Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kotletowa Dama

potrzebuje pomocy...

Polecane posty

Gość Kotletowa Dama
Dziekuje za rade .. tylko wiecie boje sie powiedzieć mamie . Jestem juz pełnoletnia dawno ale ona od razu pomyśli ze ciąża jak bede chciała pojsc do ginekologa tak samo jezeli bede chciała od niej pozyczyc pieiadze. Albo mi powie co robiłam. ;/ Wiem wiem że to głupie ale nie wiem co jej powiedziec zeby od razu nie było podejrzen

Gość Kotletowa Dama
Pozyczyc pieniadze na lekarza .. zapyta sie co robiłam że od razu napewno z chłopakiem i wogole.. masakra jakaś...

Gość kup sobie masc
powiedz ze przeczytalas gdzies ze swoja pierwsza wizyte powinnas miec dawno temu, kolezanki chodza i powiedz ze chcesz sprawdzic czy jestes zdrowa:-p moja mama by sie cieszyla ;)

Gość Żelazna Dama
Spokojnie powiedz jej ,że masz jakąś infekcje zgodnie z prawdą . Właśnie takie rzeczy się dzieją czasem z nadmiernej higieny , albo noszenia nieprzewiewnej bielizny. Wiele w swoim życiu ma coś takiego . Mi się raz zdarzyło po kuracji antybiotykowej. Serio bardzo dobry jest płyn do higieny intymnej Lactacyd , wiem ,że mówię jak babka z reklamy w radiu ale to prawda ;p Poszłam do ginekologa, miałam takie same objawy jak Ty. Kopiłam sobie ten płyn , zapisała mi trzy globulki dopochwowe i taka tabletkę jedna do połknięcia która zabija te bakterie. Nie jest to takie drogie. Przeszło mi po tygodniu. Pozdrawiam :)

Gość Kotletowa Dama
Dziekuje wam naprawde dziewczyny!! Uspokoiłam sie troche bo myślałam ze jest to coś naprawde poważnego.. Bałam sie strasznie trzeba sie zapisać do lekrza albo chociażby pojsc do apteki.. A mam pytanie czy przez prezerwatywe przechodza bakterie wirusy itp?? No własnie nigdy nie byłam u ginekologa a powinno sie byc gdy sie zaczyna miec pierwsza miesiaczke.. U nas na wsi gdy ktoś pojdzie do ginekologa to od razu ciaza i te inne bzdety troche to wkurza..

Gość Żelazna Dama
Tylko od samego płynu to nie wiem czy przejdzie, ale możesz spróbować a jak CI nie przejdzie po tygodniu to pójdź do ginekologa po te globulki.

Gość Kotletowa Dama
Hehe no trzeba spróbowac kupić chociaz jedno lekarstwo.. Miałam mamie mówic ale sie bałam ale jednak trzeba powiedziec o co chodzi a nie krecic. Ja wiem że może sie przestraszyc . A mam pytanie jeszcze jedno czy jak was to swedziało czy pochwa była jakaś podrażniona ? Wychodziło wam coś w srodku ?? Albo lał sie biały śluz takiego nigdy nie miałam...

Gość Kotletowa Dama
Wiem ja rozmawiam z mama na różne tematy.. Ale na te intymne to jakoś sie wstydze nie wiem od czego zaczac. Bardzo szanuje moja mame i kocham wiem że sie bardzo o mnie martwi tylko nie lubie jej podejrzen ze coś akurat nie tak i wogole:)

Gość Kotletowa Dama
Wiem że gadanie zawsze jest gadaniem tylko że to też troche denerwuje i dołuje.. Wiecie moze wy nie mieszkacie na wsi ale tutaj to plotki chodza i potem zmieniaja i takie bzdety z tego pozniej wychoda ze naprawde

Gość Kotletowa Dama
Pewnie tak.. Pojde nie bede sie bawic tylko ze dzisiaj to już za pozno a w niedziele nieczynne w poniedziałek nie wiem czy dam rade:( mam zawalony dzien i boje sie ze bedzie mnie bolało dalej a do ginekologa to trzeba sie zapisywac duzo wczesniej a nie tak sobie przyjsc ...

