Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lop2999

czym usunac akryl z paznokci

Polecane posty

Gość lop2999

Mam robione paznokcie na formie. dziewczyna ktora mi to robi wyjechala na 2 tyg do Grecji a ja juz mam 2 tygodniowy odrost. Czy mozna to czyms usunac oprocz pilowania?

Gość sprezynka
delikatnie podwazac np ostrym pilniczkiem do paznokci tak aby dostalo sie powietrze i odejdziee pomalu

Gość laleczko czy Ty kupilas
chyba nie zabardzo da sie to czyms usunac - albo moze zapytaj z salonie moze tam maja jakies specjalistyczne srodki. Ale ja jak mialam odrosty to pilowalam delikatnie ta miejsce gdzie konczyl sie tips a zaczynal moj prawdziwy paznokiec zeby nie bylo roznicy w poziomie i malowalam jakims lakierem i nic nie bylo widac

Gość laleczko czy Ty kupilas
no tak ale to bedzie nieladnie wygladalo to chyba lepiej poczekac az sam zejdzie wraz ze wzrostem paznokcia. A pomijam juz fakt, ze jesli zerwiesz je teraz to twoj naturalny paznokiec bedzie w oplakanym stanie i nie wiem co bedize gorsze - odrosty czy takie zmasakrowane paznokcie

Absolutnie nie podwazaj pilnikiem,jezeli mozesz to idz do innej stylistki na sciagniecie ,jezeli nie to akryl rozpuszcza sie w cieplym acetonie(nie zmywaczu do paznokci)tzn.namoczyc okolo 5 minut i delikatnie albo spilowywac albo sciagac patyczkiem.

Gość kjdjskd
kasha ma racje, akryl rozpuszcza sie w acetonie, wejdz na youtobe tam jest duzo filmikow jak pozbyc sie akrylu przy pomocy acetonu

Gość lop2999
dziekuje dziewczyny za pomoc

Gość mam jedno pytanieeeeeeeeeeeeee
ja wlasnie ostatnio zerwalam sama na sile akryl i moje paznokcie wyglaja fatalnie i okropnie bola!!!!

Gość lop2999
dziala to namaczanie i zdrapywanie i tak przez kilka godzin ale paznokcie tez mam zniszczone. Powiem tylko dla tych ktore ni wiedza (ja nie wiedzialam) najpierw trzeba zpilowac wszystko z paznokcia (ozdoby, lakier) bo to sie nie rozpuszcza i dopiero zaczac monotonna prace namaczac po 10-15 min i zdrapywac i tak przez wiele wiele wiele razy mi to zajelo 6 godzin i wiem ze koniec z robieniem paznokci zostane przy swoich juz na zawsze:):):)

Gość Dzipipi
dziewczyny lae dlaczego po porsu nie pojdziecie do manikurzystki i nie zdjemiecie tego zelu za 10futnow?

Gość lop2999
kobieta powiedziala mi o porcelanie. ale tak zaczelam o tym wszystkim czytac i wszedzie pisze ze zel, akryl czy porcelana nie niszcza paznokcia jesli usuwa go profesjonalista. zglupialam:(

Jezeli masz polozony zel lub akryl to naturalna plytka zawsze bedzie slabsza po zdjeciu (brak dostepu powietrza do paznokcia ,brak nawilzenia) ale jezeli bedziesz miala dobrze zdjeta mase to na pewno bedzie to wygladalo inaczej.Najczesciej zostawia sie cienka warstwe masy na paznokciu, no i nie zapominac podczas noszenia o czestym uzywaniu oliwki nie tylko na okolice skorek ale takze na wolny brzeg paznokcia od spodu.

Gość bemal
pytanie do poprzedniczki - rozumiem, że musisz go utrwalić? czy utrwalasz go w lampie,- sorki za mże głupie pytanie - ale jestem zupełnym laikiem