Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autyzm-anglia-terapia

dziecko z autyzmem mieszkające w anglii-jakie leczenie?

Polecane posty

po to ze on jest tam od urodzenia?

i szukam pomocy jak i gdzie sie ruszyc? czy lepiej do polski wracac?

Gość xxxxxxyyy
Rozumiem, ze z GP juz rozmawialas. Jesli nie to idz jak najszybciej do GP, ktory powinnien was skierowac do odpowiednich specjalistow. W Wielkiej Brytanni jest rowniez wiele fundacji zajmujacych sie problemem autyzmu, tam mozesz uzyskac porady i konkretna pomoc. Mam znajoma, ktora mieszka w UK z dzieckiem autystycznym i jest ono objete szerokim programem rehabilitacyjnym o jakim w Polsce moglaby tylko pomazyc.

Gość mamadzieck
ja dowiedzialam sie kilka miesiecy temu ze moje dziecko moze miec autyzm diagnoza autyzm po 8mcach teraz bladze szukajac pomocy gdzie moge dostac odpowiednia pomoc jedynie co mam to logopeda 5sesji po godz co 2-3tyg portem miesiac przerwy i znowu sesje i za kazdym razem slysze od logopedy czy mi juz wystarczy czy wiem wystarczajaco duzo abym mogla sama z dzieckiem pracowac,skolei od doktor ktora zdiagnozowala autyzm na pytanie czy moge zapisac syna na terapie zdziwiona odpowiedziala ze nie ma czegos takiego jak terapia gdy drazylam dalej temat powiedzialam ze mamy w pl terapie co tygodniowa zdziwiona spytala co tam robia z tymmi dziecmi a potem dodala ze polska sluzba zdrowia musi byc bardzo bogata uk nie stac na takie terapie teraz draze coraz mocniej naciskam na owe panie i dowiaduje sie ze w mojej okolicy jest przedszkole dla takich dzieci i ze maja tam terapie a moj syn jak sie okazuje z polskiej diagnozy potrzebuje terapi i gdybym tylko mogla przeniesc sie do polski mialabym terapie a to moze go wyleczyc w 100%gdyz ma symptomy autyzmu a nie autyzm jak tu stwierdzono i leczenie autyzmu w uk jak sie dowiedzialam od naszej pani doktor zalezy od dzielnicy-srodkow finansowych oraz medykow z wyksztalceniem ja niestety trafilam chyba najgorzej;(ale bede walczyc i malo ktora z mam wie jak to dziala po pierwsze jak to bylo i jest w moim przypadku dalej jestem w szoku dalej walcze sama ze soba i o syna a teraz musze walczyc ze swoim councilem o to by moje dziecko moglo korzystac z terapi ktora moze mu pomoc a to zalezy od czlowieka za biurkiem czy pozwoli mojemu synowi zyc normalnie tak wiec wszystkim rodzicom z dziecmi autystycznymi zycze duzo cierpliwosci i zawziecia w uzyskaniu celu bo jak sie okazuje mozna cos osiagnac ale trzeba zawalczyc

Gość dajcie linka do
ile lat ma twoj synek? co potrafi a z czym ma problem? jak poznałas u niego cechy autystyczne?

Gość gość
PRO-MED Centrum Wczesnej Interwencji Terapeutycznej w Luton i w Londynie prowadzi diagnoze i terapie dzieci z autyzmem Metoda Krakowska.