Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

delight.one

Antykoncepcja

Polecane posty

od jakiś 16 dni biore tabletki novynette zaczełam brać zgodnie z zaleceniem na ulotce czyli 1 dnia miesiaczki , po 3 dniach okres mi sie skonczył ale wystąpiło brązowawe plamieniie i trwa ono do teraz a czasami wygląda tak jak bym do tego jescze leciała krew miesiączkowa, ale bardzo skąpo ale jest chociaż czasami jest mocniej ... są to moje pierwsze tabletki anty i pierwsze opakowanie czytałam ze może wystapić plamienie ale żeby aż tak ? a Tabletki biorę regularnie o tej samej godzinie nie wiem ogolnie jak sie zachować i czy to jest normalne ??

Plamienia przy pierwszym opakowaniu tabletek są normalne (zazwyczaj brązowe), nie są obfite i często występują przez całe 3 tygodnie przyjmowania pigułek.

Tak, jest to normalne (w końcu to hormony, organizm musi się przystosować). Takie plamienia mogą występować przez pierwsze 3 miesiące brania pigułek ( powinna być informacja na ulotce). Jeśli nie są to obfite krwawienia, to nie ma powodów do niepokoju.

obfite zależy jak kto patrzy to moze ja opisze mniej wiecej jak to wygląda, mam taką brązowawą wydzieline i nie jest skąpa pare kropelek czy jak tylko w ciagu dnia robi sie plama i musze zmieniac wkladki co chwile, a ostatnio występuje tak obfite jak normalny okres i leci krew , wiec nie wiem czy mozna nazwać to plamieniem, np wczoraj w nocy szczescie ze akurat sie obudzilam , zrobila mi sie plama krwi na majtkach..