Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nadia1993

Dla młodych matek.

Polecane posty

Gość gość
Ja mam 20 lat i za 8 tygodni mam termmin porodu. moge do was dołączyc?? a moze zalorzymy jakas grupe zamknietą?? np na fejsie??

Gość gość
ja mam 23 lata i corke 21 miesiecy na fejsie moze nie nie musismy kazdemu sie ujawniac :)

Gość Boguśka094
Witam :) w czerwcu zostanę mamą :) mam 20 lat, maturę i egzaminy zawodowe w tym roku. Jest mi ciężko. Nie bardzo mam z kim porozmawiać na tematy ciążowe(jestem zamknięta w sobie), a mam takowe pragnienie. Mam wszystko zapewnione ze strony partnera, jest sporo starszy, a ja jestem dość dojrzała i chcę zostać matką. Boli mnie jedynie to, że nie czuję się najlepiej i przez to mam sporo nieobecności w szkole, chociaż moje oceny utrzymują się w miarę na dobrym poziomie. Byłam dość ambitna, a teraz brak jakiekolwiek chęci... :( Jestem wiecznie zmęczona i mam niewiele zapału. Może byłoby mi lepiej mając jakieś bratnie dusze w podobnej sytuacji. Pozdrawiam :)

Gość gość
zaznaczamm ze na fesjsie nie musimy sie ujawniac i to co bysmy pisaly na zamknietym forum nie widzieli by tego nasi znajomi ani tez nie wyswietlało by sie to na osi czasu

Drogie mamy! Też jestem młodą mamą 13 miesięcznego Marcela:) Potrzebuję Waszej pomocy! W ramach mojej pracy magisterskiej przeprowadzam ankietę badawczą wśród kobiet po porodzie fizjologicznym(najlepiej w dość niedawnym czasie), zarówno uczestniczących, jak i nieuczestniczących w szkole rodzenia. Dlatego kto może proszę o wypełnienie ankiety lub przekazanie linku dalej. Czas nagli! Dzięki wielkie za każdą pomoc LINK DO ANKIETY: http://www.ankietka.pl/ankieta/133741/wplyw-szkoly-rodzenia-na-przebieg-porodu.html

Gość gość
Cześć. Na razie wolałabym zostać jako "gość". mam 18 lat, i prawdopodobnie w tym miesiącu zajdę w ciążę, możecie mi powiedzieć jak to u was było? jak przechodziłyście ciążę? jak było z brzuszkiem? :P Jak test wyjdzie pozytywny to zaloguje się i ujawnię :P

Gość Cierpliwa123
Hej młode mamusie ! . Dołączam sie do Was choć mama jeszcze nie jestem . Znaczy mogłam być ale niestety mój aniołek odszedł w 7tc. Podejrzewam , ze znów sie udało . Jutro badz w niedziele rano bede testowac . napewno sie odezwe . Aha . dodam , że mam 19 lat . stałego partnera od lat 3 . I mysle ze nie ma w życiu nic piękniejszego niż Dziecko . Zazdroszcze Kochane :)

Gość Boguśka094
Jak przebiegała ciąża na początku? Wcale o niej nie wiedziałam, czekałam jak zawsze na okres :) było jak zawsze, ból w piersiach, w krzyżu, jak przed okresem. Zaczynał mi się spóźniać około 3-5 dni. Nie pamiętałam dokładnie dnia ostatniej miesiączki. Zaczęłam się trochę bać i z koleżanką zdecydowałam się kupić test. Byłam w szoku jak pojawiła się bardzo delikatna kreseczka, w ten sam dzień kupiłam drugi test i zrobiłam go na rano, też wyszedł pozytywny. Cieszę się, że partner zareagował bardzo pozytywnie :) W tym samym dniu zorientowałam się, że mam jedną pierś nawet i o jeden rozmiar większą od drugiej :P może wcześniej nie chciałam tego widzieć :) a potem to się zaczęło... :) wieczne nudności, awersje żywieniowe, nadwrażliwość na zapachy, wieczne zmęczenie, spanie w weekendy po 16 godzin. I trymestr to był czas tragiczny dla mnie, ciężko było w szkole. Teraz jestem już w 19 tyg, czuję się lepiej ale szybko łapię jakiekolwiek infekcje i mam wiecznie katar :) Dzisiaj poczułam jak dzidziuś się porusza :) Trzymam kciuki za przyszłe mamy! ;) To emocje nie do opisania :) Powodzenia :)

