Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość __załamana

ZEMSTA !!! Ejj ludzie pomóżcie !!!!!

Polecane posty

Gość __załamana

Kiedyś mojej znajomej ktoś wyciął numer i podał "w jakieś ogłoszenie erotyczne" jej nr tel. Przez cały dzień dzwonili do niej napaleni idioci no wkur się można tym bardziej, że na początku nie wiedziała o co chodzi. Chyba takie coś można sobie ustawić w tel, że non stop pojawiają się ogłoszenia z nr. Mam pytanie jak to zrobić? Czy gdzies wysłać smsa czy co? Trochę zakręciłam ale chodzi mi o to, żeby się na kimś zemścić i właśnie tam w takie ogłoszenie podać tej osoby nr. Pomóżcie.....

nie bardzo rozumiem o co ci chodzi. no dajesz ogloszenie w necie i tam wpisujesz numer tej osoby.

Gość __załamana
strasznie mi się chce kupę :(

Gość __załamana
nie podszywać się debile No właśnie ale gdzie to dokładnie dać??? Niech dzwonią kur nawet z tydz Prosze pomozcie

no wbij se w google anonse towarzyskie i pododawaj wszedzie gdzie sie da takie ogloszenie :classic_cool:

Gość drgg
ale mi to zemsta, wystarczy ze zmieni nr tel i gówno jej zrobisz :classic_cool: a tego co ona ci zrobiła juz nie cofniesz. ona jest górą :P

Gość __załamana
To jak ktoś wejdzie akurat na tą strone to będzie widział. Ale chodzi mi o to, żeby ten nr umieścić na takiej stronie, że potem te anonse codzinnie przychodzą do potencjalnych gości, którzy mają to ustawione w tel. Kurczę tylko nie wiem gdzie to zrobić :( Jest ktoś kto się orientuje o co mi chodzi, albo ma właśnie w tel ustawione że codziennie dostaje pare ogłoszeń?

Gość kajhjsss
autorka chyba bardzo chce miec policje na karku :classic_cool: jak ci wparuja na chate tonam napisz.. internet nie jest anonimowy

no ale to kazdemu tylko raz przyjdzie anons z tym numerem. myslisz, ze jest taka opcja ze ciagle ci sami kolesie beda dostawac namiary na ciagle jedna ta sama panienke? :o

to pod znieslawienie podchodzi raczej, wietz tylko z powodztwa cywilnego

Gość wiem jak sie to robi
w telefonie wchodzisz na wiadomosci/ustawienia/informacje z serwera -lub wiadomosci sieciowe ustawiasz tak zeby ci przychodziły wtedy non stop przychodza mnie akurat erotyczne - ale sa różne numery które oznaczaja tematyke wiadomości.

Cyberstalking używanie Internetu i innych mediów elektronicznych do nękania drugiej osoby. Zjawisko to jest definiowane jako używanie technologii informacyjnej, w szczególności Internetu, przez pojedynczą osobę lub grupę osób, by dręczyć inną pojedynczą osobę, grupę osób lub całą organizację. Zachowania obejmują to fałszywe oskarżenia, monitoring, pogróżki, kradzież tożsamości, uszkodzenia sprzętu lub danych, narzucanie się innym osobom z seksualnymi intencjami i gromadzenie informacji o nich celem dręczenia.

napisalas co to jest. ekstra a ja mowie, ze za to grozi tak rok do 2 maksymalnie. no i na wniosek pokrzywdzonego

Art. 212. [ 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.] nowe brzmienie 1 i 2 w art. 212 wchodzi w życie z dn. 8.06.2010 r. (Dz. U. z 2009 r. Nr 206, poz. 1589) < 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.> [ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w 1 za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.] < 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w 1 za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.> 3. W razie skazania za przestępstwo określone w 1 lub 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego. 4. Ściganie przestępstwa określonego w 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia prywatnego.

Art. 216. 1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności. 2. Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. 3. Jeżeli zniewagę wywołało wyzywające zachowanie się pokrzywdzonego albo jeżeli pokrzywdzony odpowiedział naruszeniem nietykalności cielesnej lub zniewagą wzajemną, sąd może odstąpić od wymierzenia kary. 4. W razie skazania za przestępstwo określone w 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego. 5. Ściganie odbywa się z oskarżenia prywatnego.

Husky, a tu są nowe przepisy które mają wejśc. Art. 190a. 1. Kto przez uporczywe nękanie innej osoby doprowadza ją lub osobę jej najbliższą do uzasadnionego odczuwania strachu lub narusza jej prywatność, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. 2. Tej samej karze podlega, kto złośliwie wykorzystuje dane osobowe innej osoby celem narażenia jej na szkodę materialną lub osobistą. 3. Jeżeli następstwem czynu określonego w 1 lub 2 jest targnięcie się pokrzywdzonego na własne życie, sprawca Podlega karze pozbawienia wolności od lat 2 do 12.

Gość do Kristal Karington
Idź się wysraj tymi przepisami , bo pierdolisz jak potłuczona . A tam wydzwaniałam do przypadkowych numerów i jakoś nikt wniosku do sądu nie wnosił . Musisz być straszną konfidentką skoro z byle gównem na policję idziesz psie .