Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spoko ja tez!

motywowanie ludzi!

Polecane posty

Gość spoko ja tez!

chce napisac list do chorego dziecka, istnieje takie cos jak marzycielska poczta. Wiem ze takie listy sprawiaja tym dziecia ogromna radosc i motywuja do działania. Chciałabym aby ta dziewcvzynka poczuła oparcie i cheć do zycia. Wiec tu moje pytanie jak najskuteczniej motywować ludzi ?

Gość zacznij od tego
że nie powinna nawiązywać pochopnie znajomości z przygodnymi ludźmi o których ona, ani jej rodzice na dobrą sprawę nic nie wiedzą, bo wiele złych ludzi chce wykorzystać chore i zagubione dzieci.

Gość spoko ja tez!
co ? poprostu to polega na tym ze ludzie pisza listy do tych dzieci by je wesprzeć nie chodzi mi o jakies naciaganie itp

Gość zacznij od tego
Ja wierzę, że Ty nie chcesz zrobić dziewczynce nic złego, tylko napisać list. Warto jednak zaznaczyć, że dzieci, które cieszą się z takich listów na ogół czują się osamotnione, przygnębione, znudzone ciągłą chorobą i łakną każdeg nowego znajomego - są narażone w związku z tym na działania różnych pomysłowych ludzi - jak nie pedofili to przynajmniej takich "nie pożyczysz komórki najlepszemu kumplowi?", "pokaż mi, gdzie mama chowa klucz dla sąsiadki do podlewania kwiatków", "ty masz tu pełno słodyczy więc będziesz świnią jak mi trochę nie dasz" - itp. Zwróćmy uwagę tych dzieci na taką możliwość, niech będą wyczulone na próby wykorzystania ich.