Gość gość
hej kobiety, trochę życia, żebyśmy nie zaginęły między tematami! trochę się tego boje szczerze mówiąc, no ale jak tu się nie bac nieznanego?! :D jednak jestesmy pozytywnie nastawieni :)

Poradźcie co mam zrobić. mam 19 lat i dwuletniego synka. Moi rodzice są alkoholikami a ja mam ostatni rok szkoły. Z ojcem dziecka nie utrzymuje kontaktu ponieważ jak okazalo sie ze jestem w ciazy szarpal mnie i wydało się ze bierze narkotyki. dlatego nie chce zeby dziecko mialo z nim kontakt. Jestem z innym mężczyzna o 2 lata starszym ode mnie. akceptuje mojego synka maly mowi do niego tato i widac ze ma w nim oparcie. Nie mam z kim zostawiac dziecka kiedy musze isc do szkoly a moi rodzice maja gorsze dni. Moj partner pracuje u remontuje dom zeby mnie zabrac stąd. wychowawczyni wgl nie rozumie problemu. poradzcie...

Gość wikt985
ja mam 16 lat i jakoś się cieszę, że mam moją malutką córeczkę :)

Gość kasia66
Cześć dziewczyny widzę w końcu jakaś normalna grupa się zbiera :-) Mam 19 lat i trzymiesięczną córcie Milenke.Jak się urodziła to ważyła 3500kg i 59cm :-)

Gość gość
Wow. Fajne mlode mamy na kafe i brak wulgaryzmu od gości :)super. Mam 26 lat i 2 letnia córkę. Planowana byla i wyczekana choc gdy podjęliśmy decyzje o dziecku - baardzo chciałam,pragnęłam Go konczylam- Studia( dwa kierunki zaocznie),robiłam prawko,znalazłam nową prace za 1300 zl,wzięłam slub cywilny,kupiliśmy dziurę w ziemi na kredyt i teraz mam znów nowa prace,mieszkanie,z prawka nie korzystam bo nie umiem i boję sie jeździć. Tata finansowo czasem pomaga. Da 100 zl jak u nich jestesmy ale ogólnie dajemy rade. Mąż lat 31 pracuje. po polibudzie jest. Córka w przedszkolu prywatnym za 700 zl ja pracuhe na pól etatu za 900 zl. Żyjemy i jestesmy szczęśliwi. A sąsiedzi z bloku- 3 małżeństwa. Pieniędzy w brud,auta za 100 000 a dzieci brak. Staraja się i nic... Bogu dziękujcie ze możecie być mamami:)

Gość gość
Witam serdecznie! Jestem studentką nauk o rodzinie. Prowadzę badania do pracy licencjackiej na temat seksualności kobiet po urodzeniu dziecka. Zapraszam wszystkie kobiety, które wróciły po porodzie do aktywności seksualnej, a od porodu nie minęło jeszcze pół roku, o wypełnienie krótkiej ankiety: http://www.ebadania.pl/d243f83e42c4680e z góry dziękuję!

Gość gość
ja mam 21 lat i mam 5 letniego synka i jestem w 2 mc ciazy :) Mam super meza i super rodzine!:))

Gość gość
patola malolaty rozkladaja nogi zal

Gość gość
jasne.. To ja zarabiam mimo wieku 3 tys netto, nie ty. Więc s********j.

Gość Małgosia1402
Dobry wieczór! Moja siostra jest studentką i pisze licencjat na temat młodych matek. w tym celu potrzebuje zebrać 100 ankiet od osób, które urodziły w wieku do 18 lat włącznie. Ankiety można znaleźć tutaj: http://www.ankietka.pl/ankieta/187025/proces-wychowania-w-rodzinach-maloletnich-matek.html Będę bardzo wdzięczna za wszelką pomoc! Pozdrawiam serdecznie, Małgosia

Gość ankieta dla mam
Cześć Dziewczyny! Może są tutaj jakieś mamusie, które z chęcią pomogą mi w badaniach do pracy licencjackiej. Wystarczy wypełnić ankietę(zajmuje ona ok 2 minut). Bardzo dziękuję za pomoc! Poniżej wklejam linka do ankiety http://www.ankietka.pl/ankieta/18702...ich-matek.html

