Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bvbvet

Długie włosy u chłopców - skąd ta moda ????

Polecane posty

Gość długie włosy u facetów
i chłopcow tez są niemęskie!!!!!!!!!!starsznie!!!!!!!!11

Gość bvbvet
Ludzie ale nauczcie się czytac skoro już czujecie potrzebe wypowiadania się. Nikt tu nie mówi o ścinaniu dzieci na łyso. Mój syn nigdy nie był w taki sposób ścięty a i w przedszkolu nie widze dzieci z takimi krótko obciętymi włosami, także więc nie przesadzajcie. Tak samo jak nie widze dzieci z zapuszczonymi włosami do karku itd i pomimo tego że większość z was twierdzi że to normalne i często spotykane. Piszę o takim przypadku jaki widziałam - chłopiec z włosami dobrze za ramiona, końcówki lokówką podkręcone a z przodu włosy postopniowane ala grzywka. Chodzi mi o ten konkretny przypadek i domyślam się że nie jedyny. Matka zareagowała jak oparzona, jakbym jej pół rodziny wymordowała. A czy to moja wina że z syna dziewczynkę zrobiła? I jestem ciekawa czym taka matka siękieruję doprowadzając do takiego stanu rzeczy.

Gość ciasteczkowy potwór.......
Mój synek (15 miesiecy) ma dłuższe, ciemny blond włoski, kręca mu się końcówki i nie obetne mu jeszcze długoooo ;) Mąż (nie gej a piłkarz ;) ) też nosił w młodości długie włosy - ech piękne czasy :)

Gość pytająca mamusia
"pedalska moda ale nikt nie mowi o maszynce i 1cm dlugosci wlosa.tylko o normalnej chlopiecej fryzurze,a nie pedalskiemu paziowi albo jeszcze czemu innemu!tym fryzurom mowie stop!z reguly jest tak,ze jak czlowiek nie wie czym zaimponowac to wlasnie wymysla tego typu fryzury dla swoich dzieci!" hahaha musze to przeczytać mojemu bratu! kiedy był mały mama strzygła go na pazia. Ma teraz 35 lat, mieszka z narzeczoną, kurcze... może ona jest meżczyzna jednak? kto wie co tam chowa pod spódnicą... A co do brata, kiedyś jak bylismy młodsi, mieszkaliśmy z rodzicami zapraszał dziewczyny do domu, a może to tylko przykrywka była bo przeciez od takiej fryzury zostaje sie gejem :)

Gość ciezarowkowa
no i najczesciej w polsce ci chlopcy co maja wlosy sciete maszynka sa otyli. Ostatnio jak bylam w polsce to to zauwazylam, wiekszosc spedza czas przed kompem i sa tlusci jak prosiaki do tego lyse paly.

Gość jmyuju
istnieje coś takiego jak 'biale malzenstwo' gdzie geje zenia sie z kobietami dla picu wiec moze w przypadku twojego brata tez tak jest. i 50 5 pilkarzy to ludzie z doswiadczeniami homoseksualnymi, kiedys zrobiono jakas ankiete o tym.

tak kochana a wszystkie kobiety w chłopięcych fryzurkach to lesbijki - przecież to jakiś zaścianek kompletny!

Gość ja mam rocznego synka
Autorko nie wiem czym się moze kierować matka, której tak bardzo przeszkadza to, że ktoś pomylił jej syna z dziewczynką? Ja nie mam z tym problemu, po prostu odpowiadam z pobłażającym uśmiechem, że to chłopczyk, a pytająca osobę uważam po prostu za mało spostrzegawczą. Nie rozumiem też dlaczego tylko krótkie włosy u faceta mają być jakimś wyznacznikiem męskości? ...chyba dla osób z jakimiś kompleksami... ...popatrzcie na dawnych wojowników! pamietacie taki film "braveheart"? faceci nie dość że z włosami do ramion to jeszcze w spódnicach, a raczej nikt za "homo" by ich nie wziął :P

