Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sardynia

Życie na jednym garze z teściami

Polecane posty

Gość to ja nie rozumiem
o co tu chodzi :O "Kiedyś jak zapytałam, gdzie będzie miejsce na mój ogródek to odpowiedział, że jak się będę z teściową kłucić o warzywa to weźmie z rotacyjną na niego wiedzie. " ????? Ktos mi to na polski moze laskawie przetlumaczyc?

Gość ja nie moge też nie rozumiem
co do tematu to proponuje przez jakiś czas po slubie znaleźć środki i pomieszkać samemu nawet o chlebie i wodzie jeśli trzeba, a póżniej jakby co sie przenieść dopiero do rodziców. Chodzi o to żeby się dotrzeć we dwoje najpierw, poznać swoje obowiązki jako małżeństwo, rodzice musza przywyknąć że syn i córka to już nowa odrębna rodzina, a to jest strasznie trudno zrobić jak do domu wprowadza się tylko współmałżonek dziecka a dziecko jest dalej traktowane tak samo. Trudno jest uczyć się swoich obowiązków jako małżeństwo gdy na przykład teściowa gotuje a ty zmywasz gary , co robią wtedy mężowie, siedzą na kanapie przy browarze? Albo żona prosi o zrobienie czegoś swojego męża on zwleka i przychodzi mamusia i robi to za niego, kto wtedy jest lepszy w jego oczach? zona która wymaga czy mamusia która pogłaszcze

Gość dokładnie tak....
a to jest strasznie trudno zrobić jak do domu wprowadza się tylko współmałżonek dziecka a dziecko jest dalej traktowane tak samo. ==> zgadzam się z powyższym... U mnie tak było. Synuś dalej był synusiem, o którego mamusia musi się zatroszczyć. Ja byłam jak dodatkowy mebel. Albo dodatek do synka. Nie polecam mieszkania z teściami.... Po pół roku byliśmy na wynajmowanej kawalerce ale o niebo szczęsliwsi. Odetchnęłam z ulga i mysle ze moj mąż też. W końcu mogliśmy być dla siebie MĘŻĘM i ŻONĄ, tak na prawdę. Bo myślę, że mieszkając z rodzicami, ciężko to tak nazwać. Jest zupełnie inaczej, gdy się mieszka samemu.