Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna______24

nie rozumiem kobiet które nie chcą mieć dzieci

Polecane posty

Gość anna______24

Jak często słyszy się teraz od kobiet że nie chcą mieć dzieci. Część i tak prędzej czy póxniej poczuje instynkt macierzyński i będzie chciała mieć dziecko, ale zostaje ten niewielki procent który na dziecko nie zdecyduje się nigdy. To smutne. Z punktu widzenia biologii życie takich kobiet nie ma sensu, ponieważ celem istnienia jest rozmnażanie i dawanie życia kolejnym osobnikom.Jest mi bardzo żal takich kobiet - nigdy nie poznają smaku macierzyństwa i to na swoje życzenie :( w ich zyciu zawsze będzie rządził egoizm. Straszne i przerażające. Nie chcialabym mieć takiej kobiety za przyjaciółkę.

Gość stokrotka_34
A rozumiesz takie kobiety ktore usuwają ciąże, a płód nazywają "zlepkiem komórek" albo "pasożytem w macicy"

Gość ggggggggggr
bo jesteś ograniczona umysłowo stąd takie myślenie.

Gość anna______24
Ograniczona umysłowo? Czyli co? Czyli tylko takie kobiety które nie chcą rodzić są oświecone i inteligentne?

Ja nie rozumiem kobiet, które mają dzieci i je niszczą szczególnie psychicznie. Dziecko nie daje szczęścia, jedynie spełnienie biologicznych instynktów, a to jest wielka różnica. Jeśli kobieta nie chce mieć dziecka, to lepiej, aby go nie miała - nie jest to powód do deprecjonowania.

Gość irqa.
Oj kobito to ja ci powiem,mam dziecko z wpadki i staram sie byc dobra matka mimo ze nienawidze dzieci,ale sie juz z tym pogodzilam.Wole sie poseksic z facetami niz bawic dzieci.Dla mnie sex jest celem,dla ciebie zabawa w osranych pieluchach.Tyle w temacie.

A ja nie rozumiem tych, które chcą. Zresztą czy jest to ich świadoma decyzja to możnaby polemizować - robią tak bo tak wypada, bo tak już jest, bo wszyscy tak robią. Naprawdę wzniosłe pobudki. Pozdrawiam samodzielnie myślących.

Gość ggggggggggr
twoja dalsza dedukcja w tym kierunku tylko zapętli twoje myśli nieuczesane co może prowadzić do uszkodzenia neuroprzekaźników wiec proponuję udać się na łono natury i oddać się przyjemności wsłuchania się śpiew ptaków, kontaktów z innymi "ptakami" w tym momencie nie zalecam ;)

każdy ma prawo wyboru, i nie powinnaś oceniać kobiet które nie chcą mieć dzieci i ich żałować, bo nie ma czego każdy ma jakiś cel w życiu, dla niektórych są to dzieci, dla innych kariera, dla innych jeszcze co innego i nikt nie powinien innych krytykować za to co wybrali i kierować ich na drogę która wg nich jest odpowiednia bo tak robią tylko ograniczeni ludzie

Gość anna______24
Chyba odwrotnie. To te płodne ale niechcące dzieci powinny ewentualnie rodzić dla tych kobiet które chcą mieć dzieci ale nie mogą.

Gość ggggggggggr
bez kitu ciebie należałoby odizolować od społeczeństwa, dewoto jedna

Jeśli chcesz mieć dzieci, to zważając na Twój młody wiek możesz mieć ich jeszcze wiele, ale nie rozumiem dlaczego oczekujesz od innych, aby myśleli tak jak Ty i rozmnażali się 'bo to jest naturalne'.

Gość zmień rodzinę
cyt: Z punktu widzenia biologii życie takich kobiet nie ma sensu, ponieważ celem istnienia jest rozmnażanie i dawanie życia kolejnym osobnikom. no brawo, jeśli tobie sens życia nadają dzieci, to gratuluję. To jest dopiero smutne i bez sensu życie. Pamiętaj, że dzieci rodzisz i wychowujesz nie dla siebie, ale dla społeczeństwa. Więc za 20 lat, kiedy ono będzie dorosłe i wyfrunie z gniazda, pustka w twoim życiu cię zabije.

Gość anna______24
Ja już mam dzieci. Zawsze wiedziałam że je chcę. Tak powinna mysleć każda kobieta. Nie sądzicie że gdyby nie było powołaniem kobiety mieć dzieci, to nie miałaby np. macicy, okresu? Zastanówcie się nad sobą.

Gość kompel kumpla
takie kobiety to zboczeńcy z cipka mają więcej testosteronu niz Tyson i pudzian razem

Gość zmień rodzinę
to super, że masz. To idź do nich, zajmij się, a nie wypisujesz jakieś herezje 🖐️

Gość anna______24
Są w tej chwili na weekend u swojej babci.

Gość pamietam cielece lata
Nie musisz rozumieć. Wystarczy, że się odpierdolisz :P

Kobiety nadają się tylko do rodzenia dzieci i niczego więcej. Autorka ma racje, celem egzystencji kobiety na tym świecie jest zachodzenie w ciąże. Po nic innego nie jesteście nam potrzebne.

Gość też anna ;)
to Ty się zastanów nad sobą, autorko :O Co Ci do tego, czego chcą albo nie chcą inne kobiety? Jakim prawem oceniasz te, które nie chcą mieć dzieci? Jakim prawem mówisz co powinny, a czego nie? żeby nie było - ja chcę mieć dzieci. Ale każdy ma prawo do swojego zdania, swoich wyborów i do przeżycia swojego życia tak, jak chce. A Tobie nic do tego, autorko.

Gość paletko
A co tutaj jest do rozumienia? Zupelnie nie rozumiem tego postu. Jedni chca miec dzieci inni miec ich nie chca. Kazdy ma wolna wole i decyduje sam o swoim zyciu.