Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Seryjny Samobojca

Czy można się nie zakochać?

Polecane posty

Gość Seryjny Samobojca

Witam. Być może to forum dla kobiet, nie wiem. Mimo to postanowiłem napisać bo pewna rzecz dręczy mnie od paru dni. Zacznę od początku może. Mam 18 lat, niewiele. Ale jak dotąd nie miałem szczęścia w miłości więc doświadczenia też nie mam :) . Dwa razy byłem zakochany i za każdym razem nic z tego nie wychodziło. Tak na prawdę to ostatni raz zakochałem się 4 lata temu! ale pamiętam doskonale to uczucie i bardzo mi go brakuje. Przez te 4 lata spotykałem się wieloma dziewczynami i zachowywałem ostrożność bo uważałem, że mi wiele nie trzeba aby się zakochać, ostatnim razem zaledwie 2 tyg. Jakieś 3 miesiące temu poznałem jedną dziewczynę. Przez całe 3 miesiące rozmawialiśmy ze sobą prawie codziennie, często się spotykaliśmy ale wszystko było tak hermetycznie, tzn bez bliższych kontaktów fizycznych choćby nawet przytulanie. Ale jakoś 3 tyg temu, na jednym spotkaniu spędziliśmy całe 3 godz przytulając się. Wróciłem do domu i najzwyczajniej się zauroczyłem w niej, cieszyłem się bardzo że w końcu to czuje! ale niestety trwało to tylko 3 dni. Później mi przeszło i po prostu ją tylko "lubiłem" i była mi bardziej obojętna niż wtedy, gdy ją dopiero poznałem. Od 2 tygodni nasze spotkania wyglądają jakbyśmy byli parą, czuje sie z nią wspaniale i chce aby te chwile nigdy się nie kończyły, ale gdy tylko wróce do domu i mam nadzieje że w koncu się zakocham to wszystko mi przechodzi i tylko ją po prostu lubie. Troche się martwie bo ostatnim razem aby się zakochać i to mocno potrzebowałem 2 tyg, a tutaj 3 miesiące i nic. A najgorsze jest to, że ja bardzo się chce w niej zakochać bo jest dla mnie idealna. Ale może być tak, ze są osoby w których po prostu nie możemy się zakochać? Może to głupie ale jestem w kropce bo wiem, że ona coś do mnie czuje i to coś mocnego. proszę o odp.; ) (mam nadzieje, że to tylko kwestia czasu)

Gość Clarisa66
Oczywiście, że nie w każdym możemy się zakochać. :) Co za pytanie? To nie takie proste. Dzieje się to bez naszego wpływu. Jakie życie byłoby proste gdybyśmy zakochiwali się w innych na zawołanie, tylko dlatego, że ich lubimy. Gdyby tak było to nie mielibyśmy przyjaciół tylko samych kochanków. :) Wydaje mi się, że im bardziej będziesz się starał w niej zakochać i powtarzał sobie, że jest dla ciebie idealna, tym bardziej będzie ci obojętna. Miałam bardzo podobnie, więc twoja historia jest mi naprawdę bliska. No i tak samo jak ty od dawna nie byłam zakochana, a jeśli kiedyś byłam to nic szczególnego z tego nie wyszło. :(