tez mam takie 90/60 a czasem nawet niższe, lekarz rodzinny powiedzial ze u mlodych ludzi ze to normalne (mam 24 lata), od 14 roku życia czesto zdarzaja mi sie omdlenia, szczegolnie w kosciele i podczas zakupow w hipermarketach :P w wogole to mam straszna fobie na tym punkcie bardzo duzo myśle o tym żeby nie omdlec i nie narobic sobie wstydu :P pozdrawiam :)

Milamilka, ja też mam niskie ciśnienie, acz ostatnio utrzymuje się na poziomie 105/70. Bywał, ze normą było 90/60, a w marcu tego roku zemdlałam, bo 80/40. Generalnie lekarze mówią, ze lepiej mieć za niskie niż za wysokie, ale wiadomo, ze żadna skrajność nie jest dobra. Podnoszenie ciśnienia farmakologicznie nie do końca jest dobre, bo to jednak zawsze chemia, która obciąża niepotrzebnie wątrobę. Ale jest kilka sposobów, niekoniecznie sex jak niektórzy żartują z tej przypadłości, acz też pomaga. Generalnie to ruch, bieganie, w wolnej chwili wykonywanie "kółek" rękoma i nogami, kiedy siedzisz, poruszaj palcami stóp. Ja kiedyś z rana stawałam na głowie na kilkanaście sekund, ale zaczęły mi pękać małe naczynka pod oczami, więc dałam sobie spokój. Z racji, że interesuję się medycyna niekonwencjonalna, polecam Ci jeść i pić wszystko, co rozgrzewa- zainteresuj sie bliżej kuchnią 5 przemian: mowa tam jest min. o potrawach, które ochładzaja lub rozgrzewaja organizm: nam wskazana jest to drugie. I tak np. sama kawa ochładza organizm, ale ja ją piję z brązowym cukrem, domieszką cynamonu, kardamonu i ciut daję ostrej papryki (tego się nie czuje w smaku). Herbatę natomiast pije z imbirem:) Co do jedzenia do używam wielu róznych przypraw, które najczęściej mają charakter rozgrzewający:) Uwielbiam pieprz i ostrą paprykę, pieprz cayennne:)

Gość mmaallaa gosia
dziewczyny a znacie może jakiś dobry sposób na to żeby nie zemdleć w miejscu publicznym kiedy się robi juz tak naprawdę słabo? :(

ja mam niskie ciśnienie, cały czas śpię....co to za życie:O Brakuje mi energii życiowej...tylko bym leżała. Słyszałam coś o guaranie...ktoś brał to może?

Gość majkk

Jeśli ktoś musi robić regularnie pomiary ciśnienia to pewnie doceni wszelkie ciśnieniomierze o

niewielkich rozmiarach takie jak SmartCardio od Sanity. Ogólnie takich sprzętów z opaską integrowaną pojawia się na rynku coraz więcej, więc można coś sensownego dla siebie poszukać.