Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rybka dziś

czy ryby z grila w ciąży można jeść?

Polecane posty

Gość rybka dziś

pytanie jak w temacie. pytam bo wiem że surowego mięsa lub nie dość dobrze ugotowanego nie można jeść ze względy na ryzyko toksoplazmozy. a co z rybami?? bo na grilu moga sie też nie dopiec a gdzięs słyszałam że na ryby też trzeba uważac tylko nie wiem dlaczego

Gość na ryby trzeba uważać....
ale na surowe, bo moga być w nich pasozyty, ale ryby z grilla- nie ma nic lepszego i zdrowszego, więc... smacznego;)

pewnie że można pod warunkiem że nie będą surowe :) ehhh ja bym sobie taką rybke zjadła ale mogę tylko o tym pomarzyć :D smaka może i na nią mam ale jak tylko zobaczę rybę albo poczuję jej zapach to natychmiast lecę do wc :/ to samo z kawą ehhhh

Gość rybka dziś
no właśnie ale na grilu nie zawsze ryba sie dopiecze a nie będe jej osobiście robić tylko ide w gości i głupio mi się tam rządzić i mówić czy pytać czy z napewno dopieczona jest

Gość ryby w ciąży to chyba z ikrą
czyli 2 w jednym: rybka + kawior

Gość emillla6
jasne ze mozna jeść, takie surowej jak np w sushi nie powinno sie jesc....a taka to hmmm pychota ja nad morzem jadlam codziennie smazone i z grila :)

Gość ja zrozumiałam że to grill
jest w ciąży, jakkolwiek sobie to wyobrazić

jeszcze nigdy nie jadlam niedopieczonej ryby z grilla. po prostu, jak będzie taka szkilsta w środku, spakujesz ją z powrotem do folii i sama położysz na grilu i po sprawie:)

najwyżej jak na talerzu zobaczysz że nie dopieczona to w jakiś śmieszny sposób poprosisz o dopieczenie albo dyskretnie tą niedopieczoną część wyrzucisz :) jeśli wiedzą że jesteś w ciąży to się nie obrażą, bo wkońcu zdrowie dziecka i matki jest najważniejsze :)

Gość emillla6
i te z grila sa dopieczone chyba nikt surowcyh nie je...

I tak a propos, dziewczyno nie przejmuj się tak wszystkim, bo to najgorsze. Nie jedz po prostu surowego mięsa, jajek, serów pleśniowych, ale nie przeswietlaj tez każdej potrawy w poszukiwaniu bakterii bo wpadniesz w jakąś paranoję;)

Gość gość
jeżeli kupisz świeże ryby to nie powinny mieć w sobie żadnych chorób i nawet niedosmażone nikomu nie zaszkodzą. Ja wszystkie ryby kupuje w www.delikatesyrybnekrewetka.pl