Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyprawka po raz setny

Jakie sa kosmetyki Penaten? Mozecie mi cos o nich napisac?

Polecane posty

Aj, niestety. Trzeba wykasowac spacje zeby wszedl link. No ale okej, w każdym razie chodzilo o te sama ksiazke ktora jak sie okazuje masz. Wlasnie sobie czytalam na Oeko o sloiczkach i jestem przerazona 💤 ...substancje rakotworcze, furany, benzany... o matko. Najlepsze jest to ze HiPP sobie napisal na sloiczku ze produkty nie zawieraja szkodliwych substancji.. Wow.

no mowie ci koszmar . najpierw skandal z tymi butelkami plastikowymi z bpa ze trujace ,potem substancje rakotworcze w sloiczkach i chemia w kosmetykach. ja kupuje dla nas kosmetyki naturalne lub takie bez parabenow oleju mineralnego i farb ,jedzenie tez czesto ekologiczne chodz ostatnio okazalo sie ze w jajkach bio z lidla byly jakies substancje szkodliwe .dzisiejszy swiat jest pelen pulapek staram sie nie zwariowac ale podawac dziecku jak najlepsze jedzenie i unikac chemii tak samo mowili u nas w tv ze dzieci maja duzo alergii przez plyny do czyszczenia,mycia naczyn itd . jesli chodzi o pranie ubranek to polecam ci persil u nas w szpitalach piora w tym proszku i zadnemu malenstwu sie nic nie stalo

wyprawka po raz setny Ok, dzieki Jagoda. A mozesz mi napisac jakie kosmetyki masz dla dziecka, jakie chustki i pieluchy? Np co sie sprawdzilo, a co nie? Z gory dzieki bardzo za pomocne slowo " pieluchy stosowalam hugiess ale ostatnio odkrylam te z babydream z rossmana i powim ze sa o niebo lepsze od h. i tansze oraz bardzo podobne do oryginalnych pampersow chustki to jakie akurat byly na promocji teraz nie kupowalabym oliwki tylko jest taki lekki krem dla niemowlat bambino i tym bym niemowle smarowala sudokrem przeciw odparzeniom , na juz istniejace polecam pentacream ubranka - wszystko razy 3 , wydaje mi sie najbardziej rozsadne jezeli planujesz wiecej dzieci to kup porzdny wozek , ja kupuila tani i juz sie prawie rozlatuje i chyba do drugiego trzba bedzie kupic nowy :O kosmetyki do myci polecam te z rossmana z babydream , sa bez chemi i bardzo wydajne. Jak mi sie jeszcze cos przypomni to ci napisze.

Mamiiii jak znajdziesz chwilke to napisz mi jaka ocene dostaly w gazetce kosmetyki dla niemowlat Cien z Lidla, dobrze? Ich butelki wygladaja podobnie jak te ze Schleckera i Sanosan. To Sanosan je produkuje dla tych dyskontow? Czy w Aldim tes sa jakies dyskontowe fajne kosmetyki, pieluchy i chustki ktore moglabys polecic? Bo mam do tego sklepu spory kawalek, wiec nie bywam w nim, ale jakby bylo cos super to chetnie bym sie wybrala na zakupy.

Gość agula 80
Mamiii czy mozesz napisac ktory persil jest najlepszy do prania ubranek niemowlecych ja jestem w 8 miesiacu ciazy ale mieszkam wlasnie w niemczech i tu mnie zdziwilo ze nie ma specjalnych proszkow dla dzieci w Polsce jest wiele firm ktore maja specjalne proszki a tu nie znalazlam

Persil mam i to w dodatku niemiecki :) (w żelu dokladnie). Kupilam w budzie z niemieckimi rzeczami (mam nadzieje ze nie byl rozcienczony z woda ..bo troche rzadki mi sie wydawal). Jest ok. Tzn radzi sobie. :) Skoro o niemowletach piszemy, to powiem ci ze nie zamierzam kupowac specjalnego proszku do prania dla niemowlat, tylko puszczac cykl z podwojnym plukaniem i tyle. Mysle, ze nie ma co szalec. U was chyba zreszta tez ludzie ich nie kupuja tak masowo jak tutaj, prawda? Ja tam nie widze sensu. A powiedz mi jeszcze czy Niemcy kupuja proszki Domol z Rossmanna? Czy sa z nich zadowoleni? Moze kiedys przy okazji zakupow zauwazylas/moze znajomi kupuja? Pytam z tak ciekawosci, bo moze bym wyprobowala. Jeszcze nie doszlam do proszkow w testach :) Jagoda, tobie tez dziekuje za odpowiedz.

Pampers, tj wlasciwie Procter&Gamble jest producentem pieluch Babydream z Rossmanna, dlatego sa do nich tak podobne. Tak slyszlam.

