Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Noncna zjawa

Czy to wina hormonów???

Polecane posty

Gość Noncna zjawa

Powiem krótko... mam już 18 lat i strasznie nieregularne miesiączki. Okres potrafi mi się spóźniać miesiąc czasami nawet cztery. jeszcze nie byłam z tym u ginekologa bo podświadomie liczyłam,że problem sam się rozwiąże. niestety cykl jak był nieregularny tak jest... do tego mam strasznie małe piersi Gdyby nie stanik push-up,byłabym DESKĄ. A zapomniałam dodać ,ze jestem dosyć hmmm owłosiona.Nie mam zarostu na twarzy,ale zauważyłam,że zaczyna pojawiać sie na brzuchu do tego niestety owłosienie łonowe to istna masakra. Jeden wieki busz i gąszcz. Próbowałam depilacji,ale włoski wyrastają mi coraz dalej i dalej (poza pachwiny). Pierwszy dzień po depilacji jest ok,ale gdy zaczynają odrastać to koszmar!! Pojawają się małe i czarne kropeczki i przez to nie mogę nosić krótkich spodenek...Prosze o jakieś fachowe wsklazówki,bo nie wiem już co robić

Gość przede wszystkim iść do
ginekologa lub endokrynologa i zrobić badania. Problem sie sam nie rozwiąże. Niestety zaniedbałaś sprawę bardzo, 2 lata się daje na wyregulowanie okresu i dziewczynki która zaczęła miesiączkować. Powinnaś zrobić LH, FSH i estradiol w 3 dniu cyklu Testosteron, prolaktyna i prolaktyna czynnościowa w dowolnym dniu cyklu Progesteron w drugiej połowie cyklu ale pewnie i tak Ci nie wyjdzie więc prawdopodobnie jego sobie można darować. Chciałam zauwazyc że jak nadal będziesz zwlekac to w przyszłości możesz miec ogromne problemy z zajściem w ciaze, więc do lekarza i zrobic badania!

Ja mogę pomóc tylko przy piersiach, jaki nosisz rozmiar stanika przy jakich wymiarach (ciasno pod biustem na wydechu, luźno w biuście)