Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akdjhgaiuhkgjhaiu

czy moge wykąpać psa w szamponie pipi dla ludzi??? ma pchły

Polecane posty

Gość akdjhgaiuhkgjhaiu

pies zostal potraktowany specjalnymi kroplami na pchły, nie pomogły. Wykapany w szamponie przeciw pchłom- nie ponógł. czy mogę go wykąpać w tym szamponie dla ludzi pipi? on jest zabójczy dla insektów, pchły sa slabsze od wszy, więc powinny w końcu paść. Czy to psu nie zaszkodzi? ma 8 tygodni,a preparat moze być stosowany u 2- letnich dzieci.

Gość chyba ty masz pchły
mózg ci wyżarły 🖐️

Gość _ulinek_
dodaj 3 krople moczu z nocnego sikania pchły padną natychmiast

Gość krucafuks
Za mały ten psiak na eksperymenty, popraw mu szamponem dla szczeniat na pchly(nie sa jakos szczegolnie drogie). Wiem, ze to dla niektorych moze byc obrzydliwe, ale sprobujcie mu te inekty wyiskac. Lepiej, zebys nie miała takich pomysłow jak pies dorośnie- od razu wytarza Ci sie w najgorszym syfie jaki znajdzie na spacerze.

kup gęsty grzebień w zoologicznym i wyczesz mu te pchły (czeszesz, jak coś wyczeszesz, to do miski z wodą) - jeśli długowłosy, bo z krótką sierścią to w ogóle nie widzę problemu! a nie męczysz psinę chemią i tylko czekać, jak będzie miał kłopoty skórne

idz do weta po zastrzyk przeciwpchelny (jakies 20 zl) jak juz chcesz koniecznie kapac to tak jak Ewa pisze najpierw dokladnie wyczesz a pozniej ewentualnie w wodzie z szarym mydlem absolutnie w ludzkim szamponie go nie myj!

Gość kup u weta taki preparat
na pchły w sprayu, moj pies raz miał jedną pchłę, gdy tylko zobaczyłam od razu udałam się do weta, spryskał i pchła zdechła. Szampony nie pomogą, Taki preparat kosztuje 20zł, pryskasz nim psa raz na 3 miesiące i żadnych kleszy i pcheł. Ja mieszkam prawie w lesie więc pchły i kleszcze to zmora a mój pies mimo że wszędzie bega, po ogrodzie, ma kontakt z innymi psami to pcheł nie ma, kleszcza w życiu nie mial a ma już 5 lat więc preparat działa. Szamponem dla ludzi nie traktowałabym psa, zwłaszcza ze to szczeniak jeszcze

nie kąp w ludzkim szamponie, ten szampon nie jest przystosowany dla skóry psa, jest inne ph, i bedziesz miala z psem wiecej problemow niz z pchlami

Gość pomijając sprawę innego pH
jest jeszcze jedna ważna rzecz - PIES MOŻE ULEC ZATRUCIU po kąpieli w ludzkim szamponie, w szczególności 8 tygodniowy szczeniak. Są preparaty w kropelkach lub spreyu specjalnie do tego przeznaczone.

Gość akdjhgaiuhkgjhaiu
dzieki, a mozesz podac nazwę tego sprayu?

Gość P.S.I_ekspert
Też nie polecam kąpania psa w szamponie dla ludzi. Jak ktoś słusznie zauważył - taki szampon nie jest do tego przystosowany. Jeśli mówisz, że Twój psiak ma 8 tygodni (teraz to już nawet więcej), to spokojnie możesz zakropić go bayer'owskim Advantixem. Bardzo skuteczny i można go stosować już u psów powyżej 7 tygodnia życia.

Gość ARA196
W głębokiej komunie moja koleżanka wykąpała psa w szamponie dla dzieci i oczywiście za jakiś czas wylądowała z nim u weterynarza. Pan się tylko uśmiechnął i powiedział, że następnym razem proponuje do pralki go włożyć. Wtedy te kosmetyki miały mniej chemii to teraz myślę,że tym bardziej nie

zwierzęta mają inna gospodarkę bakteryjną, więc nie powinno się ich kąpać w szamponie dla ludzi - mogą dostać od tego choroby skóry :/ dla zwierzaków są specjalne szampony kosmetyki i witaminy http://www.e-karma.pl/cat-pol-1231244292-Psy-Kosmetyki-dla-psow.html - lepiej wydać parę złotych i nie ryzykować zdrowia ukochanego pupila.

Gość ozopet
nie szampony dla " ludzi " różnią się trochę od szamponów dla zwierząt mamy inne pH skóry oraz inną florę . Polecam Ozopet jedyny szampon dotleniający skórę oraz pielęgnacyjny sierść i dezynfekujący.

Gość gość
Moim zdaniem nie powinnaś! Przecież to szmpon na wszy, a nie na pchły, to nie jest to samo! Powinnaś za to wziąć go do salonu dla zwierzaków (http://www.fryzjerpieskow.pl/), tam na pewno otrzymacie fachową pomoc.

Gość gość
Pies miał jedną pchłę :D:D A co robi taki suchy szampon? Odświeża czy usunie też np. kurz?

Gość loeo
Dobry szampon dla piesków powinien sprawnie załatwić. W Pet Station, w ich sklepie internetowym można kupić dobre szampony i to nie są takie produkty typowo marketowe, tylko naprawdę specjalistyczne rzeczy dla psiaków.

Gość Jadzia 36
O Chryste panie :-(

Gość gość
najlepiej zakrapiać, fiprex wcale nie jest inwazyjny, możesz spokojnie wypsikać psa i będziesz miała na bank spokój od pcheł