Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w kropce jestem.....

CHRZCINY I NIE WSZYSCY PROSZENI.....

Polecane posty

zastanawiam sie czy pasuje tak zrobic....zaprosic TYLKO chrzestnych i rodzicow.....? Z meza strony rodzice i chrzestny i z mojej rodzice i chrzestna.....z dziecmi oczywiscie kazda ze stron.... chodzi o to ze po pierwsze nie mamy na tyle osob miejsca w mieszkaniu (ok 40 wszystkich) po drugie chodzi o finanse. Restauracja tez odpada.....

Gość oczywiście że tak
ja na chrzcinach miałam rodzinę męża i swoją moja jest mała i było trzy osoby w tym chrzestny czyli mój brat, a od męża rodziny to byli teściowie, jedna siostra (chrzestna ) z rodziną, druga siostra nie mogła przyjechać i jego brat, chrzciny robisz tak jak uważasz bo to święto twojego dziecka i oczywiście patrząc na kasę

Gość jasne ze wypada
sama zaprosilam rodzicow, rodzenstwo i chrzestnych i wsio! nikt sie nie obrazil

oczywiście że wystarczy to jest wasza uroczystość i nikt nie może powiedzieć co wypada a co nie na dobrą sprawę na chrzcinach to musicie być wy i rodzice chrzestni dziecka a reszta to już tylko wasza wolna wola czy będą zaproszeni czy nie u nas na chrzcinach małej było trochę ludzi bo to razem ze ślubem było, ale na chrzciny dzidzi to tylko rodzice moi i męża, jego rodzeństwo i rodzice chrzestni to wszystko w sumie jakieś 12 osób plus oczywiście dzidzia i my :)

wlasnie chodzi o to ze moj maz ma wieelkkkaa rodzine, mowie oczywiscie o samym rodzenstwie, nie o wujkach czy ciotkach czy kuzynach..... i gdybym chciala zaprosic wszystkich z jego strony i z mojej to zwyczajnie brakloby miejsca i napewno impreza musialaby byc na 2 pokoje a ja sobie tego nie wyobrazam ....gromadka latajacych dzieciakow, goraco przy tej ilosci ludzi i jeszcze obslugiwanie i zajmowanie sie dzieckiem......a poza tym bez sensu "dzielic" jest impreze na 2 pomieszczenia....

czyli jesli wchodzi w gre NIE ZAPROSZENIE wszystkich z rodzenstwa z dziecmi to powinno byc ok?...pasuje...? Wiem ze z mojej strony brat sie nie obrazi jak go nie zaprosze bo wie jaka jest sytuacja ze nie mamy miejsca i glownie ze wzgledu na to ze maz ma tak liczna rodzine i zeby wszystkich ich nie prosic i najwazniejsze zeby maz sie nie poczul obrazony musi byc tak ze skoro od niego nie wszyscy beda proszeni to i ja musze zrezygnowac z brata a siostra (chrestna) byla obecna...to wiadomo;-) wiec ode mnie byloby 10 osob a z meza strony 30 wiec troche mi to nie odpowiada.....tym bardziej ze "super" stosunkow z nimi nie ma.....

Uważam że rób tak jak Ty uważasz ;) Najważniejsze oprócz dziecka i Was w tym dniu są chrzestni i dziadkowie. Jeśli tylko ich zaprosicie uważam że będzie idealnie.Co innego gdybyś zaprosiła "wybrańców" to wtedy ktoś mógłby poczuć się urażony

Gość emillla6
jasne a po co wiecej, ja mam w miare dobrze finansowo wiec wezme sobie restauracje - zamowie obiad, torta i kawe i tyle, a zapraszam tylko rodzicow moich, tesciowa, moich dwoch braci - jeden bedzie chrzestnym, i siostre meza - chrzestna z mezem i dzieckiem i tyle....a po co wiecej ludzi wesele juz mialam :P

Gość emillla6
a u mnie bracia nie maja rodzin wiec sami przyjda...wiec bede miala w sumie 7 osob :) chyba ze jeszcze dziewczyna jednego brata przyjdzie to 8:)