Jak ktoś wcześniej napisał - clotrumazolum. Do wewnątrz możesz kupić vagical- takie czopki, przestaje swędzieć, ok 16 zł kosztują, maść 4 zł :) I kup sobie w aptece saszetki z preparatem tantum rosa - on jest do irygacji, ale się tym nie iryguj tylko przemywaj na dole - baaaaaaardzo pomaga.2x dziennie, możesz kupować pojedyncze, najpierw 3 a jak nie przejdzie po 3 dniach to dokup :) Pół saszetki rozpuść w przegotowanej ciepłej wodzie, nabieraj na wacik kosmetyczny i tym sobie przemywaj :) Mi pomagało przy drobnych infekcjach - póki z Ciebie nic żółto brunatno zielonego nie wypływa to jest to drobna infekcja moim zdaniem :)

Gość Kotletowa Dama
Wiem tylko wiesz nie kazdy potrafi o sprawach intymnych rozmawiac z rodzicami ja nie umiem bo nie wiem co mam im powiedziec jak zaczac . wiem ze jak zaczne to juz bedzie ok i wiem ze mnie chyba zrozumie:)

Gość Kotletowa Dama
A jezeli by mi zółto brunatnego coś wylewało sie to co to moze znaczyc? narazie mam taki biały śluz który wylewa sie rzadko jak wstaje np ...

Gość Kotletowa Dama
eurydytka ! Dziekuje za rade :) musze sobie zapisac to wszystko bo od czasu do czasu lubia usuwac topiki:)

Gość Kotletowa Dama
Ja wiem że biały śluz jest normalne tylko ze zazwyczaj nigdy mi sie tak nie lał.. zazwyczaj nie czułam tego ze coś moge miec a teraz jak pojdzie to naprawde.. Wiem że nie jestescie lekarzami ale czasem zwykły człowiek pomoze lepiej niz lekarz:)

Ogólnie śluz wypływa z każdej kobiety :P Stąd są na rynku wkładki higieniczne :) W niektórych dniach cyklu bardziej, w niektórych mniej, ma różną konsystencję w zależności od tego czy płodny czy niepłodny ;) Zabarwiony oznacza poważną infekcję wewnątrz, upławy, rozwiniętego grzybka że tak powiem :P Ja mam po antybiotykach takie swędzenie, jeżeli nic osłonowego nie biorę, raz mi się zdarzyło po basenie, a mojego znajomego kobieta ma ogólnie przewalone - co najmniej raz na miesiąc, ona już nawet nie sika w pracy bo się tak biedna boi, lekarze nie pomagają :o Doprowadziła kiedyś do ostrego stanu zapalnego i teraz konsekwencje :o Ja od razu jak czuję że coś może być to przemywam tym tantum rosa, smaruję clotrimazolem i po 2-3 dniach nie ma śladu - bo jest szybka reakcja :) Przy tym trzeba działać jak przy zimnie na ustach - od razu jak się poczuje że coś jest nie tak aplikować lek :)

Wiesz z tym że Ci się leje to możesz mieć po prostu doszukiwanie objawów na siłę ;) Możliwe że lał się tak nieraz, a Ty nie miałaś infekcji i po prostu nie zwracałaś uwagi :)

Gość Kotletowa Dama
aha dziekuje naprawde .. po prostu wiecie nigdy czegos takiego nie miałam nie wiedziałam skąd i jak gdzie? Wiem ze grzybica sie przenosi ze jest zarazliwa ? Ale mam pytanie czy grzybica stóp i gdy ktoś wytrze sobie nogi a nastepnie uzyje po nim recznik i w miejsca intymne wytrze to moze dojsc do grzybicy ???

Gość Kotletowa Dama
Nie no po prostu dziwne to dla mnie było .. Ale już jest ok nie bede sie przejmowała śluzem jezeli jest dobrze :) Trzeba sie wybrac do apteki!!:) Zauwazyłam ze wieczorem to najbardziej mnie swedzi tak to nic mi sie nie dzieje moge normalnie robic siedziec lezec i wogole:)

Gość Kotletowa Dama
gynostema1 Ale ta roślina na nich chyba mi sie nie przyda! Bo nie mam takich objawów jak tam pisza!