Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nadia1993

Dla młodych matek.

Polecane posty

Topik dla najmlodszych matek, nie chce żeby nas wyzywali, chce stworzyc inteligenty topik. zapraszam !

Gość ja mam 15 lat
czy się zaliczam do was????????bo mogę być w cionży

Mama dwa razy - jasne zapraszam a wpisy pomaranczy to udawajmy ze ich wogole nie ma. swiadoma decyzja o drugim dziecku?

Dzięki, :) . Tak pomarańczki trzeba ignorować . Szczerze ? Wpadka . Ale nieplanowane nie znaczy niechciane . a Ty jak sobie radzisz ?Możesz liczyć na pomoc rodziny ? co ze szkołą ? Kontynuujesz od września ?

Chodziłam do szkoły do samego końca akurat urodziłam 12 stycznia to straciłam zaledwie pare dni w szkole i były 2 tygodnie ferii, przedłużyłam na zwolnieniu lekarskim jeszcze dwa takze w domu z mala bylam miesiac, potem do szkoly, ostro sie wzielam zeby zdac i jakis cud bo zdalam, zawsze czerwony pasek a teraz 3,5 niestety ale wazne ze do przodu. Od wrzesnia zaczynam liceum, ojciec malej placi na nia ale nic wiecej, czasami mu ja zostawiam, teraz we wakacje raz w tygodniu a tak to czasami wleci po szkole, ale nie jestesmy juz razem. Duza pomoc mam ze strony dziadkow i rodzicow.

Gówno Cię to powinno obchodzić,skończyłam szkołę,jestem mężatką,mam za co utrzymać to dziecko ! Także mogę mieć i 10 dzieci,a Cie to powinno guzik obchodzić !

Miałysmy nie wracaj na nich uwagi, to ze im odpowiadasz tylko znizasz sie do ich poziomu i maja radosc z tego ze moga kogos wkurzyc.

To cieszę się,że możesz liczyć na pomoc rodziny . Dobrze,że myślisz przyszłościowo i nie rzucasz szkoły . Ciężki miałaś poród ?

Lzejszy niz sie obawiałam mala byla zdrobna i nie byla dluga, 2,400 i 48 cm, urodzina sie troche wczesniej, porod byl szybki. nauki bym w zyciu nie rzucila, chce zeby w przyszlosci corka nie musiala sie wstydzic za mnie, robie to dla niej, dla niej chce byc kims w zyciu. :)

mam 15 lat i za pare mięsiacy rodze moge sie do was przłąćzyc???niema pomocy od nikogo z ojcem mojego dzecka nie jestem rodzice mnie wykleli mieszkam z babcia ale stram sie byc silna dla dziecka

To super,ja mam nadzieję,że mój pierwszy poród będzie taki jak pierwszy . Jak już jechałam do szpitala to miałam pełne rozwarcie,a w szpitalu 20 minut i było po wszystkim :) . Ja też młodo urodziłam,ale tylko tyle,ze byłam już po szkole . :) Widzisz kafeteria pełna jadu i zazdrosci :)

Hahah tak drugi :P . Pierwsza córeczka-Zuzia . Druga też będzie córeczka,ale nad imieniem jeszcze się zastanawiamy ;) . A Twój skarbek jak się nazywa ?

Nadia1993-jestem dużo od ciebie starsza i dopiero oczekuję dziecka, ale wierzę że sobie poradzisz.Powodzenia i nie przejmuj się głupimi komentarzami.Jak czytam te obrazliwe teksty na temat małoletnich matek to aż mną trzęsie.

Mam stałego partnera-męża Mam wykształcenie-średnie Mam swoje mieszkanie (otrzymałam po babci) Rodzice mnie nie utrzymują,nie płacą na moje dziecko/dzieci .

Temat będzie sukcesywnie sprzątany z postów wulgarnych i nic nie wnoszących, obrażających uczestników dyskusji. Jeśli nie usunę czegoś w określonym czasie, proszę sprawę zgłaszać tutaj, wraz z podaniem dokładnej godziny i daty wysłania odpowiedzi, która ma zostać skasowana: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4498603&start=30

Hejka ja juz piszę na teamcie nastoletnie mamy :). We wrześniu kończę 18 lat a w kwietniu urodziłam córkę. Akurat uodziłam w Wielką Sobotę więc zrobiłam sobie urlop do końca następnego tygodnia. Ze szkołą potem było gorzej bo wiadomo dziecko to się trudniej na nauce skoncentrować :(. Poród miałam dość szybki: odejście wód tuż po 5 rano a godzina urodzenia 14:06 w dodatku mało bolesny. Mała ważyła 3050 gram i mierzyła 54 cm. Ze mną po porodzie na sali była 17-latka co czekała na cięcie bo bliźnięta miała. Z kolei 16-latka która urodziła 3 msc przede mną (poznałam ja przez znajomą mamy która pracuje w fundacji opiekującej się dziećmi z trudnych rodzin) rodziła dziecko 4700 gram i 60 cm!

hej :) Też pisze w temacie "nastoletnie mamy". W październiku kończę 18 lat i mam 4 miesięcznego synka. Poród był ciężki, urodziłam małego o 22:40, przyszedł na świat z wagą 3480 g i był długi 56 cm. :)

Gość gość
Witaj Cierpisz na brak pieniędzy? a więc mam dla Ciebie rozwiązanie,przyłącz się do programu,jednorazowy koszt to 65zł,polega on na wzajemnej i dowolnej pomocy finansowej,szczegóły tutaj http://darczyncy.eu/ miesięcznie możesz otrzymać nawet 6000zł a w kolejnym miesiącu więcej z otrzymanych darowizn prosto na konto bankowe,jeśli Cię to zainteresowało to odpisz, a ja lub osoba z mojej grupy wyśle Ci zaproszenie,przemyśl to,skorzystaj a nie pożałujesz,czekam na odpowiedź. jacenty78@op.pl

Cześć dziewczyny - można dołączyć. Jestem świeżą Mamą cztero miesięcznej Oli. Powiedzcie od czego zaczęłyście rozbudowywać dietę dla swoich pociech.

Gość Kasia939312
witam. Ja o swojej ciąży dowiedzialam się 2 miesiące temu. Co prawda w tym roku koncze 21 lat i jakby to nie jedna osoba powiedziala cale życie mam przed sobą trudno. Stalo się i wierzcie mi nie potrafię się doczekać mojego maluszka. Dopiero co rośnie w brzuszku a juz jest dla mnie najważniejszy na świecie.

a ja będę mamą za 8 tygodni pierwszy raz i też się czuję młodo chociaż mam prawie 29 lat mogę być? pliiiiz :P mam sąsiadkę 20-latkę z rocznym dzieckiem, którą zamęczam pytaniami i obawami, panikuję bardziej niż ona przed porodem. Jessssuuuu ile ona ma cierpliwości i wyrozumiałości nie dość, że dla dziecka to jeszcze dla mnie i jeszcze się cieszy, że może mi pomóc i jest potrzebna. Też macie tyle werwy, życzliwości i uprzejmości dla "staruszkowych" mam?

Gość gość
daga_jaga jesteś przykładem że wiek nie gra roli