Gość riki fiki
ja nie mogę - 40 osób to czasem wesele ludzie na tyle osób robią zaproś tyko tych co muszą być

wlasnie....chrzciny to nie wesele.....;-) ....macie racje dziewczyny...;-) zrobie wlasnie tak jak wymyslilam tylko jeszcze meza "powiadomic":P..... mam nadzieje ze ZROZUMIE.... zreszta wole dziecku cos kupic badz odlozyc te pieniadze na "kiedys" dla niego;-)

dzieki za wypowiedzi.....!

Gość mama29-2010
swietny pomysl to rodzice, dziadkowie i chrzestni, reszte mozesz poinformowac o mszy i juz :) u mnie tak latwo nie bedzie bo w ostatnich miesiacach przyjaciele zapraszali nas na chrzciny (2 rodziny) i wypada teraz ich zaprosic...

jednak zaproponuje mezowi abysmy zaprosili tylko chrzestnych i rodzicow. Bedzie nas wtedy 15 osob z nami i dziecmi a nie 40! Na litosc boska....to nie wesele.....czy komunia....:-)

rodzico naszych oczywiscie....a malego dziadkow;-)

i spokojnie wystarczy dziecko i tak nie będzie tego pamiętało a to wkońcu święto maleństwa :)

no i maz nie jest zadowolony z tego pomyslu.....:-(....twierdzi ze pierwszy raz z czyms takim sie spotyka by wszystkich rodzenstwa nie prosic....obrazil sie i nawet nie skonczylismy rozmowy. Finanse tez nie do niego nie przemawiaja i to ze niby kto ma to wszystko przygotowac na tyle osob i potem obsluzyc.....

Gość to niech zamowi lokal i sie
nie madrzy zamowi,zaplaci,zorganizuje

Gość kasieńka83838383838383
Ja na chrzcie miałam tylko chrzestnych i rodzice moi i męża. Nie dlatego, że małe mieszkanie czy brak kasy na lokal. Po prostu takie "zatłoczone" chrzty już nie robią wrażenia i nie świadczą o zamożności, a takie właśnie wrażenie często próbowano na siłę zrobić.

wlasnie kurcze mialabym swiety spokoj w mieszkaniu....nie byloby wielkiego tloku a i z obiadem czy pozniejszym siedzeniem nie byloby problemu. Tylko on nie moze tego pojac "jak tak mozna".......

idiotyzm to moze kolejne pyt jak mozna bez alkoholu? a jakbyscie mieli obydwoje po 7mioro rodzenstwa? plus ich rodziny/dzieci-80 osob na chrzcinach by bylo?

"to niech zamowi lokal i sie nie madrzy zamowi,zaplaci,zorganizuje " wlasnie nie o to chodzi...by pozwolic mu wydac bez sensu forse....bo by pewnie to zrobil w ostatecznosci....ale o to nie chodzi....by ja bez sensu roztrwonic.....:O Wyciagnelam juz chyba wszystkie argumenty a on wielce obrazony....

wlasnie on ma liczna rodzine....ja nie....u niego jest wlasnie 27 osb a u mnie tylko 8.....

ja nie mowilam ze bez alkoholu. Alkohol bedzie....obiad itd itp

Gość odette
To po chrzcinach zaproś wszystkich do lokalu na ciasto i kawę. I koniec. Nie rób w domu nic.

alkohol bedzie? wódka?

nie zaprosze wszystkich do lokalu dlatego ze jest ich bardzo duzo a ja wesela nie robie. Poza tym nie mam zamiaru wydawac kupe forsy na lokal bo nas na taka przyjemnosc nie stac. Nawet gdybym chciala pokryc koszty z tego co dostaniemy to wiem na 100% ze z jego strony przyjdzie np 5-cio os rodzina i da 100zl a ja musze zaplacic za nich 500zl....wiec sorry ale NAPEWNO NIE...

nie wiem juz jak rozwiazac ta durna sytuacje........