Gość pytająca mamusia
oj dziewczyny spasujcie. Jak byłam młodsza, mieszkałam z rodzicami chodziłam z chłopakiem z długimi włosami, miał grubo za ramiona i był bardzo nie gejem :) te jego poglądy nieraz były wręcz krzywdzące homoseksualistów, bo wypowiadał się dość okrutnie o nich, włosy nie maja nic wspólnego z preferencjami seksualnymi. Chociaz uważam , że to gruba przesada kręcenie włosów lokówką u dzieci, nawet dziewczynek, maja takie delikatne włosy i można je zniszczyc łatwo, a dziecko nawet w rodzinie czysto heteroseksualnej mogą okazać sie kiedyś homoseksualistami i co zrobicie? Nic. A tak sie czasem zdarza przecież. Tak samo jak dziecko kiedys zostaje ćpunem z dobrej rodziny, albo mordercą. Popadacie w skrajności. Najważniejsze jest mądre wychowywanie i dobry dialog z dzieckiem.

I wszyscy Szkoci sa gejami !!!!! przecież nosza kilty !!!!! Banderas - jest gejem Brad Pitt - jest gejem Mel Gibson - jest gejem Lorenzo Lamas - jest gejem i jacy oni niemęscy do tego :D

Gość jeśli dla ciebie te pedzia
są męscy to składam ci głębokie kondolencje z powodu twojego lezącego i kwiczącego gustu...

Gość pytająca mamusia
a pamiętanie ta reklame batonika Bounty? Jest tam taki facet z długimi włosami :) nie wiem czy jest gejem ale wyglądał bardzo nie gejowato :D

Gość mama29-2010
dlugie wlosy jesli chlopak nie jest metalem to na pewno emo lub gejem :) ja to nawet chetnie bede dogryzac babom jesli jakas spotkam na spacerze z synkiem dlugowlosym- bede mowic: ale pani corka ma piekne wloski- prawie tak jak moja corcia :)

Gość płomień w nas
a co Cie głupia babo obchodzi,z ę chłopcy mają długie włosy?pewnie żal Ci dupe ściska bo Ci chłopcy są ładniejszymi dziećmi niż Twoja córka:D

jeśli dla ciebie te pedzia są męscy to składam ci głębokie kondolencje z powodu twojego lezącego i kwiczącego gustu... tak mój gust lezy i kwiczy - i dobrze mu z tym :D jedni lubią łyse dresy inni panów urzednikach w okularach z teczuszką ja lubię długowłosych i jakoś nie śmieję sie z innych nie ubliżam, nie krytykuje - ludzie dajcie innym żyć !

Gość to sobie na piździe włosy do
kostek zapuść i szapnuj tym :D

Gość ja mam rocznego synka
ja bym takiej odpowiedziała zaraz: "ojej wie Pani moje dziecko to chłopczyk, ale niech się Pani nie martwi może z czasem włosy córeczki się jakoś wyrobią, z resztą teraz są takie ładne peruki..." :D

To moda z naszej historii. U Slowian dopiero 7 letnim chlopcom robiono postrzyzyny. A co do pedalskich fryzur - moj przyjaciel jest gejem i kilku dobrych kolegow tez. Z widzenia znam kilkuset homoseksualistow (wspolne imprezy) i tylko jeden z nich ma dlugie wlosy. Wiekszosc jest krotko ostrzyzona, umiesniona i modnie ubrana. Wielu ma tatuaze :P

