Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bvbvet

Długie włosy u chłopców - skąd ta moda ????

Polecane posty

Gość bvbvet

Wczoraj poszłam na spacer z synem. Zrobiliśmy sobie w parku odpoczynek. Syna chlapał raczkami przy fontannie, po chwili dołączyła do niego inna dziewczynka. No ale normalnie piękna! Śliczne długie włoski aż za ramiona, końcówki podkręcone. Ta matka stała tam koło nich i po chwili dosiadła się do mnie. Powiedziałam że ma piękną córkę a ta na mnie jak wyskoczy że to nie córka, że to jej syn, że co ja sobie wyobrażam itd. Za dzieciaka i poszła obrazona. No sorry... Dzieciak ubrany na biało, włosy jaku dziewczynki długie i ułozone. Nie wiem, skąd u matek potrzeba kreowania dzieci na jakiś tranwestytów?

Gość erqerqe
no a potemw domu czarna rozpacz rodziców bo synek przyszedł przedstawić swojego chłopaka bo gej :o

Gość wyprawka po raz setny
z zachodu. tam nigdy nie bylo mody na ciecie maszynka. krotkie fryzury na centymetr byly tylko w polsce i krajach na wschod od nas, a nie na calym swiecie. a przyszly z krajow bylego zssr.

Gość nienawidze długich włosow
u facetow ,u malych chlopcow tez,przeciez to typowe dla dziewczynek...

Gość pedalska moda
a g... prawda!nie mieszkam w pl i jakos nie widze,aby chlopcy chodzili z dlugimi wlosami:/zwlaszcza tacy mali...wczesniej pedalskie irokezy teraz znowu dlugie wlosy...zgroza!

Gość wyprawka po raz setny
od granicy niemieckiej na zachod (poza iberia) i dalej przez ameryke (poza lacinska) az po australie i nz dzieci od zawsze nosily dluzsze wlosy. nigdy nie byby ciete maszynka.

Gość epsilonka
A mi się podobają dłuższe włoski u chłopców. Wiadomo, że nie każdemu dziecku one pasują, ale wygląda to lepiej niż jak 90% maluchów jest opitolonych na 1 cm. Dodać im jeszcze piżamy w paski i mamy oświęcim :o

mi tez kojarza sie dlugie wlosy u mezczyzn z gejem,wiem ze od tego sie nie zostaje ale tak juz jest.nawet w tym serialu "barwy szczescia "ten gosciu co jest gejem ma długie,coś w tym jest.

Gość pedalska moda
ale nikt nie mowi o maszynce i 1cm dlugosci wlosa.tylko o normalnej chlopiecej fryzurze,a nie pedalskiemu paziowi albo jeszcze czemu innemu!tym fryzurom mowie stop!z reguly jest tak,ze jak czlowiek nie wie czym zaimponowac to wlasnie wymysla tego typu fryzury dla swoich dzieci!

nie wiem dla mnie to wyglada ohydnie, dziewczynka tak ok,slicznie z dlugimi wyglada, a chlopak powinien byc na krotko obcięty niekoneicznie na 1 cm,ale powinien miec krotką fryzurkę,są takie fajne przecież..

Gość tryehye
mi sie podobaja sukienki i makijaz ale to nie znaczy ze z tego powodu mam ubierac syna w kiecki i malowac mu oczy a skoro nie ma nic zlego w tym zeby chlopakowi zapuszczac wlosy to moze stworzmy nowa moda - obcinanie dziewczynek przy samej skorze? czemu nie?

Gość tylko polakom kojarza sie z
gejami bo tu sie przez lata cielo wlosy maszynka! i to masowo! gdybyscie tu nie mieszkali nie widzielibyscie w tym niczego nadzwyczajnego. w takim samym szoku sa ludzie ktorzy przyjezdzaja do polski i widza polskich mezczyzn i chlopcow, ktorzy wygladaja dla nich po prostu tragicznie i zaniedbanie bez ladnych wlosow. oczywiscie nie pisze o grungeach i ludziach z gotyckich subkultor, bo ono maja wlosy ale zaniedbane wiec wygladaja tak samo tragicznie jak ci obcieci na 1 cm.

a czy Wy nie widziecie innych rozwiązan pomiędzy włosami na 1cm a długimi jak u baby? Przecież chłopiec może nosić ładną męską krótką fryzurę, ścięta u fryzjera nożyczkami a nie maszynką jak w wojsku :O

Gość irqa.
Nie od dzis wiadomo ze dlugie wlosy dodaja uroku.Juz wole dlugie u chlopcow niz dziewczynki sciete na krotko -to dopiero patologia.Zamiast dziewczynki to babochlop haha.

