Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość h.i.t.

ktory zawód najlepszy?

Polecane posty

Gość h.i.t.

pod względem pensji i łatwości wykonywania. i zeby sie 'przebić' w którymś z tych zawodów trzeba miec znajomosci? jak tak to w ktorym z tych? - copywriter - projektant wnętrz - architekt krajobrazu - adwokat - księgowy - recepcjonista w hotelu

Gość nickonicko2010
Co robi copywrighter?Pytam poważnie,słyszałem że jest taki zawód ale o co chodzi konkretnie? ... http://skocz.pl/ciuchy2010

Gość h.i.t.
copywriter zajmuje sie reklama. pisze scenariusze do nich, itp. ;)

Gość ulalalalala
wszystkie dobrze platne jezeli ma sie dobre miejsce pracy. ( nie wiem co to jest to pierwsze i nie chce mi sie wpisywac w narciarskie okulary) ale zacznijmy od projektanta wnetrz. zawod ktory sprawdza sie lepiej w duzym miescie bo mozna tam zarobic okolo 12 tys miesiecznie, kolezanka mojej mamy sie tym zajmuje. architekt krajobrazu. przyklad : gosia z m jak milosc :P . napewno przyszlosciowe zajecie i fajne. adwokat: bez aplikacji nic nie masz wiec trzeba troche sie powysilac i stracic cennego czasu ale prestizowy. jedyne pytanie : czy chcesz bronic jaiks np pedofili? ksiegowy: duzo papierkow i liczenia ale fajna robota a pensje rozne bo i najnizsza krajowa w panstwowych instytucjach i kupa kasy wu prywaciazy. recepcjonista w hotelu: ile jezykow potrafisz? jeszcze zalezy jaki hotel. moze hotel 52?

Gość Auroton
Mechanik pojazdów samochodowych...mam 17 lat i uczę się tego zawodu...nie ma to jak odreustarować starego maluszka...już 3 malce mają drugie życie dzięki mnie...a tak w wolnym czasie to ostra jazda autem...ale oczywiście nie po głównej cescie...aktualnie trenuję aolltena czyli 360 stopini w jeździe...ma ktoś rady dotyczącej tego manewru;-)

Gość ulalalalala
architekt krajobrazu albo ksiegowy

dzieki! musze sie poważnie zastanowiąc. wkoncu z którymś z tych zawodów chcialabym wiązać swoja przyszlosc :D

Gość esteeeeeee
co za bzdury, copywriter pisze teksty na strone - tzw tresci (oczywiscie moga byc one bardziej zoptymalizowane pod strone, lecz nie zawsze tak jest ) :P a nie to co hit napisal, zero wiedzy, i Ty chcesz zostac copywriterem? buahahahahaha !!!! dobre sobie!!! :P

Gość ja mam inne propozycje
aktor- tylko trzeba miec prawdziwy talent, prawnik, lekarz

stronami internetowymi tez sie zajmuje, ale nie tylko. Oto dowod: Copywriter pisze teksty wykorzystywane w reklamach prasowych, radiowych, telewizyjnych i wszelkich innych materiałach promocyjnych, takich jak ulotki, broszury, katalogi, strony internetowe, itp. W praktyce copywriter uczestniczy w całym procesie kreacji, zaczynając od ustalenia treści graficznego motywu ogłoszenia czy ulotki, poprzez tworzenie tekstów, pisanie scenariuszy filmów reklamowych, spotów radiowych, wyszukiwanie muzyki do reklam, itp. Od momentu przekazania działowi kreacji briefu do momentu wyjścia materiałów do klienta współtworzy reklamę razem z dyrektorem artystycznym odpowiedzialnym za stronę wizualną przedsięwzięcia, oraz przełożonym - dyrektorem kreatywnym, który nadzoruje całokształt projektu. Copywriter jest zatrudniony w agencji reklamowej lub wydawnictwie, czasami pracuje jako tzw. wolny strzelec (ang. freelancer). Czasem i wikipedia pomoze :D hehe

Gość ulalalalala
ekbyc jest do dupy bo to wielka odpowiedzialnosc za drugiego czlowieka i pracuja w swieta np w boze narodzenie:/

Gość kocham jednego z Abby
najlepszy zawód - wyjść bogato za mąż :classic_cool:

Gość ulalalalala
a z jkaich przedmoitow jestes nawawde dobra?

Gość ulalalalala
a nie chcesz architektury i urbanistyki? z tego co powiedzialas to architektura krajobrazu:)

Gość ulalalalala
oj nie strasz ze trudny bo ja sie tam wybieram:) a gdzie masz zamiar studiowac i w jaim miescie pozniej mieszkac? bo jak w dosc duzym to smialo idz na arch. krajobrazu

to skoro sie na ten kierunek wybierasz to moze moglabys mi przyblizyc prace w tym zawodzie? :) bo tak prawde mowiac to jestem troche zielona w tej kwestii.:D