Gość Ty chyba ze wsi jestes
skoro myslisz ze ktos dziecku lokowka wlosy krecil i to jeszcze chlopcu! Kurwa a nie slyszalas ze sie ludziom koncowki wlosow kreca? Tak dziewczynka jak i chlopcom? Co za zascianek ja pierdole! Cos ci powiem moja mama pracuje w Australii i byla w lipcu w Polsce. Pojachelismy do Ikei i jechalismy winda z matka z dzieckiem z wlosami do karku. Dziecko ubrane w neutralne jasne kolory, spodenki, po twarzy nie widac jakiej plci. Dziecko strasznie marudzi i medzy o cos matke. Moja mama nie mogla tego sluchac i zareagowala. Zagadala do tego dziecka zeby rozladowac sytuacje i odwrocic jego uwage od marudzenia i uzyla zwrotu "taki grzeczny chłopczyk (...bla bla bla itd...)" na co matka zesztywniala, ale nic nie powiedziala. Dopiero przy wysiadaniu powiedziala cos do dziecka zwracajac sie imieniem Julia. Tak na prawde to nikt kto nie jest przyzwyczajony do polskich mód nie powiedzialby jednoznacznie czy Julia jest chlopcem czy dziewczynka. Szczerze mowiac dla mnie tez wygladala bardziej na chlopca niz na dziewczynke wiec schowajcie se te durne uwagi gdzies Dlugie wlosy nie sa zarezerwowane dla dziewczynek!!!

Gość płomień w nas
co za durne baby:D dziekujcie losowi, ze macie tylko takie problemy

ja mam rocznego synka - popieram w calej rozciaglosci. Dodam, ze moj facet ma dlugie wlosy (zapuscil na moja prosbe, wczesniej strzygl na zapalke) i nikt do tej pory go nie wzial za kobiete ani geja. Ale zebyscie mialy pozywke dla swej fantazji, dodam, ze utrzymuje czystosc w mieszkaniu i swietnie gotuje (tez sie juz na Kafe spotkalam z tezami, ze facet, ktory dba o siebie, ma porzadek w domu i nie stoluje sie w macdonaldach to gej) :P :P :P

Gość płomień w nas
Energiczna ja tez uważam, ze faceci z długimi włosami są spoko:)

Gość bvbvet
Same się kręcą? No cóż, jakos tamta kobieta sama powiedziała do tego chłopca że następnym razem muszą dłużej potrzymac bo się włosy zaczynają prostować. Nie rozumiem skąd u was taka agresja i próby na siłę przekonanie do swoich racji za wszelką cenę, chocby i pokazaniem się jako wulgarne pannice?

Mój musiał obciąc - wymóg BHP pracy :(

Gość płomien w nas
to Ty stwarzasz problemy. myślałaś że Ci wszyscy przytakną a okazało się, ze wiele kobiet lubi facetów z długimi włosami i nie jest to wcale niemęskie, bynajmniej:)

Gość bvbvet
Ale ja nie mówię o dorosłych facetach, nie zauwazyłas? Nie mówię tez o chłopcach z włosami np. do karku, nie doczytałaś? Wiec może przeczytaj kilka razy post a cię oświeci o co chodzi.

Gość Ściemniasz z tym że ktoś
kręci dziecku włosy! I to tym bardziej chłopcu! Jesteś jedną wielką ściemniarą dlatego dostajesz takie odpowiedzi na jakie zasługujesz. A chłopcy z krótkimi włosami spod maszynki wyglądają jak z tyłka... sorry, podobnie zresztą jak ich dresiarscy ojcowie.

Poruszylas 2 problemy. Dziecko w poczatkowym okresie zycia wyglada nijako - stad tez rodzaj nijaki slowa dziecko :P zazwyczaj (choc zdarzaja sie wyjatki) ani chlopieco ani dziewczeco. Stad tez nie ma sie co obrazac, kiedy ktos sie pomyli - matka byla nadwrazliwa. Z drugiej strony - twierdzac ze maly chlopczyk z dlugimi wlosami to tranwestyta - jestes smieszna. A swoja droga ciekawe czy po porodzie scielas wlosy lub masz krotka fryzurke bontak wygodniej, czy zdarza Ci sie nosic buty na plaskim obcasie albo spodnie i czy w zwiazku z tym uwazasz sie za tranwestyte?