Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dalekotakdaleko

CZY TO PORONIENIE??

Polecane posty

Gość dalekotakdaleko

Witam. Mam 17 lati około 3 tygodni temu zaczęłam współżyć z moim chłopakiem. Do tej pory uprawialiśmy seks 2 razy. Za każdym razem pojawiło się u mnie niewielkie krwawienie. Dziś, 23 sierpnia, miałam bardzo duże krwawienie, jak nigdy. Miesiączka pojawiła się o jakieś 6 dni za wcześnie. Ogólnie okres mam mniej więcej od 1,5 roku. Dodatkowo, wypływały ze mnie ogromne ilości bardzo ciemnego śluzu, później tak gęstego, że stanowił on jednolitą masę - takie skrzepy (długość tak około 2-3cm.). Czy powinnam się tym martwić? Może to głupie, ale obawiam się, że to wczesne poronienie. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

Gość helga33333
Czym się martwisz? Czy to okres czy poronienie- ważne że nie jesteś w ciąży. Bo mając 17 lat trochę głupio byłoby zajść w ciążę....

jak jesteś ciekawa czy to poronienie to zrób test. zwykły sikacz z apteki. po poronieniu nawet do 3 tygodni utrzymuje się poziom hormonu we krwi i testy wychodzą pozytywnie.

Gość zamyslona...........
Jezeli bylas dziewica to lekkie krwawienie na poczatku wspolzycia moze sie zdazyc. Miesiaczkujesz od nie dawna wiec to ze okres pojawil sie o 6 dni za wczesnie moze byc spowodowane rozpoczeciem wspolzycia. Do tego czasu mialas regularne cykle? co do wygladu miesiaczki to te " skrzepy" sa złuszczona bloną sluzowa macicy inaczej endometrium a ze wygladala inaczej niz zazwyczaj wcale nie musi swiadczyc o poronieniu, moze z obawy przed ciazy bardziej wpatrujesz sie w wlasne cialo . Organizm nie jest maszyna i czasem cos zadziala w nim inaczej niz zwykle. Rozpoczecie wspolzycia moglo tez miec wplyw na wyglad @. Ciezko przez neta i nie bedac lekarzem napisac co bylo powodem Twoich dolegliwosci. Moze po miesiaczce pojdz do ginekologa zeby dowiedziec sie wszystko ok. Przy okazji mozesz zrobic cytologie ;)