Gość gość
Tutaj http://www.rekowska.com jest fajne i dochodowe zajęcia do młodych mam. Warto się zastanowić nad takim rozwiązaniem. Uważam, że również każda kobieta, która poważnie myśli o swojej rodzinie powinna przerzucić się na kosmetyki Arbonne. Są one naturalne i wegańskie. Chemia w tych marketowych produktach mnie poraża. Wiele osób samodzielnie się truje i jeszcze dziecko tym faszeruje, jeśli karmi piersią. Pozdrawiam Pati

Gość gość
Pani Rekowska, narzeka pani, ze chemia panią truje, a sprzedaje jeszcze gorsza chemię innym ludziom. Wstyd.

Gość Joannapisarka
Dzień dobry, Jestem pisarką, Jedna z bohaterek mojej nowej książki ma 18 lat i jest w ciąży (w tym roku robi maturę). Szukam osób o podobnej sytuacji, które urodziły dziecko jeszcze w szkole. Jak poradziłyście sobie z nauką? Czy udało Wam się zdać egzaminy? Gdyby któraś chciała coś napisać / porozmawiać na ten temat, poproszę na priv: joannajagiello.priv@gmail.com. Będę bardzo wdzięczna. Może być anonimowo, albo imienne podziękowanie w książce, to zależy od Was, i oczywiście książka z autografem.

Gość karmieniepiersiawum
Szanowni Państwo, Jestem studentką medycyny i wspólnie z kolegami z koła naukowego przy I Katedrze i Klinice Położnictwa i Ginekologii Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego przeprowadzamy badanie, które ma nam pomóc w zrozumieniu problemów z jakimi zmagają się matki w pierwszych miesiącach po porodzie. Celem badania jest zidentyfikowanie przyczyn niemożności bądź odstępowania od karmienia piersią. Narzędziem badawczym jest stworzona przez nas krótka ankieta. Aby badanie było wiarygodne, musimy zebrać jak największą próbę badawczą. W tym celu zwracamy się do Państwa o udostępnienie tej ankiety na Państwa profilu, co w znaczący sposób przyczyniłoby się do realizacji naszego projektu. Z góry dziękujemy za pomoc! Link do ankiety: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfxkRt9A6PDuI2_Eq21IG105G35-dgCFdGNL6GRp5Vd1_Q5oQ/viewform

Gość gość
Witam. Nieważne czy jestes studentem, młodą matka na wychowawczym, czy osobą która szuka dodatkowych pieniedzy. Ta praca jest dla Ciebie. Jedyne co potrzebujesz to komputer/tablet/telefon z dostępem do internetu. Pracujesz gdzie chcesz, kiedy chcesz i ile chcesz. Tylko od Ciebie zależy ile zarobisz. Nie ma żadnych limitów. Zarówno dolnych jak i górnych. Do niczego się nie zobowiązujesz. Możesz zrezygnować w każdej chwili bez żadnych konsekwencji. Nic nie tracisz. Nie musisz podawać szczegółowych danych. Wystarczy mail. Jak sam widzisz sprawa jest bardzo prosta. Zero polecania produktów, zero ankiet, zero wkładu własnego. Możesz zacząć zarabiać w 30s bo tyle zajmie Ci rejstracja na stronie na której będziesz pracować. Zainteresowanych zapraszam do kontaktu na maila bjulia13@gmail.com Serdecznie polecam bo to się opłaca.

Gość gość
Pani Rekowska, tak sie składa, że moja siostra jest konsultantką Arbone i miałam okazję podejrzeć, co te kosmetyki mają w środku. Z pewnością, nie polecałabym ich dzieciom. Mają za wiele szkodliwych substancji by nacierać nimi delikatną skórę maluchów.

Gość gość
Hej mamusie! Jeżeli macie problemy z laktacją, to chcę Wam polecić świetną herbatkę z firmy NaturVit. Uratowała mnie podczas moich problemów! Jest w 100% bezpieczna i dla mamy i dla maluszka, za to zwiększa komfort karmienia :). Ja kupuję ją w sklepie Zielnik Jagi, nie znalazłam jej w innych miejscach.Mają swój sklep internetowy. https://www.zielnikjagi.pl/pl/p/Herbatka-dla-Kobiet-Karmiacych-Suplement-diety-100g/182