Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zauamana

CHOROBA WŁOSÓW, POMOCYYYY!

Polecane posty

Gość zauamana

Witam! około 3 tygodnie temu zrobiłam na głowie warkoczyki. Mam na mysli te naturalne, nie sztuczne-doczepiane (te "nadbałtyckie" ;). Do tej pory codziennie korzystałam z prostownicy (prostując samą grzywkę) dlatego chciałam trochę odciążyć włosy, pozostawiając je "samym sobie". Od czasu zaplotu 'traktowałam' je jak dotąd, tj. myłam co 3 dni tym samym szamponem, używałam tej samej odżywki. Prostownicy użyłam tylko raz (znów do grzywki) . Pojawił się problem, otóż na koncówkach włosów pojawiły się białe plamki (coś na zasadzie łupieżu), jednakże nie na wszystkich włosach, a wyłącznie na tych młodszych/krótszych blisko skóry głowy.. sprawdzałam.. to nie jest problem rozdwajających się końcówek.. włosy są strasznie suche , a te z białymi koncówkami moge masowo wyciągać. Nie wiem.. co to może byc? i co może byc przyczyną? spędziłam 2 tyg. nad morzem.. możliwe że to morska woda? czy to po prostu fakt, iż miałam warkoczyki i te włosy będąc rozpuszczone w tym czasie same by wypadły naturalnie.. ? PROSZĘ O POMOC!

Gość konchiolina
własnie! ale jak to sprawdzić.. to wydaje się całkiem mozliwe - mam podobny problem,z tym że spora część tych włosów już wypadła , ale jednak część (niewiele, ale jednak) nadal pozostaje na głowie.. ;/