Agula, w wielu krajach nie znajdziesz proszkow dla dzieci. Tylko w Polsce zdaje sie istnieje ta dziwna nagonka na specjalne proszki. Wystarczy ustawic "podwojne plukanie" w pralce i voila :)

Gość agula 80
no wlasnie ja tutaj uzywam tylko persil w zelu jest naprawde super ma swietne zapachy ale nie wiedzialam ze do niemowlacych tez sie nadaje co prawda moja tesciowa mi to mowila ale jakos nie chcialo mi sie wierzyc a jednak

O Agula, to słuchaj powiedz mi czy jak wlewasz ten Persil do miarki to on ci sie wydaje gesty czy raczej taki troche rzadki? Bo ja podejrzewam, ze mnie handlarze z budy zrobili troche na szaro, dlatego bo te butelki nie maja zabezpieczenia i moze oni odlewaja czesc i mieszaja z woda. W sumie troche mnie to zastanawia, tym bardziej ze kupilam dwie butelki 3,375 litra z zielonym i niebieskim Persilem i ilosc plynu w obu sie roznila jakby o centymetr. Oba sa jakies dziwnie rzeadkie, ale moze taki ich urok...? Nie wiem, moze jestem przewrazliwiona. Nasluchalam sie juz jak to Polacy kombinuja z proszkami przywozonymi z Niemiec na handel... i teraz mam watpliwosci.

juz jestem wlasnie polozylam malego spac bo dzis mu sie drzemka dzienna przesunela to dopiero zasnol teraz:) co do pampersow z rossmana tez moge polecic wczesniej kupowalam tylko orginalne a raz spobowalam tych z babydream i sa bardzo bardzo podobne do pampersow tez cienkie i dobrze chlonne maja zel w srodku jedyny minus jaki sie dopatrzylam to to ze gorzej przylegaja do ciala dziecka szczegolnie z tylu probowalam tez haggisy (gowniane sa ) i te z lidla byly ok ale zachwytu nie ma ,mialam tez pampersy z aldi sd i te sa jak grube podpaski koszmar,mialam tez z DM i sa fatalne jak dla mnie zle wchlaniaja i smierdza ja kupuje ubranka w h&m ,zara,aldi,buty geox,eco,elefant nie kupuje dziadostwa bo jestem w ciazy i drogi bedzie tez synek wiec chce miec dla niego ubranka a te co wypisalam sa dobrej jakosci i wygladaja mimo noszenia jak nowe. ja nie znam zadnych kosmetykow z lidla jednynie te chusteczki maja bardzo dobra ocene i ja tez je polecam moje najlepsze .nie wiem czy byly oceniane patrz zawsze na sklad nie moze byc parabenow,oleju mineralnego(parafin liquid) peg emulatorow najlepsze to weleda,lavera,hipp,bbchen,babydream chodz tu masz duzo roznych serii najlepsze te natural lub sensitive co da aldi dla dzieci tam nie ma kosmetykow w normalnym asortymencie tylko pampersy (nie polecam) chusteczki (te sensitive maja bardzo dobra ocene te normaln dobry) ja kupuje ubranka dla dzieci jak sa akurat z aldi firma impidimpi jakosc super ladne tanie i czesto tez disney im robi.(mowie o niemieckim aldi sued) agula persil w proszku ten uniwersal to w nim piora w niemieckich szpitalach zawsze dla niemowlakow i nie ma alergii . ja slyszalam ze ponoc lepszy jest w zelu dla dziecka .jest tutaj persil sensitive bialy w zelu . ja tez nie jestem za kupowaniem specjalnego proszku wystarczy moze na poczatek tylko w zelu lub sensitive albo podwojne plukanie no i oczywiscie bez plynu do plukania bo mniej chemii .moj synek ma teraz 18 miesiecy i piore juz dosc dlugo z plynem bo ladniej pachna i nic mu nie jest ale noworodkowi bede prac tylko z proszkiem na poczatku co do domol nie wiem czy kupuja ja raz mialam ale wiecej nie kupuje .biore duze pudla ariel lub persil zawsze

Gość agula 80
jak wlewam do miarki ten zel to on jest tak moim zdaniem srednio gesty ciezko powiedziec nie wiem jaki jest twoj ale te moje nie sa bardzo geste taki raczej lejacy zel ale wiem ze ariel w zelu jest bardzo gesty mialam nawet problem wlac go do pralki ale tez jest super zawsze uzywalam persil color a w tej chwili kupilam taki zielony uniwersal i jest chyba fajniejszy jak dla mnie lepszy zapach albo poprostu tamtan pierwszy mi sie juz znudzil

Gość ja tez przymierzam sie do ich
zakupu! mysle ze beda bardzo dobre. poza tym zamierzam kupic na odparzenia krem mothercare, a pieluchy i chusteczki huggies pure. jak juz wyprobuje to napisze jak poszlo :)

Gość filomena1992
To ja cos moge napisac w tym temacie, bo mam kosmetyki tej marki min. Balsam do ciala na dobranoc, puder zasypka, oliwka, krem do twarzy dwa rodzaje i dla mnie na rozstepy. Mama kupila mi je w nimczech. I moja corcia nie ma po nich alergi, szczegolnie balsam na dobranoc jest rewelacyjny slicznie pachnie i nawilza skore mojej corci. Jezeli chodzi o Bambino jak malutka posmarowalam oliwka to wyszlo jej takie uczulenie jakby jej skore poparzylo a uzylam tylko raz. Potem jej sie skora luszczyla i musialam uzywac emolienty tylko- po tygodniu pomoglo... Tak wiec chwale sobie ta marke