Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama__mia|

niemowle nie chce pic

Polecane posty

Gość mama__mia|

moje 5 miesieczne dziecko nie chce pic ani soczkow ani wody ani herbatek. staram sie go podejsc podstepem i jak jest glodny to przed mleczkiem daje mu herbatki, ale duzo nie wypija ok 60 ml. dodam ze karmie go mlekiem modyfikowanym. ile wasze niemowlaki pija innych plynow niz mleczko. i jak przekonac synka do innych napojow? moze macie jakies doswiadczenia

Gość noseczek..
dolewaj nieco wiecej wody do mleka modyfikowanego i bilans płynow powinien wyjsc w porzadku..np. na 5 miarek mleka daj 180 ml wody a nie 150... moja mala tez nie chciala pic ale potem jakos poszlo a wody czasmi wiecej dolewam do teraz do mleka jak wiem, ze jest goraco i moze sie odwodnic gdyby nie chciala pic

Gość kokojambo
A przy modyfikowanym dziecko musi pić inne płyny.

Gość laleczko czy Ty kupilas
takie stwierdzenie ze dziecko przy mleku modyfikowanym musi pic inne plyny jest tylko w polsce. Ja mieszkam w Szkocji i tutaj i podejrzewam w calej wielkiej brytanii nie dopajaja dzieci niczym bo przeciez woda jest w mleku. W sklepach nie ma zadnych herbatek czy innych cudow niewidow i jakos dzieci zyja i nic im nie jest. w polsce najlepiej dziecko na piersi tez by dopajali. jak nie chce pic to pewnie nie potrzebuje i na sile nic takiemu malemu dziecku nie wcisniesz bo ona wie najlepiej co mu potrzebne a co nie

Gość DOBRA SPACERÓWKA
mpja też bardzo niechętnie piła cokolwiek nż mleko jak była w wieku twojego dziecka, ale to jej mineło jakby z dnia na dzień, moja zaczęła jak miała 6 miesięcy siorbać ze zwykłej szklanki arcoloka czy jak to tam sie pisze i tak to polubiła, że dawałam jej po kilka łyków co jakiś czas a ona sie cieszyła że jej woda czy sok leci po brodzie :D, teraz ma rok i pije bez róznicyt raz ze szklanki raz bul\telki, za to nie cierpi niekapków, aha lubi jeszcze pic z butelki tzw. sportowej, np nałęczowianki itp