Gość ja mam rocznego synka
obcina go "na pazia", ubieram po męsku - w jeansy, bluzy z aplikacjami autek, dźwigów itp ... a też często zdarzają mi się pytania "chłopiec czy dziewczynka?" troszkę mnie to śmieszy, bo moim zdaniem mój syn ni jak na dziewczynkę nie wygląda :P ...natomiast nie wyobrażam sobie jak miałabym go obciąć maszynka, to by była straszna męczarnia - przy podcinaniu grzywki kręci się niemiłosiernie a gdzie cała głowa, jeszcze czymś co burczy?

Gość bvbvet
No własnie... To jest popadanie w jednej skrajności w drugą. Istniają dla niektórych tylko dwie opcje fryzur: na łyso albo do samej dupy. Pierwszy raz w zyciu widziałam tak długie włosy u takiego małego dziecka. Moda moda ale zastanawiam się co te dziecko musi czuć. Inne dziecko podchodzi i ma pytać: jesteś chłopcem czy dziewczynką? Bo bujne loki przeszkadzają w zidentyfikowaniu płci. A zachowanie matki potwierdza że chyba nie pierwszy raz ktoś pomylił jej syna i wziął go za dziewczynkę. Czy takiemu dziecku to się nie odbije na psychice?

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a mi sie podobaja dłuzsze włoski u chłopców :) nie taki proste do pasa tylko dłuzsze i fajne fryzurki

Gość dffdg
Mi się nie podoba ;/ matki tylko krzywdzą swoje dzieci zapuszczając im włoski, chłopak to chłopak a nie babo chłop :/ mój synk zawsze bedzie mieć włosy któtkie !

e tam odrazu maszynką i do 1 cm! jest tyle ładnych frzyzurek męskich i chłopiecych ale nie w stylu kobiecym!!!!!!!!!!!!bo to wyglada nieestetycznie!koniec kropka!i to zaden tren z zsrr.

Gość ja uzywam tego do dzieci
A czy wiecie, że nie wszystkie dzieci chętnie dają się obcinać? Chodzić do fryzjera? Już lepiej, aby miało dłuższe włosy niż schody na całej głowie :o

Ano może stąd, ze ludzie już nie chodzą w drelichowych, szaro-burych ubraniach i jednej fryzurze na głowie. Mają możliwość wyboru i kreowania własnej osoby. I nie wszyscy rodzice uważają tak samo, więc mogą decydować o fryzurze własnego dziecka. Mój syn też będzie miał dłuższe włosy, podobnie, jak jego tata. Nie widzę w tym nic zdrożnego, a teorie o gejach...zostawcie mądrzejszym od was.

Gość pytająca mamusia
mój roczniak ma włosy za uszy, piękne czarne gęste włosy po mamusi :P i będe mu zapuszczać do przedramion. Nie podoba mi się, że każdy chłopiec musi byc wygolony tak jakby wpadł pod kosiarkę :/ jak jest gorąco to robie mu kitkę, fryz a'la "szogun" :) wygląda świetnie, ubieram go po chłopięcu na styl rockowy, na początu teściowie mnie nagabywali kiedy go zetne, w końcu sie oduczyli czynic mi tego typu uwagi. Synek urodził sie z długimi włosami i tak pozostanie. A jak będzie wiekszy i będzie chciał miec krótkie to nie będzie problemu. Nie rozumiem czemu matki tak się burzą na długie włosy u chłopców, skoro dzieciom to nie przeszkadza i pilnuje sie by nie wchodziły na oczy to nie ich sprawa.

Gość dgsg
Ale zaścianek :) Od długich włosów zostanie gejem :D Bardziej niż długie włosy zaszkodzi głupota mamy :) dffdg "mój synk zawsze bedzie mieć włosy któtkie ! " To jak zostanie metalem to się powiesisz? :D Rozumiem, że Wy tu, wszystkie mamy nosicie tylko spódniczki i wszystkie macie długie włosy?

Gość jeszcze im staniki pokupujcie
idiotki :o

Gość jeszcze im staniki pokupujcie
albo od razu na operacje zmiany plci skoro tak bardzo chcecie miec corki a nie synow :O

Gość dgsg
Koda pewnie, że gej :D Albo inna żydokomuna :D

Gość dla mnie to tak jakby
ubrac chłopca w spodnicę albo sukienkę! powaznie! i nie chodzi to o ciachanie na lyso lub do jednego cm! jakas poprostu fajna meska fryzurka!