Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość -Delete-

Czy to prawda, że..!?

Polecane posty

Gość -Delete-

Czy to prawda, że stosunek seksualny dzień po krwawieniu jest bezpieczny? Czy szanse na ciąże, są niewielkie? Czy potrzebnie jest dodatkowe zabezpieczenie się prezerwatywą? Pytam, gdyż informacja ta jest mi niezwykle potrzebna :) Czytałam wiele na ten temat, ale w dalszym ciągu nie jestem pewna, i chciałam się zapytać Was! Co o tym sądzicie?

Gość -Delete-
Czy silny stres może zakłócić dni niepłodne zaraz po krwawieniu?

Czy to prawda, że stosunek seksualny dzień po krwawieniu jest bezpieczny? Czy szanse na ciąże, są niewielkie? Wlasnie w taki o to sposob zostalam mama ;)

Gość -Delete-
Właśnie dlatego, wolę zapytać. W wszelkich podręcznikach biologii jest napisane, że to dni suche i do zapłodnienia nie powinno dojść. Czy się mylę? Jeśli jesteś szczęśliwą mamą, to gratuluję :)

Gość gtvvvt
no witam, ja też zaszłam w ciążę dzień po krwawieniu... także chyba z tym to różnie bywa...

Gość -Delete-
Czy mogę spytać, czy dodatkowo się zabezpieczałyście?

Gość gtvvvt
jeśli chodzi o mnie to się nie zabezpieczałam dodatkowo...

wszystko zależy od cyklu kobiety. Owulacja występuje ok 16-14 dni przed miesiączką. Jeżeli kobieta ma krótkie cykle np 26 dni to owulacja może wystąpić już 10 dnia cyklu, plemniki mają żywotność nawet do 7 dni, więc przyjmując, że krwawi nawet 5 dni to może dojść do zapłodnienia bo przeczekają na owulację.